• Baznīcā neatļauti pulcējas 250 cilvēku; policija uzsāk administratīvos procesus

    Sabiedrība
    Santa.lv
    Santa.lv
    11. marts, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Valsts policija
    Kopš ārkārtējās situācijas ieviešanas no 2020. gada 9. novembra līdz 2021. gada 11. martam valstī ir uzsākti 23 239 administratīvā pārkāpuma procesi par ārkārtējās situācijas noteikto ierobežojumu neievērošanu.

    Šajā laika posmā Valsts policijas darbinieki ir veikuši 83 137 preventīvas pārbaudes gan iekštelpās, gan ārtelpās. Konstatējot pārkāpumus šajās vietās, lielākoties likumsargi ir devuši 53 248 preventīvus norādījumus. Diemžēl jāatzīst, ka joprojām tiek fiksēti gadījumi, kad personas pret noteiktajiem ierobežojumiem izturas vieglprātīgi un administratīvā pārkāpuma procesi ir neizbēgami.

    Piemēram, aizvadītajā svētdien, 7. martā, Valsts policija reaģējot uz saņemto informāciju pārbaudīja kādu viesu namu Ķekavas novadā, Baložos, kur tika konstatēts, ka pulcējas sešas personas, kuras nav no vienas mājsaimniecības un ir sarīkojušas dzimšanas dienas svinības. Saistībā ar notikušo uzsākti administratīvā pārkāpuma procesi par ārkārtējās situācijas noteikto ierobežojumu neievērošanu.

    Valsts policija turpina uzraudzīt arī citu epidemioloģisko drošības prasību ievērošanu, proti, personu pulcēšanos, mutes un deguna aizsargu lietošanu. Joprojām visbiežāk pārkāptais ierobežojums ir pulcēšanās.

    No 1. līdz 9. martam konstatēti 523 pulcēšanās pārkāpumi. Šis pārkāpums visvairāk ir konstatēts personu grupās no 31 līdz 50 gadiem un pulcēšanās visbiežāk konstatēta mājās.

    Tāpat laika posmā no 1. līdz 9. martam ir konstatēti 226 pārkāpumi saistībā ar mutes un deguna aizsargu nelietošana. Šis pārkāpums visbiežāk ir konstatēts vecuma grupā no 31 līdz 50 gadiem un personu grupā, kuras ir vecākas par 50 gadiem, kad personas atrodoties sabiedriskajā transportā un publiskās iekštelpās nelieto mutes un deguna aizsegus. Nereti tiek fiksēti gadījumi, kad mutes un deguna aizsegi tiek lietoti, bet nepareizi.

    Tāpat jāpiemin, ka Valsts policija regulāri saņem informāciju par kādu baznīcu Rīgā, kur sistemātiski tiek pārkāpti noteiktās epidemioloģiskās drošības prasības.

    Reaģējot uz saņemto informāciju un regulāri apsekojot konkrēto adresi, ir fiksēts, ka šajā vietā netiek ievērotas distancēšanās prasības, kā arī netiek lietoti mutes un deguna aizsegi un tiek pārsniegts maksimālo atļauto cilvēku skaits. Svētdien, 7. martā, tika konstatēts, ka vienuviet pulcējas aptuveni 250 personas. Līdz šim konkrētajā adresē par valstī noteikto ierobežojumu neievērošanu uzsākti 18 administratīvā pārkāpuma procesi, no tiem 14 pret baznīcas apmeklētājiem, kur maksimālais piemērotais sods ir 50 eiro.

    Četri administratīvā pārkāpuma procesi uzsākti pret juridiskām personām. Atgādinām, ka līdz 6. aprīlim gan reliģiskās darbības veikšanas vietas apmeklētājiem, gan arī garīgajam un kalpojošajam personālam, pildot savus pienākumus, obligāti ir jālieto mutes un deguna aizsegi, tāpat vienam apmeklētājam ir paredzēti ne mazāk kā 3 kvadrātmetri no publiski pieejamās telpas.

    Diemžēl policisti, kontrolējot noteiktos ierobežojumus, vēl aizvien saskaras ar agresīviem iedzīvotājiem, kuri dažkārt arī uzbrūk policijas darbiniekiem.

    Tā, piemēram, vakar, 10. martā, policists, veicot profilaktisku ierobežojumu kontroli sabiedriskajā transportā Rīgā, konstatēja, ka kāds iedzīvotājs brauciena laikā nelieto deguna un mutes aizsegu.

    Šī persona kļuva agresīva, nenovērsa pārkāpumu, nepakļāvās policistu likumīgajām prasībām un draudēja viņam.

    Ņemot vērā, ka valstī saslimstība joprojām turpina izplatīties, šajā laikā ir īpaši svarīgi būt piesardzīgiem. Ir saprotams, ka ir nogurums no ierobežojumiem, bet ir ļoti būtiski būt vienotiem un turpināt ievērot noteiktās drošības prasības, jo tikai kopīgiem spēkiem varam mazināt slimības izplatību.

    Valsts policija aicina iedzīvotājus būt atbildīgiem – nepulcēties, lietot sejas un mutes aizsegus, kā arī bez vajadzības neapmeklēt publiskas vietas.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē