• Baiba Sipeniece-Gavare radījusi savu pandēmijas apģērbu līniju Ļoļa

    Stils
    Gita Vīksne
    19. maijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: DMITRIJS SUĻŽICS (F64)
    TV zvaigzne un radio Star FM raidījuma Zoopasta vadītāja nupat nodibinājusi savu uzņēmumu SIA Impozants un ražo pandēmijas apģērbu Ļoļa.

    «Tie, kas seko līdzi manām gaitām Instagram, Ļoļu jau zina. Tiem, kas par to dzird pirmo reizi, varu atklāt – Ļoļa ir visīstākais pandēmijas auglis,» saka Baiba Sipeniece-Gavare, kura nu andelējas ar pašas radīta zīmola Ļoļa apģērbu.

    «Ideja par Ļoļu dzima pagājušā gada martā, kad viss tika nolikts uz pauzes. Manas 60 stāvizrādes Vienreiz jau var palika karājoties gaisā, bet manī krājās enerģija.

    Tādēļ instagramā radīju tēlu – sievieti, kas dod padomus, kā dzīvot. Tāda dzīvesstila influencere Ļoļa. Lai gan sākumā to uztvēru kā joku, Ļoļa ātri kļuva populāra.

    Kādā brīdī man visi sāka prasīt – kur ir Ļoļa? Aicināja vadīt Zoom pasākumus ar piebildi – lai Ļoļa arī parādās! Un to vēlējās arī nopietnas organizācijas, bankas. Tagad Ļoļa vada pasākumus, un nu viņai ir arī savs merčs,» lepni paziņo Baiba, kura Ļoļas faniem piedāvā iegādāties īpašus hūdijus un cepures. Hūdiju cena ir 60, cepuru – 30 eiro.

    «Daru to, lai uzjautrinātu cilvēkus. Ne tāpēc, lai izmisumā pelnītu naudu. To daru ar citām lietām,» uzsver Baiba. «Cilvēkiem šobrīd pietiek drūmu ziņu un kaušanos savā starpā – antivakseri ar vakcinētajiem, kreisie ar labējiem. Vajag ko tādu, kas jauc gaisu. Un to es vislabāk protu darīt,» nosmej viņa.

    Lai varētu tirgot Ļoļas lietas, Baiba nupat nodibinājusi uzņēmumu Sia Impozants: «Viens no galvenajiem stiprā dzimuma apzīmējumiem Ļoļai ir impozants vīrietis. Cilvēkiem tas iepatikās, tādēļ nebija divu domu, kā uzņēmumu nosaukt.» Kā liecina Lursoft pieejamā informācija – Sia Impozants nodibināts 29. aprīlī ar pamatkapitālu 2800 eiro. Baiba ir uzņēmuma vienīgā valdes locekle.

    Mākslinieku tirdziņa apmeklētājus Sipeniece pārsteidza ar vēl kādu savu preci – smalkām glezniņām, kuras tirgo par 80 eiro. Tās ir holandiešu mākslinieka Jana Vermēra gleznas Meitene ar pērļu auskaru replikas.

    «Tās veidotas īpašā tehnoloģijā. Pati negleznoju, taču šī ideja ir mana,» skaidro Baiba.

    «Vērtīgākais šajā mākslas darbā ir rāmis, kas izgatavots no durvju un stenderu dēļiem, kas izglābti no vecas, kopā brūkošas mājas. Man ir daudz draugu, kuriem viss jau ir un neko nevajag. Kad jāiet ciemos, vienmēr ir gribējies dāvināt pašas rokām darinātas lietas. Jau vairākus gadus dāvinu šādas gleznas, sakot – zinu, tā nav oriģināla māksla, bet tas ir mans roku darbs! Ja nav, kur likt, es zinu, ka jums ir lauku tualetes. Lieciet tajās, jo kultūra sākas no mazmājiņas!» stāsta Baiba. Kādēļ izvēlējusies kopēt tieši Vermēra darbu?

    «Man Holandē dzīvo draudzene, pie kuras, kad tas bija ļauts, bieži ciemojos. Vienmēr gājām uz mākslas muzeju, kur Vermērs pārstāvēts biezā slānī. Stāvot pie šīs gleznas, domāju – ak, cik skaista! Reiz aizbraucu vīram līdzi uz mēbeļu mesu Milānā un ieraudzīju smalkos itāļu dizaina interjeros daudzu pasaules klasiķu darbus līdzīgos rāmjos, kādus tagad gatavoju es.

    Man šī ideja iepatikās. Atgriežoties Latvijā, aizbraucu pie večiem, kas restaurē vecās mēbeles, un palūdzu – kad braucat pa lauku mājām, kurās uzpērkat dažādas lietas, esmu gatava piedalīties. Tiku uzņemta viņu kompānijā. Viņi man gādā koku, ko pati apstrādāju ar smilšpapīru un beici. Tas ir roku darbs!»

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē