• Bunkus lietā aizturētie apgroza miljonus. Kas viņi ir?

    Sabiedrība
    Edgars Orlovs
    Edgars Orlovs
    5. jūnijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Mārtiņš Bunkus
    Foto: F64
    Mārtiņš Bunkus
    Pagājušajā otrdienā Valsts policija paziņoja, ka izdevies atšķetināt 2018. gada 30. maijā pie Rīgas Meža kapiem nogalinātā maksātnespējas administratora Mārtiņa Bunkus slepkavības lietu. Aizturēto vidū ir arī divi ietekmīgi uzņēmēji, kuriem vārds «miljons» bija teju vai ikdiena.

    Policija paziņojusi, ka noskaidrota noziegumā iesaistīto personu ķēde, sākot no pasūtītāja līdz organizētājam un izpildītājam, aizturētas arī vairākas personas, tostarp izpildītājs un pasūtītājs. Bet jau pēc diennakts tiesa šajā lietā drošības līdzekli – apcietinājumu – piemēroja diviem ietekmīgiem uzņēmējiem – Mihailam Uļmanam un Aleksandram Babenko.

    Lursoft datubāzē atrodamā informācija liecina, ka

    abi uzņēmēji ir turīgi ļaudis, turklāt aizturētie bijuši biznesa partneri.

    Proti, laikā no 2015. līdz 2017. gadam Uļmans bija uzņēmuma Mego līdzīpašnieks, bet patlaban 62 % Mego kapitāldaļu pieder SIA Gruodis, kuras vienīgais īpašnieks ir Babenko. Uzņēmumam Mego savukārt pieder SIA Lenoka, kas ir īpašniece 90 veikaliem un kafejnīcām visā Latvijā. 2020. gadā Lenoka strādāja ar 176 miljonu eiro lielu apgrozījumu un vairāk nekā 5 miljonu eiro peļņu. Uzņēmuma vienīgais uzrādītais patiesais labuma guvējs ir tieši Babenko. Interesanti, ka Lenoka 2020. gadā esot noslēgusi līgumu ar Ieslodzījuma vietu pārvaldi par veikalu pakalpojumu nodrošināšanu ieslodzījuma vietās.

    Mihails Uļmans
    Mihails Uļmans

    Vēl par Babenko Lursoft datubāzē pieejamas ziņas, ka viņš 2019. gadā noslēdzis laulāto mantisko attiecību līgumu ar Natāliju Badjanovu par visas mantas šķirtību. Babenko ieņem amatus 11 uzņēmumos un biedrībās, ieskaitot mednieku klubus. Kapitāldaļas Babenko ir 13 uzņēmumos, bet patiesais labuma guvējs viņš ir 28 uzņēmumos. Lielāko ieguldījumu – vairāk nekā 2,4 miljonus eiro – viņš veicis tieši SIA Gruodis, kuras peļņa 2020. gadā bija gandrīz miljons eiro.

    Uļmans ieņem amatus septiņos uzņēmumos. Kapitāldaļas viņam ir 15 uzņēmumos, bet patiesais labuma guvējs viņš ir 39 kompānijās. Uļmanam vienpersoniski pieder tādi uzņēmumi kā AS AIA Ecosistem, SIA Grogs, SIA Rīgas zieds, SIA Stropu parks, SIA Idealukss un SIA VNT. SIA Grogs, piemēram, Uļmans ieguldījis vairāk nekā 26 miljonus eiro. 2020. gadā Grogs darbojās ar teju 2,3 miljonu eiro peļņu.

    Pēc Lursoft datiem, Uļmana otrs lielākais ieguldījums ir SIA Mono, kas nodarbojas ar sava vai nomāta nekustamā īpašuma izīrēšanu un pārvaldīšanu, kā arī dzērienu vairumtirdzniecību. Tur uzņēmējam gan pieder vien 49,4 procenti kapitāldaļu, bet ieguldījums ir 8,65 miljoni eiro. SIA Mono pieder arī AS LPB Bank, kas 2020. gada beigās pēc aktīvu lieluma bija 10. lielākā banka Latvijā. Pērn, pēc provizoriskiem datiem, banka strādājusi ar 5,4 miljonu eiro lielu peļņu. Bankas pārstāvji paziņojuši, ka Uļmana aizturēšana bankas turpmāko darbību neietekmēšot.

    Vairāk lasiet žurnālā Privātā Dzīve!

    • "Pēdējās nedēļas bija ļoti smagas..." Mūžībā devusies aktrise Ausma Ziedone-Kantāne.
    • Pasakainas kāzas meža vidū. Apprecējies grupas "Prāta vētra" taustiņinstrumentālists Māris Mihelsons
    • Aktierim Dzelzītim gadījies nepatīkams incidents Reņģēdāju svētkos. Viņu sakož līdz asinīm
    • Bijušā LNT žurnālista Ivo Goldmaņa pēkšņā nāve. Viņa draugs Edgars Barbaks: "Ārsti nedeva nekādas cerības."
    • Noslepkavotā Bunkus lietā apcietina ietekmīgus uzņēmējus. Viņi apgroza miljonus!
    • Šova "Ģimene burkā" zvaigzne Agrita Bindre-Blumenaua atklāti par dzīvi pēc kuņģa samazināšanas
    Privātā Dzīve nr22

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē