• Avenam grūtības apmaksāt ikdienas tēriņus: Mēs nesaprotam, kā izdzīvot

    Miljardieru dzīve
    Ziņu aģentūra LETA
    26. marts, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: LETA
    Eiropas Savienības (ES) un Lielbritānijas sankcijām pakļautais Krievijas oligarhs Pjotrs Avens izdevumam «Financial Times» sūkstījies, ka viņam tagad trūkstot līdzekļu ikdienas rēķinu apmaksai.

    «Vai varēšu atļauties apkopēju vai šoferi? Es pats automašīnu nevadu,» atzinis konsorcija «Alfa-Grupp» līdzīpašnieks, pieļaujot, ka varbūt pameita viņu vadās. «Mēs nesaprotam, kā izdzīvot,» teicis Avens, kurš šobrīd atrodas Londonā.

    Avenam pieder divstāvu dzīvoklis prestižajā Londonas Sendžeimsas rajonā, kā arī savrupmāja piepilsētā. Viņa īpašumtiesības, konti bankās un aktīvi sankciju dēļ ir iesaldēti.

    «Financial Times» norāda, ka 20 dienu laikā Avenu var izraidīt no Lielbritānijas, tomēr oligarhs, kuram ir Krievijas un Latvijas pilsonība, kā arī spēkā esoša ASV vīza, vēloties palikt valstī.

    Viņš atzina, ka gadījumā, ja dosies prom no Lielbritānijas, «iespējas atgriezties vairs nebūs».

    Saistībā ar sankcijām Avens aizgājis no amata Alfa-Bank" padomē un labdarības organizācijas «Genesis Philanthropy Group» padomē.

    Avens un viņa biznesa partneris «Alfa-Grupp» un investīciju kompānijā «LetterOne» Mihails Fridmans sola sankcijas apstrīdēt, jo tās esot nepamatotas un «nepamatoti kaitē» viņu darbiniekiem, klientiem, parteriem un biznesam.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē