• Bordāns atslēdz apkuri, Pabriks izmet veco ledusskapi, Pavļuts auto lādē naktī

    Sabiedrība
    Santa.lv
    Santa.lv
    9. februāris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Europarl.europa.eu, LETA
    Jaunie elektrības, apkures un gāzes rēķini daudziem sagādājuši nepatīkamu pārsteigumu. Daļai iedzīvotāju tas licis būtiski mainīt ikdienas paradumus, taču citiem tas rūp mazāk. Kādi ir jaunie komunālie rēķini valdības ministriem, skaidro «Delfi».

    Jānis Bordāns

    Tieslietu ministrs atklājis, ka priekšroku dod izlīdzinātajam maksājumam. Privātmājas elektrības rēķins esot pieaudzis par 40%, bet apkures izmaksas par 75%. Rēķins par elektrību decembrī – 120 eiro. «Delfi» viņš atklāja, ka apkure tiek atslēgta brīdī, kad mājās neviens neuzturas un ārā ir siltāks par nulle grādiem. Tāpat Bordāns veic veco spuldzīšu nomaiņu uz energoefektīvāku risinājumu.

    Artis Pabriks

    Aizsardzības ministrs Artis Pabriks nedzīvo tikai vienā vietā, tāpēc rēķinu apjoms ir atšķirīgs. Ministra rēķinu pieaugums ir no 25 līdz 35%. Lai samazinātu elektrības patēriņu, Pabriks iegādājies energoefektīvu ledusskapi, kā arī nomainījis spuldzes.  Brīdī, kad ministrs dodas ārpus mājas, viņš izslēdz lielāko daļu elektroiekārtu.

    «Ir nepieciešams stiprināt vietējo elektroenerģijas neatkarību. Kā viens no risinājumiem būtu jaunas atomelektrostacijas būvniecība Baltijas valstīs, jo šī enerģija ir zaļa un lēta, kas veicinātu elektrības un komunālo pakalpojumu cenu samazinājumu ikvienam Latvijas iedzīvotājam,» «Delfi» atklāj Pabriks.

    Daniels Pavļuts

    Veselības ministrs Daniels Pavļuts izmanto dinamisko tarifu un decembrī saņēmis elektrības rēķinu 88 eiro apmērā. Tāpat ministrs saņem arī daudzbērnu ģimenēm paredzēto atbalstu. «Delfi» viņš norāda, ka elektrības patēriņa paradumi ģimene ir pārrunāti. Veļasmašīna tiek ieslēgta tikai vakaros, gaisma tiek izslēgta telpās, kurās neviens neuzturas, bet hibrīdauto akumulators tiek uzlādēts nakts stundās.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē