• Bijušais Dzintaru koncertzāles direktors pēc četrām ķīmijterapijām smaida un tirgo arbūzus

    Slimības
    Evija Kalnbērza
    27. augusts, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

     Andrejs Kondratjuks
    Foto: F64
    Andrejs Kondratjuks
    «Ar katru dienu jūtos labāk! Man ir bijušas četras ķīmijterapijas, tās ir beigušās, pašlaik viss tīrs,» par smago slimību, ar kuru sāka cīnīties pavasarī, PDz atzīst bijušais Dzintaru koncertzāles direktors Andrejs Kondratjuks.

    Augusta vidū, Zemnieku tirgū enerģiski tirgojoties, PDz sastapa vienu no zināmākajiem Latvijas arbūzu un meloņu audzētājiem Andreju Kondratjuku, kuram pavasarī atklāja audzēju un veica kuņģa operācija. «Man ir izoperēts kuņģis, regulāri dodos uz ārstu noteiktajām pārbaudēm. Joprojām lietoju dabas līdzekļus – tējas, čagas, bebru dziedzeru uzlējumu, zemestaukus. Nelietoju cukuru. Vispār ēdu pavisam maz, uz pusi mazāk nekā sieva. Jācīnās visu laiku, jo nekad nezinām, kad atkal vēža šūnas var pamosties,» teic Kondratjuks.

    Viņš atzīst, ka karstumā reizēm viņam ir liels nogurums, trūkst elpas. «Tad atpūšos, paguļu vēsumā, un talkā nāk mani palīgi – sieva, dēls vai kāds cits,» par dzīvi pēc 2. aprīļa, kad tika veikta kuņģa operācija, stāsta Kondratjuks. Sarunājoties ar PDz, viņš teju vienlaikus sver kārtējo lielo arbūzu, apspriežas ar klientiem un piedāvā degustēt sulīgos, paša izaudzētos augļus.

    Ar arbūzu un meloņu audzēšanu Andrejs savā īpašumā Gātciemā nodarbojas jau piecus gadus, un šogad zemē dēstīti 6000 arbūzu un meloņu stādu.

    «Rūpes par veselību kompensē bagātīgā raža, kas šogad padevusies neticami salda,» savu preci slavē un ļauj nogaršot Andrejs.

    Arbūzu un meloņu audzētājs uzsver, ka līdzcilvēki, uzzinājuši par viņa smago slimību, nav vienaldzīgi. «Apkārt ir ļoti daudz palīdzēt gribošu ļaužu. Palīdz pat tie, no kuriem to nekad nebūtu gaidījis. Atklājušies gan arī tādi cilvēki, kas šķita tuvi, bet manā psašreizējā situācijā no manis novēršas – nedod Dievs, kaut ko vēl palūgšu! Taču man nekas nav jālūdz, pats varu nopelnīt, cik vajag! Dieviņš jau redz – ja tu būsi labs, tev arī viss būs labi,» tā Andrejs.

    Bijušais Dzintaru koncertzāles vadītājs ir nobažījies, ka apkārtējo paziņu lokā arvien biežāk dzird – kādam pazīstamam ir vēzis. «Sēžam ģimenes draugu lokā 12 cilvēki, trīs no tiem ir slimi. Tas nav normāli. Esmu izpētījis, ka lielākais kuņģa vēža ierosinātājs ir pārtika. Augus, īpaši kviešus un rapsi, apstrādā ar ķīmiju. Dažādus nezāļu apkarošanas līdzekļus vispār vajadzētu aizliegt,» pārliecināts ir Andrejs Kondratjuks.

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē