• Basketbola spēles laikā Dāvis Bertāns sakaujas ar Andri Buli

    Sabiedrība
    Gita Vīksne
    Privātā dzīve
    Privātā dzīve
    9. septembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Vladislavs Proškins
    Mākslas festivālā Cēsis 2020 Cēsu sporta hallē 23. augustā risinājās teātra performance Silvijai Radzobei veltīta basketbola spēle – piemiņas pasākums pavasarī mūžībā aizgājušajai teātra kritiķei, literatūras un teātra zinātniecei Silvijai Radzobei. Pēdējos gados viņa īpaši sekoja līdzi Latvijas labākā basketbolista Kristapa Porziņģa cīņām NBA un par redzēto dalījās sociālajos tīklos. Tā kā Kristaps vēl joprojām bija ASV, performancē piedalījās Rīgas teātru aktieri un NBA zvaigzne Dāvis Bertāns.

    Sakaujas spēles laikā

    Spēlē jau pirmajās minūtēs izvērtās konflikts starp Dailes teātra aktieri Andri Buli un NBA kluba Vašingtonas Wizards basketbolistu Dāvi Bertānu. Pēc tam, kad ar elkoni bija nogāzis Andri zemē, Dāvis vēlreiz viņu spēcīgi trieca basketbola zāles sienā. Dāvi par notikušo noraidīja. Aktieris pēcāk atzina, ka ķīviņš bijis sarunāts.

    «Kautiņš tika iestudēts, lai ir kā īstā spēlē. Mūsu komandai vajadzēja, lai Dāvis sēž malā, un tikai tā varējām to nodrošināt. Nedod Dievs, mēs ar savu entuziasmu viņu kaut kā satraumētu. Es vienīgais piekritu iet ar viņu grūstīties,» tā Andris.

    «Lai arī man to ir grūti atzīt pēc konflikta, aktiera sniegums basketbola laukumā bija ievērojami virs vidējā līmeņa. Taču es ierādīju viņam vietu,» par Buli PDz teica Bertāns. Performances idejas autoram Dailes teātra direktoram Jurim Žagaram viņš savukārt jautāja, vai ar šo ir nopelnījis vietu teātrī pēc basketbola karjeras beigām. «Protams! Iesniedz sarakstu, kādas lomas gribi spēlēt» smēja Žagars.

    Pēc neveiksmes mierina daiļa meitene

    Performances noslēgumā visiem aktieriem tika dota iespēja pamēģināt iemest bumbu Dāvja Bertāna sargātajā grozā. Nevienam no 14 aktieriem tas neizdevās. Arī Nacionālā teātra aktieris Raimonds Celms, kurš savulaik Alūksnes sporta skolā apguvis basketbola prasmes, Bertānam zaudēja. Pēc notikušā aktieri steidza mierināt kāda daiļava.

    Vladislavs Proškins«Es laikam esmu izniekojis brīnišķīgāko iespēju savā mūžā,» PDz pauda Raimonds. «Man bija tāda iespēja parādīt, ka es arī varu trāpīt, taču man nepaveicās. Ļoti ceru, ka piepildīsies aizkulišu runas un, iespējams, nākamgad šāda spēle atkārtosies. Ja man būs otra iespēja, es noteikti satrenēšos kārtīgāk,» atzina Celms.

    Bertāna tēva izskolots

    «Manu basketbola prasmju pamatlicējs un treneris vidusskolā bija Dāvja Bertāna tēvs Dainis,» PDz palepojās režisors Intars Rešetins. Viņš atzina, ka spēlēt pret NBA basketbolistu viņam bijis milzīgs pagodinājums.

    «Februārī Dāvis mūs ar sievu uzaicināja ciemos pie sevis Vašingtonā. Paskatījāmies, kā viņš spēlē NBA,» piedzīvoto atminējās Rešetins. Nonākot basketbola laukumā aci pret aci ar Dāvi, Rešetinam uzvaru gūt neizdevās. «Tēvam nodošu, ka viņš ar Intaru nav diez ko labi strādājis,» smaidot paziņoja Bertāns.

    Grāvelis: viņš burvīgi pazemoja!

    Cīnoties par bumbu pie groza, Dailes teātra aktieris Gints Grāvelis nonāca zem NBA zvaigznes kājām. «Dāvis mani burvīgi pazemoja, par ko es esmu stāvā sajūsmā. Zem groza viņš mani samina un iedzina grīdā vārda visburtiskā nozīmē,» pēc spēles pauda Dailes teātra aktieris Gints Grāvelis.

    Vladislavs ProškinsViņš uzsvēra, ka pēdējo reizi nopietni basketbolu spēlējis skolas laikā. Basketbola laukumā viņš devās ar spoži zaigojošu laulības gredzenu, kas labās rokas zeltnesī parādījās šovasar, par sievu apņemot aktrisi Ēriku Egliju.

    Maņjakovs: talantu nenodzersi!

    Par vienu no meistarīgākajiem basketbola laukumā tika atzīts Nacionālā teātra aktieris Mārcis Maņjakovs, kas visus pārsteidza ar ātrumu un precizitāti.

    «Pirms kļuvu par aktieri, basketbolu spēlēju ļoti nopietni – esmu beidzis VEF sporta skolu pie trenera Jāņa Rimbenieka,» PDz teica Mārcis un piebilda: «Kopš aktīvas basketbola spēlēšanas nu jau kāds laiciņš ir pagājis – aptuveni 20 gadi, taču īstu talantu nenodzersi! Tādu lielu skriešanu vairs nepraktizēju, bet tagad uz vecumu es no rītiem spēlēju galda tenisu. Var dabūt gan vajadzīgo tonusu, gan krietni pasvīst.»

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē