• Brazīlietis Felipe Dubaijā medī Levitu: Kur tu esi, mans prezident?

    Latvijas pilsonība
    Anastasija Kuzminova
    8. decembris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: F64
    Latvijā pazīstamais brazīlietis nespēj valdīt asaras – vīza beigusies, attiecības ar latvieti pajukušas, un viņam jāpamet valsts. Viena no pēdējām cerībām viņam palicis prezidents Egils Levits.

    Jau devies uz Dubaiju

    «Drīz apritētu septiņi gadi kopš manas ierašanās Latvijā, bet izskatās, ka man vairs nav iespējas šeit būt. Ar katru gadu kļūst aizvien grūtāk dabūt vajadzīgos dokumentus,» pagājušajā nedēļā paziņoja Felipe.

    Savulaik jaunietis ieradās Latvijā, lai spēlētu futbolu Olainē un studētu augstskolā. Viņš ātri iemācījās latviešu valodu, YouTube dalījās novērojumos par šejieniešiem un drīz vien kļuva populārs. Pasākumu vadīšana, mūzikas klipi, slaveni draugi, attiecības ar latviešu meiteni un parādīšanās televīzijā – izskatījās, ka dzīve šeit bija patiešām izdevusies.

    «Sešus gadus man bija studenta vīza, un katru gadu to vajadzēja pagarināt. Diemžēl tā mani ierobežoja, jo drīkstēju strādāt tikai pusslodzi. Šogad studenta vīzu nepagarināju, jo gribēju strādāt pilnas slodzes darbu, un tam vajadzīga darba vīza,» PDz skaidro Felipe.

    «Es jau biju atradis oficiālu darbu un visu, ko Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde no manis prasīja, bet tomēr nekas no tā nesanāca,» sarūgtināts ir viņš.

    Brazīlietis saka – bijis vilinošs darba iedāvājums, bet radušies pārpratumi saistībā ar Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes sniegto informāciju, un, pirms to laboju, vīzai jau bija beidzies derīguma termiņš. Felipem nekas cits nav atlicis kā doties prom.

    Gribētu Latvijas pilsonību

    Tagad viņš jau devies uz Dubaiju, kur darbošoties futbola aģentūrā.

    «Mani uz pāris nedēļām ielūdza pastrādāt Dubaijā un Katarā. Esmu saņēmis arī piedāvājumus no modeļu aģentūras, bet šobrīd nejūtos labā formā. Tagad gribu izlemt, ko dzīvē tālāk darīt, jo iespēju ir daudz,» saka viņš. «Man ir labi darba piedāvājumi arī ASV un Brazīlijā, bet es tiešām gribētu palikt Latvijā. Arī manas mammas sapnis bija pensijā pārcelties uz šo valsti pie Baltijas jūras. Viņa ļoti saskuma par to, ka nu tas vairs nesanāks,» nopūšas Felipe.

    Viņš atklāj – gribētu iegūt Latvijas pilsonību, bet «ierēdņi vienmēr atrod, kur piesieties».

    Kopš Felipe paziņoja, ka pamet Latviju, viņš esot saņēmis daudz atbalsta un uzmundrinājuma vēstuļu. Problēmu atrisināt pat zinoši paziņas pagaidām nespējot. Pagājušā gada nogalē Felipe bija ļoti saviļņots par iespēju TV raidījumā satikties un aprunāties ar Latvijas prezidentu Egilu Levitu. Viņu saruna izvērtās sirsnīga, tāpēc arī tagad Felipe, vēl esot Latvijā, mēģinājis sazināties ar prezidenta kanceleju.

    «Mūziķi, ar kuriem sadarbojos, arī uzrakstīja kancelejai vēstuli, lūdza izskatīt manu problēmu. Līdz prezidentam mans stāsts esot nonācis. Ceru, ka man palīdzēs, bet es jau saprotu, ka viņam pietiek citu jautājumu, ko risināt. Mani sekotāji sociālajos tīklos rosina, ka varētu iesniegt petīciju portālā manabalss.lv. Es gan neesmu drošs, ka mana problēma varētu savākt 10 000 parakstu,» atklāts ir Felipe.

    Pirms divām nedēļām Dubaijā notika Latvijas paviljona atklāšana   starptautiskajā izstādē Expo 2020. Padzirdējis, ka tajā piedalīsies arī Valsts prezidents Egils Levits, Felipe steigšus devās uz paviljonu cerībā tur sastapt prezidentu. Tomēr viņš nokavēju pasākumu, un tad uzrunāja Levitu sociālajā tīklā Instagram.

    «Levit, kur tu esi, mans prezident? Levit, lūdzu, nebrauc prom, man vajag ar tevi parunāt. Levit, es tevi meklēju,» bija izmisis viņš.

    Pašķīries ar draudzeni

    «Daudzi man tagad saka – apprecies ar Rēziju, bet neviens jau nezina, ka mēs izšķīrāmies pirms nedēļas,» saka brazīlietis.

    Latviešu meitene Rēzija, ar kuru viņam ilgu laiku bija attiecības, nupat paziņojusi, ka vēlas tās izbeigt. Brazīlietis atzīst – pēdējā laikā viņš pārāk aizrāvās ar dažādiem projektiem, un attiecības pavisam atstāja novārtā. Rēzija ar to nav gribējusi samierināties. Felipe gan vēl nezaudē cerību atgūt mīļotās meitenes sirdi.

    «Varbūt kāzas būs nākotnē,» teic viņš. Pārītis gan saglabājis draudzību un katru dienu sazinās. «Ir ļoti sāpīgi, ka nevaru būt Latvijā, jo es zinu, ka man ir, ko dot un ko tur darīt,» tā Felipe.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē