• Bijušie rīdzinieki piedalās šovā Ledus laikmets: Te nevar kā kino, viss jādara pašam

    Daiļslidošana
    Zane Piļka-Karaļeviča
    Zane Piļka-Karaļeviča
    24. oktobris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Latvijā dzimusī un augusī aktrise un bijušais Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra aktieris patlaban piedalās Krievijas pirmā kanāla superpopulārajā šovā Ledus laikmets.

    Agata Muceniece slido septiņas stundas dienā

    • Latviešu izcelsmes aktrise jau pirmajā raidījumā saņēma skarbu kritiku un knapi valdīja asaras.

    Daiļslidošanas trenere un šova tiesnese Tatjana Tarasova pirmajā raidījumā aizrādīja Agatai par slikti sasietām slidu auklām: «Pirms kāp uz ledus, vismaz slidas jāiemācās sasiet!» dusmojās Tarasova.

    «Visu slidojumu skatījos uz auklām un domāju: «Tās atsiesies, un jūs abi nokritīsiet.» Aktrise, kas Ledus laikmetā startēja pārī ar pagājušās sezonas uzvarētāju daiļslidotāju Aleksandru Enbertu, pēcāk sacīja: «Es biju ļoti sarūgtināta. Tas man šķita netaisnīgi. Taču sapratu, ka viņai daudzējādā ziņā ir taisnība, tāpēc saņēmos un visu izlaboju: auklas sasēju, kājas iztaisnoju, piestrādāju pie skrējiena. Un otrajā raidījumā viņa to pamanīja. Tā man ir kā dubulta uzvara – pirmkārt, pašai pār sevi.»

    Lai uzlabotu savu sniegumu, Agata uz ledus ir septiņas stundas dienā.

    Aktrisei šis gads nav bijis viegls. Pēc šķiršanās no bijušā vīra aktiera Pāvela Prilučnija, viņa metās darbos – izveidoja raidījumu ciklu YouTube platformā Godīga šķiršanās, nofilmējās vairākos seriālos, un jau divus gadus ir šova Golos detji vadītāja. Viņas karjerai šķiršanās nākusi tikai par labu. Vasarā Agata nolēma pilnībā atteikties no alkohola. Viņa atzina – tas viņai traucējis attīstīties. Atsakoties no grādīgajiem dzērieniem, aktrise sajuta spēka pieplūdumu, atbrīvojās no vairākiem liekajiem kilogramiem un uzplauka jaunai dzīvei.

    Kirilam Zaicevam lieliska debija un tiesnešu uzslavas

    • Bijušais rīdzinieks, kurš atveidojis vienu no galvenajām lomām filmā Sudraba slidas, augumā padevies garš. Taču tas viņam netraucē izskatīties graciozi uz ledus.

    Pirms pāris gadiem aktieris Kirils Zaicevs gatavojās filmas Sudraba slidas filmēšanai un viņam vajadzēja apgūt slidošanu. Līdz tam viņš tikai pāris reižu bija stāvējis uz slidām.

    «Es nonācu līdz šim man nezināmajā daiļslidošanas pasaulē. Daudz laika pavadīju uz ledus. Visgrūtāk bija ienēsāt jaunas slidas, jo tās ir darinātas no ļoti stingra materiāla,» tolaik stāstīja viņš. Tomēr filmēšanā gūtā pieredze ne tuvu nelīdzinās treniņiem un fiziskai slodzei, kāda ir šovā Ledus laikmets. Kirila partnere ir pasaules čempione daiļslidošanā Oksana Domņina. «Te nevar kā kino – uz ledus lec dublieris, un tad – hop! – skaisti izslido aktieris. Viss jādara pašam,» atzīst Kirils.

    Pirmajā raidījumā Zaicevs un Domņina ieguva visvairāk punktu un tiesnešu uzslavas.

    Daudzi atzīmēja aktiera augumu – Zaicevs ir 194 centimetrus garš, bet tas nav traucējis viņam demonstrēt nevainojamu sniegumu.

    Zaicevs vairākas sezonas ir spēlējis Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī, nofilmējies arī kinolentē Melānijas hronika. Tagad viņš ir Krievijas kinozvaigzne, un par Sergeja Belova lomu basketbola drāmā Virzība augšup Kirils saņēma prestižo balvu Zelta ērglis. Patlaban viņš Maskavas Guberņas teātrī spēlē izrādē Puškins kopā ar Krievijas kinospīdekli Sergeju Bezrukovu.

    Kirils atzīst – ne uzreiz pieņēmis lēmumu pārcelties uz Krieviju pavisam. «Kad nospēlēju galveno lomu filmā Virzība augšup, vēl aktīvi darbojos uz teātra skatuves Rīgā. Izrādes turēja mani tonusā un palīdzēja izveidot Belova lomu tādu, kādai tai bija jābūt. Pat netiku uz filmas pirmizrādi, jo man tajā dienā bija izrāde Latvijā. Teātris ir svēts, un visa aktiera dzīve, ieskaitot filmēšanos, ir pakļauta tam,» radio Baltkom stāstīja Kirils.

    «Protams, es skumstu pēc Rīgas, visvairāk pēc cilvēkiem – tas ir mans kurss, draugi, kurus ieguvu mācību laikā. Ar Rīgu saistās spilgti pārdzīvojumi, pirmie pārbaudījumi, kļūdas, dažkārt neveiksmes eksāmenos, negulētas naktis. Atceros, kā stāvēju pieturā pie Centrālās stacijas, gaidīju transportu un atkārtoju lomu. Un tad, braucot garām Ļermontova ielas pieturai, sažņaudzu dūres un domās sūtīju sveicienus Mihailam Jurjevičam. Jo man drīz bija jābūt izrādei, kur spēlēju Pečorinu. Arī daba Latvijā ir brīnišķīga – viss, kas cilvēkam vajadzīgs. Labākā vieta uz zemes.»

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē