• Bīskapa Pētera Sproģa sievai spoža debija uz lielās skatuves

    Mūziķi
    Gita Vīksne
    29. marts, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: F64
    Daudzbērnu mamma bijušā baptistu bīskapa Pētera Sproģa sieva šogad atzīta par vienu no labākajām bērnu albuma autorēm.

    Ikdiena ar bērniem pārvēršas dziesmās

    «Tas man ir bijis patiesi liels pārsteigums un pagodinājums – būt nominētai Zelta mikrofonam kategorijā Mūzikas albums bērniem,» PDz atzīst Marta Marija Sproģe. «Protams, man kā mūziķei tīri profesionāli šis ir liels iedrošinājums. Darbs ir pamanīts un novērtēts, sirdi sildošas emocijas un  prieks ir bijuši visu aizvadīto gadu, saņemot tik daudz pateicības ziņu no vecākiem un skolotājiem, kuru bērni izpilda manas dziesmas. Tas ir bijis patiesi ļoti aizkustinoši,» saka Marta.

    Albuma dziesmas tapušas, ikdienā Martai esot kopā ar saviem bērniem – Skārletu Anni, Pēteri Vīlipu, Sāru Mariju, Viktoriju un Gabrielu Gaismu: «Kopā mācoties dažādas zināšanas, piemēram, par Saules sistēmu, kontinentiem, varavīksnes krāsām, par vērtībām – ģimeni, draudzību, mīlestību. Tieši tāpēc vairākas ir arī kā mācību dziesmiņas.

    Pirmajai no dziesmām, kuru sakomponēju, ir jau vairāk nekā desmit gadi.

    Vīrs ir bijis mans lielākais iedrošinātājs ko tādu paveikt. Arī draugi, kuri ciemojoties dzirdēja manas dziesmas, dziedot ar bērniem, un teica, ka gaidot manu albumu. Tā ka paldies iedrošinātāju komandai!» Albumu ierakstu studijā kopā ar Martu iedziedājušas divas viņas meitas – Gabriela un Sāra. «Visu ieraksta laiku biju gaidībās ar mūsu jaunāko meitiņu Skārletiņu. Nu mājās muzicēju kopā ar visiem bērniņiem.

    Esmu, protams, ļoti pateicīga arī trim albuma viesiem – Kasparam Zemītim, Arstarulsmirusam un popgrupai Jūras akmentiņi. Tas ir bijis kā lielisks pienesums konkrētajām dziesmām un kā stiprs  plecs un iedrošinājums no katra mūziķa brīdī, kad izdevu šo savu pirmo albumu,» pateicīga ir Marta.

    Pozitīvi, ka vīruss licis apstāties un padomāt

    Vaicāta, kādus izaicinājumus viņas ikdienā ienesis pandēmijas laiks, Marta, kas visus bērnus arī iepriekš skoloja mājmācībā, atklāj, ka skološanās ziņā nekas tikpat kā nav mainījies.

    «Vienīgi nav pulciņu, kas man patiesībā kā mammai šoferei ir liels atvieglojums. Protams, neizpaliek skumjas iekšējās izjūtas un līdzjūtība pret to, kas notiek Latvijā un pasaulē. Es tomēr esmu par to, lai cilvēki būtu piesardzīgi, valkātu maskas, mazgātu rokas, bet visu vērtu vaļā. Lai cilvēkiem nevajadzētu ciest! Arī psihosomatika atstāj savus nospiedumus cilvēku veselībā.

    Tas jau nav tikai vīruss, kas var padarīt cilvēkus nāvējoši slimus – to var izdarīt arī dzīves izmisums.»

    Marta daudz rūpīgāk cenšas domāt par savu un ģimenes veselības profilaksi. «Par ikdienas neatņemamu sastāvdaļu kļuvušas fiziskās aktivitātes un augu valsts uzturs. Katru dienu vairākas stundas ar bērniem cenšamies  pavadīt svaigā gaisā. Jau kopš vasaras regulāri vingroju, skrienu, dodos peldēt aukstā ūdenī. To visu uztveru kā ķermeņa higiēnu – tas ir, kā no rīta izmazgāt zobus. Lielākais prieks ir redzēt, ka bērni mūs spoguļo – ēd dārzeņus, augļus un sporto jau pēc pašu iniciatīvas,» gandarījumu neslēpj Marta.

    «Savā ziņā šis man šķiet svētīgs laiks, jo arvien vairāk dzirdu, ka cilvēkiem tas ir licis apstāties no bezjēdzīgā skrējiena, kurā uzsvars ir bijis tikai uz materiālo pasauli. Šis viss daudziem ir licis padomāt arī par ģimenes vērtībām, kvalitatīvāku laika pavadīšanu kopā. Novēlu mums visiem izturību, pašdisciplīnu un cerību, ka būs kādu dienu tāda pasaule, kas būs vēl labāka, mīlestības un līdzjūtības pilnāka,» saka Marta.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē