• Azartspēles pazudīs uz neatgriešanos?

    Izklaide
    Zane Piļka-Karaļeviča
    Zane Piļka-Karaļeviča
    15. aprīlis, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: F64
    Pirms neilga laika rīdzinieki novēroja neparastu skatu – no vairākām spēļu zālēm Fenikss tiek nesti laukā spēļu aparāti un arī mēbeles. Spēļu zāļu Fenikss saimnieks, mākslas kolekcionārs un mecenāts Jānis Zuzāns PDz atzīst – pēc krīzes laimētavu būs mazāk.

    Izved spēļu aparātus un mēbeles

    Lai arī Saeimas lēmums slēgt spēļu zāles vīrusa izplatības laikā SIA Alfor valdes priekšsēdētājam Jānim Zuzānam nav patīkams, viņš to saprotot un atbalsta.

    «Šobrīd mēs iekonservējam biznesu un gaidām, kad tas viss beigsies. Maksimāli nogriežam izmaksas, runājam ar telpu nomniekiem, lai mums vai nu par šo periodu neuzskaita īri, vai to samazina līdz minimumam, jo komunālie pakalpojumi jāmaksā, kredīti jāmaksā. Ko padarīsi, šis laiks ir jāpārdzīvo,» PDz teic Zuzāns.

    Taujāts, kādēļ no vairākām spēļu zālēm tika nesti laukā vienroči un mēbeles, viņš atzīst: «Tā ir. Ne visur, bet ir objekti, kuros mēs pēc tam, kad spēļu zālēm atkal atļaus darboties, neturpināsim strādāt. Esam sapratuši, ka zāļu blīvumu var samazināt,» skaidro uzņēmējs.

    Šajā ārkārtējā situācijā uzņēmējam nācies slēgt 123 spēļu zāles, kurās iepriekš strādāja vairāk nekā 800 darbinieku.

    Kā atzīst Zuzāns, viņš bijis spiests atlaist arī darbiniekus. «Tā jau daudziem šobrīd ir jārīkojas, jo citas izejas nav. Cik nu iespējams, izmantojam arī valsts pastiepto roku un palaižam darbiniekus dīkstāvē, lai viņi var saņemt pabalstu. Jo ne jau mūsu vainas dēļ zāles ir aiztaisītas, un cilvēki palikuši bez darba. Taču, tikko mums būs atkal iespēja strādāt, darbinieki tiks aicināti atgriezties darbā,» sola Zuzāns.

    Mākslas projekti nostopēti

    Spēļu zāļu slēgšanas dēļ Zuzāns apturējis arī savu atbalstu kultūrai un mākslai. Viņš neslēpj, ka tas viņam bijis smags lēmums, jo daudzus gadus viņš Latvijas kultūras attīstībā ieguldījis miljonus eiro.

    Zuzāns arī noliedz runas, ka šis lēmums ir atriebība par viņam netīkamiem politiķu balsojumiem.

    «Esmu biznesmenis. Šobrīd mana prioritāte ir noturēt sava uzņēmuma darbību un saglabāt iespējami vairāk darbinieku SIA Alfor, kas ir mans pamatdarbs. Mums jau nav naudas, ko tagad piešķirt mākslas un kultūras projektiem, jo mums ir nulle ieņēmumos. Tikai tad, ja ir naudas plūsma un apgrozījums, varam arī kaut ko atbalstīt. Atsāksies apgrozījums, atsāksies atbalsts,» teic uzņēmējs.

    Zuzāns atsakās prognozēt, cik ilgi šī piespiedu dīkstāve varētu turpināties. «Pazvaniet, lūdzu, uz Brīvības bulvāri 36, kur atrodas Ministru kabinets, un jautājiet tur, kad tas beigsies,» smej viņš. Lai gan bizness apturēts, Zuzānam nav bijis laika atpūsties un ievilkt elpu.

    «Nepārtraukti notiek aktīvas sarunas. Gan ar telpu nomniekiem, gan piegādātājiem. Mums taču bāros ir arī preces ar īsu uzglabāšanas termiņu. Alus, piemēram. Jādomā, ko ar to darīt. Tas nav tik vienkārši – aiztaisīji zāles un aizmirsi,» uzsver Zuzāns.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē