• Bijusī prezidenta padomniece Elīna Egle-Ločmele pievēršas militārajai jomai

    Darbs
    Gita Vīksne
    12. septembris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: NO IZDEVNIECĪBAS ŽURNĀLS SANTA ARHĪVA, INSTAGRAM
    «Brīdī, kad iegūsti iekšējo mieru, atnāk viss, ko tava sirds prasa,» saka savulaik kibernoziegumā cietusī Valsts prezidenta padomniece, kas nu darbojas militārajā jomā.

    Bijusī Valsts prezidenta Andra Bērziņa padomniece Elīna Egle-Ločmele, kas pirms deviņiem gadiem izpelnījās sabiedrības uzmanību ar privātā e-pasta uzlaušanu un intīma rakstura fotogrāfiju nozagšanu no tā, jau astoņus gadus vada Latvijas Drošības un aizsardzības industrijas federāciju.

    PDz Elīnu sastapa sarunu festivālā Lampa, kur viņa piedalījās diskusijā Militārā industrija piedāvā. Viņa bija vienīgā dāma starp kungiem.

    «Nekad neesmu jutusi, ka nozarē, kurā darbojos, manam dzimumam vai vecumam būtu kāda nozīme. Svarīgi ir cilvēka kompetence un aizrautība. Esmu no tiem cilvēkiem, kuriem visu laiku patīk sevi izaicināt un iemācīties atkal ko jaunu. Tas palīdz labā formā uzturēt savu prātu,» atklāj Elīna.

    Viņa koordinē 95 Latvijas uzņēmumus, kas darbojas valsts aizsardzības un drošības jomā.

    «Apvienoju tos kopējam mērķim – nodrošināt Latvijas un sabiedroto bruņotos spēkus ar nepieciešamajiem produktiem un pakalpojumiem,» paskaidro Elīna un neslēpj, ka daudz ko no militārās tehnikas izmēģinājusi arī pati.

    «Esmu gan lēkusi ar izpletni no militārā helikoptera, gan mācību laikā izmēģinājusi šaušanu ar dažādiem ieročiem. Visvairāk gan mani ir aizrāvis Latvijas uzņēmuma Exonicus militārajiem mediķiem izstrādātais virtuālo traumu stimulators. Uzliekot virtuālās realitātes brilles, man pazuda bailes veikt iegriezumu un ielikt katetru. Pat sāku apsvērt domu par iestāšanos medicīnas māsu koledžā,» nosmej Elīna.

    Nākamnedēļ 4. septembrī aprit seši, kopš Rīgas Kristus Piedzimšanas pareizticīgo katedrālē Elīna mija laulības gredzenus ar uzņēmēju Aivaru Ločmeli. Šo sestdien viņi svinēs čuguna kāzas.

    «Man līdzās ir fantastiski stiprs vīrietis! Es priecājos, ka mēs visi esam kopā. Mums katra diena ir kā svētki,» atzīst Elīna un piebilst, ka attiecībās ar Ločmeli viņai reizi četros gados ir nozīmīgi jaunumi.

     


    «Pirms astoņiem gadiem mūsu ģimenē ienāca vecākā meitiņa Elza. Pirms četriem gadiem viņai pievienojās jaunākā meitiņa Rasa. Un šovasar mūsu ģimenē ienāca papilona šķirnes suņu puika Riko. Tā bija vecākās meitas izvēle,» norāda Elīna, kura četrkājainajam mīlulim izveidojusi pat instagramā savu kontu.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē