• Busulis pēc 20 gadiem atkal piedzīvo savas kāzas: Vienā mirklī gandrīz apraudājos

    Kāzas
    Zane Piļka-Karaļeviča
    Zane Piļka-Karaļeviča
    20. jūlijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: NO PRIVĀTĀ, NO IZDEVNIECĪBAS ŽURNĀLS SANTA ARHĪVA UN FACEBOOK
    Populārais dziedātājs ar sievu pēc 20 gadiem vēlreiz piedzīvoja savu kāzu dienu – viss noticis uz mata tāpat kā tālajā 2001. gadā. Pat tērpi pārim bija tie paši!

    Sudrabkāzu ģenerālmēģinājums

    «Ar Ingu apprecējāmies 2001. gada 22. decembrī. Un šogad svinēsim kāzu 20.  jubileju – porcelāna kāzas. Līdz sudrabkāzām mums vēl pieci gadi jāpagaida. Taču dziesma, kuras autors ir Kaspars Ansons, ir jau tagad, un tā ir ļoti forša un lipīga,» saka Busulis.

    Pagājušajā nedēļā nāca klajā viņa jaunā dziesma Sudrabkāzas. Un, pateicoties tam, Intars un viņa sieva Inga vēlreiz soli pa solim izdzīvoja savu kāzu dienu. Tā tapa oriģināls videoklips. Busulis saka – šī kompozīcija ir gluži kā himna pāriem, kuri nogājuši kopā ievērojamu dzīves ceļu.

    Ideja restaurēt viņa un Ingas kāzu dienu tuvinieku un draugu lokā tika uztverta ar sajūsmu.

    «Centāmies, lai viss izskatītos uz mata kā 2001. gadā. Sākot ar Talsu dzimtsarakstu nodaļu, kur sarakstījāmies, mūsu viesiem, tērpiem un beidzot ar kāzu auto – 2001. gada Volvo S60. Tas bija auto, par kādu tajā laikā varēju tikai sapņot! Pat vedējmāte mums bija tā pati – radio personība Arita Grīnberga, kas ir Ingas radiniece un mana dēla krustmāmiņa.

    Diemžēl vedējtēvs – Aritas vīrs – pirms vairākiem gadiem aizgāja mūžībā, un viņa lomu uzticējām aktierim Egonam Dombrovskim. Viņš ir mans sens čoms un ar prieku piekrita. Egons bija vienkārši superīgs! Domāju, viņam tagad no visas Latvijas sāks birt haltūras kā vedējtēvam,» spriež Busulis. Pat Talsu dzimtsarakstu nodaļas darbiniece, kura reģistrēja Busuļu laulību pirms 20 gadiem, bija tā pati. «Antra Jesineviča pat bija atradusi tērpu, kas viņai bija mugurā mūsu kāzu dienā. Un viņas novēlējums, ko viņa pauda dzejas rindās, bija ļoti emocionāls,» stāsta dziedātājs.

    Viens pret vienu

    Busuļa kāzu rekonstrukcijā piedalījās lielākā daļa 2001. gadā aicināto viesu un radu. «Bija mana mamma, tēvs, sievasmāte, Ingas omīte. Mans sievastēvs Arnolds nevarēja ierasties, jo viņam bija darīšanas. Taču pārējie, ieskaitot Talsu leģendāro fotogrāfu, bija klāt! Es vienkārši viņiem piesolīju, ka būs īsts šampanietis un ēdieni, tāpēc neviens nebija jāskubina ierasties. Uz to uzķeras,» smejas mūziķis.

    «Ja nopietni, tad mums visiem tiešām bija sajūta kā īstās kāzās. Pat mans bračka Ēriks, kurš uz divām sekundēm trāpīja vienā kadrā, pēc tam teica – nenožēlo, ka parakstījās, jo tik labi kā šajā videoklipā neesot izskatījies nekad. Tāpēc arī tik maz viņu klipā rādām, lai Ēriks ar savu skaistumu neaizēnotu galveno varoni – savu vecāko brāli,» uzjautrinās Intars.

    «Teikšu atklāti. Kad laulību reģistrācijas ceremonija tika filmēta pirmo reizi, es mēģinājuma laikā vienā mirklī gandrīz apraudājos. Knapi turējos. Emocijas mani pārņēma tik ļoti, ka bija kamols kaklā,» atminas Busulis.

    «Tiešām jutu, ka esmu atgriezies 20 gadus senā pagātnē, kad vēl bijām tikko iemīlējušies. Inga bija tikpat skaista kā mūsu īstajā kāzu dienā. Arī es centos neatpalikt. Un ne jau grims tur lūdzēja, mēs vienkārši esam labi saglabājušies. Mana mīļotā tiešām joprojām izskatās kā 14 gadu vecumā, kad iepazināmies. Es pat biju uz viņas 9. klases izlaidumu!»

    Iesaistās arī policija

    Kā jau kārtīgās kāzās, arī šoreiz neiztika bez starpgadījumiem. Pamanot, ka Talsu dzimtsarakstu nodaļā notiek rosība, pārbaudē ieradās pašvaldības policija.

    «Filmēšana notika laikā, kad Latvijā vēl bija socializēšanās ierobežojumi – neilgi pirms Jāņiem. Tāpēc klipā redzamā pašvaldības ekipāža, kas atbrauca uz dzimtsarakstu nodaļu, ir reāla. Nekas iestudēts. Tolaik bez sejas maskām iekštelpās vēl nevarēja uzturēties, tāpēc arī policija atbrauca,» atklāj mūziķis un piebilst, ka policistes gan nekādu naudas sodu par pulcēšanos nav uzlikušas.

    «Izteica mums draudzīgu brīdinājumu,» pateicīgs ir Busulis.

    Vislabākajā formā un laimīgs

    Klipā Busuļu pāris bija tajos pašos tērpos, kādos jāvārdu viens otram teica pirms 20 gadiem. «Lai arī esam pārvākušies no vienas vietas uz otru, esam pratuši kāzu tērpus saglabāt. Un, kad tos uzmērījām, tie mums derēja vienkārši perfekti! Šobrīd esmu savā labākajā formā – tikpat skaists un slaids kā savos 22 gados, kad precējos. Starp citu, fiziski un emocionāli jūtos vēl labāk nekā tajā vecumā,» apgalvo mūziķis.

    Vaicāts, kāpēc Busuļi toreiz izvēlējās kāzām tik neierastus tērpus, Intars saka: «Mēs bijām radoši cilvēki, un toreiz bija modīgi izdomāt kaut ko atšķirīgu.»

    Atskatoties uz laulībā pavadītajiem gadiem, Intars teic – grūtākais posms jau sen ir aiz muguras: «Visgrūtākie gadi, kad mūsu attiecībām bija ļoti daudz pārbaudījumu, bija no 2007. līdz 2010. gadam. Taču mēs to visu pārdzīvojām, izdarījām pareizās izvēles, un tagad mums tiešām viss ir kārtībā, un es jūtos laimīgs kā nekad.»

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē