• Bijušais svarcēlājs Viktors Ščerbatihs: Esmu nokodējies uz 10 gadiem

    Psiholoģija
    Anastasija Kuzminova
    5. marts, 2021
    1 komentārs

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: F64
    Bijušais svarcēlājs apliecina, ka nekad nav par vēlu mainīt dzīvi. Nupat žurnālam IEVA viņš atklāja, kā atbrīvojies no alkohola atkarības, un nesen Viktors manīts apgrozāmies populārā iepazīšanās portālā.

    Latvijas Svarcelšanas federācijas prezidents arī pandēmijā turpina trenēt sportistus Ventspilī pirms gaidāmajām starptautiskajām sacensībām un olimpiādes. Atminoties laikus, kad 2012. gadā sāka trenera karjeru, viņš atzīst – itin viegli varējis nogriezties uz nepareizā ceļa.

    «Kad aizgāju no sporta, uzreiz uz gadu nokodējos pret alkoholu. Jo es zināju, ka sākšu dzert un noraušos no ķēdes. Sports tev nosaka ierobežojumus, bet, kad no sporta aizej, visi ierobežojumi krīt. Turklāt nav, ko darīt. Un tad cilvēks sāk dzert. Aliņu, vīniņu, un aiziet! Pēc gada man piedzima meita, un es tā dēvēto kodu noņēmu. Un sāku dzert,» intervijā žurnālam IEVA atklāja Viktors.

    Viņš atminas – teju katru sestdienu bija kārtīgi piekodies. No zaļā pūķa ķetnām Ščerbatihu izvilkusi vēlme redzēt augam meitu, un viņš nokodējās vēlreiz. «Neuztvēru to kā apgrūtinājumu, esmu priecīgs, ka to izdarīju. Tpu, tpu, tpu, kādus četrus gadus nelietoju ne piles. Patiesībā es baidos no alkohola. Esmu ļoti piesardzīgs, pat ēdot konfektes, – ja nu tajās ir alkohols. Ja ir, spļauju laukā,» neslēpj viņš. Ja tiek cienāts ar gaļu, viņš pirms tam arī noskaidro, vai tās pagatavošanā nav izmantots alkohols.

    «Pašlaik esmu nokodējies uz 10 gadiem, bet domāju – kodēšos visu mūžu,» plāno Ščerbatihs.

    Viņam neesot problēmu pavadīt laiku kompānijās, jo lielākā daļa draugu arī nelieto alkoholu. «Varu teikt godīgi – kādu daļu jautrības, atsakoties no alkohola, esmu sev atņēmis. Bet tā jautrība var sataisīt daudz problēmu. Ja es dzeršu, es simtprocentīgi nepieredzēšu, kā aug mana meita – vai nu es pats nodzeršos, vai mani kāds nodauzīs līdz nāvei,» atklāts ir Viktors.

    Tagad viņš ir jaunas mīlas meklējumos. Ščerbatihs teic – viņš atbalsta patriarhātu. Ja ģimenes galva ir vīrietis un sieviete to pieņem, pēc Viktora novērojumiem attiecībās nav strīdu. «Vīrietim ir jābūt karalim, bet sievietei – karalienei, tikai tad attiecības būs veiksmīgas,» saka treneris.

    Kādreiz viņam patikušas sievietes ar modeles ārieni, bet tagad viņš izskatam pievēršot mazāk uzmanības. Galvenais, lai sieviete būtu gatava dibināt ģimeni. Viktors atzīstas, ka ir ļoti noilgojies pēc attiecībām un būt vienatnē viņam nepatīk. Pirms kāda laika sportists piereģistrējies iepazīšanās lietotnē Tinder. «Tagad uz ielas neiepazīsies – visas staigā sejas maskās, un tu nezini, kas ir aiz tās. Bet pavasarī… Būs skaistas acis, skaistas lūpas, skaistas kleitas! Viss būs! Speciāli nevienu nemeklēšu, bet ja būs… Kādreiz sievietes iekaroju ar savu slavu, tagad – ar smadzenēm un tievumu,» pasmejas Viktors, kurš pēc aktīvās karjeras beigām kļuvis uz pusi tievāks.

    1 komentārs

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē