• Basketbolists Armands Šķēle noklusēto atklāj grāmatā Starp dzīvi un basketbolu

    Kultūra
    Zane Piļka-Karaļeviča
    Zane Piļka-Karaļeviča
    6. janvāris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: F64
    Drīzumā pie lasītājiem nonāks latviešu basketbolista autobiogrāfija Starp dzīvi un basketbolu. Vēl pirms tās iznākšanas ziņa, ka Armands sarakstījis grāmatu, sociālajos tīklos sacēla pamatīgu ažiotāžu.

    Intrigu raisīja pats Armands Šķēle, publicējot gaidāmās grāmatas vāku. Vieni apsveica basketbolistu, citi sprieda, ka Armands visus cenšas izjokot. «Nē, tas nav joks. Grāmata iznāks tuvākajās dienās,» PDz apstiprināja basketbolists. Autobiogrāfija ir viņa un Artūra Raudziņa kopdarbs.

    «256 lappušu garajā stāstā aprakstīts Armanda Šķēles raibais ceļš profesionālā basketbolista karjerā, kuras laikā viņš bijis gan starp iekārojamākajiem savas paaudzes Eiropas talantiem, gan atradies pašā bezdibenī nevienam nevajadzīgs. Tāpat Šķēles pieredzi profesionālajā basketbolā izrotājuši neskaitāmie starpgadījumi dažādu valstu komandās,» tās saturu ieskicē Artūrs.

    Autobiogrāfijā ir gan sportista karjeras atainojums, gan stāsts par cilvēciskajām attiecībām un atveseļošanos no smagas slimības, par saķeršanos ar noziedzniekiem, kā arī dažādas dēkas un pārdomas par piepildījuma meklējumiem.

    Armanda galvenā vēlme bijusi radīt paliekošu vēstījumu ar saturu. «Protams, netrūks arī piedzīvojumu stāstu, jo nevar nepārtraukti maukt tikai ar dzelzs seju. Bet tieši dziļākā jēga bija tas, kas lika nosliekties par labu šim darbam. Varbūt tas, kam izgāju cauri un kādas atziņas guvu, kādam noderēs,» PDz atzīst Šķēle.

    Basketbolists pie grāmatas strādājis ilgāk par gadu.

    «Tas bija vesels piedzīvojums, jo līdz šim literatūra man bija svešs lauciņš. Šī man bija pilnīgi jauna pasaule,» teic viņš.

    Ar gala rezultātu sportists ir apmierināts. «Ceru, ka līdzīgas izjūtas būs arī lasītājiem. Paldies visiem, kas palīdzēja grāmatas projekta tapšanā – literārajai komandai, fotogrāfiem, ģimenei, draugiem,» teic viņš.

    Ideja par grāmatu Armandam dzima jau pirms gadiem desmit, piecpadsmit, kad vēl ritēja viņa basketbolista karjera. Toreiz iecere netika novesta līdz galam, bet pēc aiziešanas no aktīvā sporta tā piepildījās. Par karjeras beigām Šķēle paziņoja pirms diviem gadiem.

    «Tā diena ir pienākusi, lai liktu basketbola kedas kastē uz visiem laikiem un beigtu savu profesionālo karjeru. (..) Beigās ne viss sanāca, kā gribētos, bet neko nenožēloju, jo tāds bija mans ceļš. Arī daži sapņi piepildījās – spēlēt pret labākajiem un kopā ar labākajiem Latvijas izlasē, kā arī izcīnīt vairākas zelta medaļas. Lai kā arī būtu, basketbols vienmēr paliks manā sirdī, kā arī dažas karsējas. Es nekur nepazudīšu, sekošu līdzi mūsējiem un, protams, mācīšu mazo brāli Aigaru, kā jāspēlē,» toreiz solīja Armands.

    Grāmatnīcās Šķēles grāmata nebūs nopērkama. «To gribētāji varēs pasūtīt interneta vietnē AS22.lv,» atklāj sportists. Skaitlis 22 basketbolista karjeras Šķēlem bija īpašs, tāds bija arī viņa numurs Latvijas izlasē. Tāpēc arī grāmatas cena ir 22 eiro.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē