• Bijusī NEPLP locekle Gunta Līdaka: Nekas cits neatlika, kā pievērsties lauksaimniecībai

    Gunta Līdaka
    Evija Kalnbērza
    1. oktobris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Ģirts Ozoliņš (F64)
    Pēc 22 gadu pārtraukuma bijusī Nacionālās elektroniskās plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) locekle atkal iejūtas raidījuma vadītājas lomā. Rīga TV24 ēterā katru svētdienu būs skatāms raidījums Pilna bilde. PDz nupat viesojās viņas mājās Mārupē.

    Pirms trijiem gadiem Rīga TV24 raidījuma Pilna bilde vadītāja Gunta Līdaka steidzīgo dzīvi Rīgas centrā nomanīja uz rāmāku ritmu Mārupē.

    «Šīs ir manas mammas mājas. Tās padomju laikos celtas kā kolhoznieku mājas, bet laika gaitā pārbūvētas. Mājai ir divi stāvi – pirmajā ir mammas istaba, virtuve un ar terasi savienota ēdamzona, bet otrajā stāvā atpūtas telpa un guļamistaba,» stāsta Gunta.

    «Radās nepieciešamība mammas veselības dēļ ikdienā būt kopā ar viņu. Tā mēs ar Andreju (Guntas draugs laikraksta Telegraf redaktors Andrejs Hotejevs – PDz) pieņēmām lēmumu dzīvot Mārupē.»

    «Pērn maijā aizgāju no darba NEPLP padomē, tad vēl pandēmija… Nekas cits neatlika, kā pievērsties lauksaimniecībai. Zināšanas dārza darbos man ir no mammas, bet tomātu audzēšanā padomus man deva televīzijas žurnāliste Madara Līcīte,» atklāj Gunta.

    Dažādie tomāti šoruden priecē gan garšas kārpiņas, gan aci.

    Viņa piebilst – šis laiks ļāvis izvērtēt, kas pašai ir patiesi svarīgs. Bijuši dažādi darba piedāvājumi priekšvēlēšanu laikā, un viņai bija jāizvēlas, kurā frontes pusē palikt.

    «Sapratu, ka gribu nodarboties ar to, ko vislabāk zinu – diskutēt par to, kas notiek mediju vidē. Tagad gan vaļas saimniekot mājās būs mazāk, jo daudz laika aizņems gatavošanās raidījumam,» stāsta viņa. PDz viesojās pie Guntas dienā, kad bija ierakstīts pirmais raidījums. Vaicāta par izjūtām, atgriežoties televīzijā, viņa saka: «Pirms ieraksta jutu, ka ir lampu drudzis. Tik ilgi nebiju vadījusi kādu raidījumu!»

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē