• Baiba Prindule-Rence veiksmīgi atgūst nozagto Vespu

    Sabiedrība
    Gita Vīksne
    18. maijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: F64
    «No draugiem saņēmu ziņu, ka pa Brīvības ielu uz dzeltena evakuatora brauc mana Vespa,» atceras vides dekoratore. Nozagto Baibas braucamo izdevās atrast dažu stundu laikā.

    «Neilgu laiku man VEF teritorijā ir darbnīca, pie kuras turēju savu Vespu,» PDz stāsta vides dekoratore Baiba Prindule-Rence. 1. maija rītā Baiba pavēstīja, ka viņas braucamais ir nozagts.

    «Ļoti uzticos cilvēkiem, tādēļ bieži Vespu atstāju iekšpagalmā, nevis iedzinu to noliktavā. Līdz šim tā bija nedēļām ilgi stāvējusi dažādās Rīgas vietās un nekad nekas slikts nebija noticis. Taču sestdienas rītā atbraucām ar vīru uz noliktavu, lai pārkrāmētu auto un dotos uz laukiem pie vecvecākiem Rēzeknē. Nebiju viņus redzējusi gandrīz pusotra gada. Tā kā visi esam vakcinēti, biju apsolījusi beidzot apciemot.

    Gatavojoties braucienam, pamanījām, ka mana Vespa ir pazudusi. Sazvanījām Brasas policijas iecirkni, un nepilnas stundas laikā ieradās policistes, kas visu pierakstīja.

    Viņas mani iedrošināja par pazudušo Vespu ziņot arī sociālajos tīklos, jo pazudušā spēkrata meklēšana sākšoties tikai trešdien.

    Taču man ir aptuvens priekšstats, kā Vespas tiek zagtas. Viens variants – tās aizved ar furgonu uz Krieviju, un neviens gailis pakaļ nedzied.

    Otrs – Vespu kāds aizripinājis, un tad vēl ir iespēja to atrast. Noliktavas kaimiņi aicināja kopā pārmeklēt tuvāko apkārtni, taču biju apsolījusi apciemot vecvecāku, un es tomēr devos uz Rēzekni,» atceras Baiba.

    «Pēc divām stundām saņēmām zvanu no policijas – mana Vespa ir atrasta.

    «Nevēlējāmies, lai jūs visas brīvdienas uztrauktos,» teica policiste, kas negaidīja trešdienu, lai to man paziņotu.

    Paldies par lielo cilvēcību un to, ka viss notika tik ātri.

    Šobrīd Vespa vēl ir policijas iecirknī un tiek kārtotas papīru lietas. Kad policija to veda ar evakuatoru, arī no draugiem saņēmu ziņu:

    «Pa Brīvības ielu uz dzeltena evakuatora brauc tava Vespa!» Visiem atbildēju – viss kārtībā, tas ir policijas organizēts brauciens. Par sliktām lietām kliedzam, bet labās nez kādēļ pieņemam kā pašsaprotamas. Ar savu stāstu vēlos atgādināt – velns nav tik melns, kā viņu mālē,» saka Baiba, kura tobrīd vēl nezināja, kā tieši viņas braucamais tika atrasts.

    «Sargājiet savus riteņus, rollerus un močus. Šobrīd šādi pārvietošanās līdzekļi jau kļuvuši par deficīta preci. Ir arī pamatīgi kāpušas cenas. Piemēram, mana Vespa tagad maksā uz pusi vairāk nekā pirms diviem gadiem,» piekodina viņa.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē