• Bukmeikeri: Samantas Tīnas izredzes iekļūt Eirovīzijas finālā sarūk

    Kino un TV
    Santa.lv
    Santa.lv
    17. maijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Instagram
    Aizvadītajā nedēļā Latvijas pārstāve Samanta Tīna kopā ar delegāciju devusies uz Roterdamu, kur aktīvi iemēģina Eirovīzijas lielo skatuvi, lai jau pēc nedēļas, 20. maijā, piedalītos konkursa otrajā pusfinālā.

    “Kopējais dziesmas vērtējums ir svārstīgs, taču tendence ir palikusi nemainīga – par vidēji 4 no 10 fināla vietām cīnīsies 8–9 valstis, kuru starpā ir arī Samantas Tīnas dziesma. Pašlaik viņas izredzes kopš marta ir nedaudz nokritušās, bet paredzams, ka beigās gala rezultātu noteiks tieši dziesmas priekšnesums un izpildījums. Samanta ir pieredzējusi vairākus lielus konkursus arī ārzemēs, un šī pieredze var būt izšķiroša pusfināla dienā,” vērtējuma izmaiņas skaidro Betsafe prognožu eksperts Valters Rozmanis.

    Pēdējo divu mēnešu laikā kopš Eirovīzijas kompozīcijas The Moon is Rising pieteikšanas plašākai publikai Samanta Tīna saņēmusi ne mazums pārmetumu par dziesmas pielāgošanu Eirovīzijas publikai, tajā apspēlējot tādas šobrīd populāras tēmas kā sieviešu dažādību, spēku un neatkarību. Pati māksliniece gan uzreiz norādījusi, ka dziesma nav tapusi ar aprēķinu par konkrētu Eirovīzijas formātu.

    “Es noteikti neesmu tā, kas kaut ko rada, lai mēģinātu kādam trāpīt,” savā atbildē uzsvērusi dziedātāja.

    Kopumā otrajā dziesmu konkursa pusfinālā piedalīsies 17 skaņdarbi, un 10 no tiem iekļūs finālā. Dziesmas “The Moon is Rising” iespēja uzvarēt pusfinālā bukmeikeru skatījumā tiek vērtēta vien ar 1% iespējamību, taču tikpat zemas izredzes tiek lēstas vēl piecām citām dziesmām no šī paša pusfināla. Tikmēr kā izteikts ekspertu favorīts otrajā pusfinālā izvirzās Šveices dziedātājs Gjon’s Tears ar izjusto dziesmu “Tout I’Univers”, kuram “Betsafe” bukmeikeri prognozē uzvaru ar stabilu 47% varbūtību.

    Bukmeikeru skatījumā galvenie pretendenti uz uzvaru Eirovīzijas konkursa finālā palikuši tie paši un tikai samainījušies vietām. Pašlaik par galveno favorītu “Betsafe” eksperti uzskata Francijas dziedātāju Barbaru Pravi ar saldsērīgo dziesmu par sevis pieņemšanu ar nosaukumu Voilà.  Šai kompozīcijai uzvara tiek prognozēta ar 22% iespējamību.

    Turpretī otro vietu līderu pulkā ar 21% uzvaras varbūtību ieņem Maltas pārstāve Destiny ar kompozīciju Je Me Casse, kamēr trešajā vietā prognožu sarakstā atrodams jau minētais Šveices mākslinieks Gjon’s Tears – viņa uzvara tiek vērtēta ar 17% iespējamību.

    Latvijas izredzes uzvarēt konkursa finālā eksperti gan prognozē kā visai niecīgas. Šādam scenārijam atvēlēta vien 0,2% varbūtība, taču pēc bukmeikeru aplēsēm mūsu kaimiņvalstij Lietuvai šogad paredzami krietni lielāki panākumi. Ekscentriskā poproka grupa “The Roop” ar dziesmu Discoteque ir starp top 10 favorītiem, kuri pretendē uz uzvaru konkursa finālā.

    Šādam scenārijam bukmeikeri atvēl 3% iespējamību, ar 94% varbūtību prognozējot Lietuvai stabilu iekļūšanu Eirovīzijas pusfinālā. Turpretī Igauņu izpildītāja Uku Suviste izredzes uzvarēt konkursā tiek vērtētas daudz pieticīgāk – vien ar 0,3%.

    65. Starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa pusfināli notiks klātienē, Roterdamas Ahoy arēnā, 18. un 20. maijā, bet konkursa fināls paredzēts sestdien, 22. maijā. Tajā tāpat kā abos pusfinālos varēs piedalīties arī skatītāji, uzrādot apliecinājumu par negatīvu Covid-19 testu. Arī konkursa dalībniekiem regulāri būs jāveic vairāki testi, turklāt katras valsts delegācijas savstarpēji satikties nedrīkstēs.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē