• Bijušais aktieris Ģirts Liuziniks kļuvis pa gulbja krusttēvu

    Svētki
    Evija Kalnbērza
    28. maijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: F64
    Bijušais Latvijas Nacionālā teātra aktieris vārda dienā saņēma neparastu dāvanu – piedzīvojumu –, un tā izskaņā viņš tika pie sava gulbja.

    «Kad man bērnībā uzdeva jautājumu, kas es gribētu būt par dzīvnieku, nešaubīgi zināju – noteikti kāds putns,» PDz saka Ģirts Liuziniks, kurš pirms kāda laika pameta aktiera karjeru un nodevās celtniecības studijām. Viņa mīļotās sievietes Latvijas Nacionālā teātra aktrises Lienes Sebres sarūpētais pārsteigums Ģirta vārda dienā atsauca šo bērnības dienu atmiņu un izvērtās par jautru piedzīvojumu.

    «No rīta atskanēja telefona zvans, un es saņēmu norādi – sapulcēties visai ģimenei kopā. Tā nu mēs – es, Liene, viņas meita Emīlija un mani dēli Knuts un Everts – visas dienas garumā ik pa brīdim saņēmām norādes.

    Sākumā mums pa māju bija jāmeklē vēstulītes, kurās bija dažādi uzdevumi, piemēram, sataisīt maizītes, paņemt lāpstu, ielikt somā ūdeni, grāmatu, papīra lapas un rakstāmo. Kad iekāpām auto, saņēmu norādi, kur jābrauc, un mēs visu dienu pavadījām, risinot mīklas un uzdevumus, līdz nonācām pie putnu vērošanas torņa Saldus novadā. Arī tur priekšā bija uzdevums – no vārdiem jāsaliek divi teikumi.

    Mums sanāca: «Virs galvas mūžīgs Piena Ceļš. Un mūžīgs ceļš zem kājām.» Kad atradām gredzentiņu, bija jāsaprot, ar ko tas asociējas. Tā kā man līdzi bija lāpsta,  es sapratu – tam ir kāda saistība ar rindām no lugas Sprīdītis: «Gulbīti, gulbīti, kustini kājiņas, aizved mani uz laimīgo zemi.»

    Kad, veiksmīgi atrisinot visus rēbusus, Ģirts saņēma savu vārda dienas dāvanu, viņš nespēja valdīt aizkustinājuma asaras.

    Ar cik lielu rūpību un kādā slepenībā Lelde to visu bija gatavojusi! «Tas ir īsts sertifikāts, kas apliecina, ka esmu konkrēta gulbja krusttēvs. Liene to nokārtoja Gulbju izpētes biedrībā, ziedojot noteiktu summu, kuras lielums man nav zināms, jo tā ir dāvana.

    Tagad es varu sekot līdzi mana apgredzenotā gulbja gaitām, ievadot īpašu kodu interneta lapā. Zinu, ka mans krustbērns tagad ir Polijā. Iespējams, drīz būs Latvijā, un man būs jāpērk binoklis, jāsēž kaut kur krūmos un jāvēro,» aizgrābti stāsta Liuzniks un aicina arī citus kļūt par gulbju krustvecākiem un ieguldīt naudiņu to pētniecībā. 

    Šī ideja Latvijā pieder ornitologam un Gulbju izpētes biedrības izveidotājam Dmitrijam Boiko, bet ārzemēs šāda iniciatīva jau guvusi plašu popularitāti. Ziedojot simbolisku naudas summu putnu pētīšanai, ikviens var sekot līdzi sava spārnotā krustbērna gaitām.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē