• Atvadās no slavenā krievu aktiera Armena Džigarhanjana

    Sabiedrība
    Inese Mizovska
    2. decembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Vida Press, Instagram
    Pēdējie trīs gadi Krievijas aktierim bija gluži kā amerikāņu kalniņi – jauna sieva, skandaloza šķiršanās un atgriešanās iepriekšējā ģimenē. Viņa draugi uzskata – Džigarhanjanu nāvē iegrūdušas nerimstošas kaislības privātajā dzīvē.

    Aizgājis lielās mokās

    Armēnijā dzimušais Armens Džiharhanjans ir viens no visvairāk filmētajiem aktieriem Krievijā. Viņa kontā ir vismaz 275 filmas – Suns uz siena kaudzes, Sveicināti, esmu jūsu tante, Tikšanās vietu mainīt nedrīkst un daudzas citas.

    Vienlīdz labi 85 gadus vecajam aktierim padevušās gan komiskās, gan dramatiskās lomas. 25 gadus viņš vadīja Maskavas dramatisko teātri, kur 17. novembrī arī notika atvadas no izcilā aktiera. Rīkot publiskas bēres, ievērojot visus pandēmijas laika drošības pasākumus, Džigarhanjana tuviniekiem atļāvusi valdība. Kinozvaigzne 17. novembrī tika apbedīts Vagankovskas kapsētā blakus viņa vienīgajai meitai.

    Aktiera draugs Artūrs Sogomonjans medijiem pastāstīja, ka dzīves pēdējās dienas Džigarhanjans pavadījis lielās mokās.

    «Viņam vairs nebija neviena vesela orgāna,» sacīja Sogomonjans.

    Aktieris oktobrī kārtējo reizi aizvests uz slimnīcu, kur ārsti jau atkal mēģinājuši glābt viņa nieres. Taču šoreiz situācija rādījusies bezcerīga. Armenam bija lielas sāpes un tūska. Aktieris esot nojautis, ka šoreiz ir pavisam slikti, un jautājis ārstiem, cik laika viņam vēl atlicis. Trīs dienas pirms nāves aktiera nieres pārstājušas darboties pavisam. Naktī uz 14. novembri Armena dzīvība izdzisa.

    Jauna sieva un šķiršanās nesmukumi

    Veselības problēmas Džigarhanjanu pastiprināti sāka vajāt gadu pēc kāzām ar krietni jaunāku mīļoto. 2015. gadā kijeviete pianiste Vitalina Cimbuļska-Romanovska kļuva par Džigarhanjana vadītā Maskavas dramatiskā teātra direktori un jau pēc gada – par aktiera sievu.

    Armens 2017. gadā nonāca slimnīcā pēc skandāla ar Vitalinu, toreiz viņš paziņoja, ka sieva viņam nodarījusi daudz sāpju. Viņš neslēpa, ka nolēmis šķirt laulību ar savu 38 gadus veco mīļoto, pat izteicās, ka Vitalina gribējusi viņu nogalināt. Kad Armens atbrīvoja Vitalinu no teātra direktores amata, viņš izteicās, ka sieva laulības laikā esot pārrakstījusi uz sava vārda viņa īpašumus. Sākās ilgs un skandalozs šķiršanās process. 

    2018. gada aprīlī Džigarhanjana draugi un talanta cienītāji bija ļoti nobažījušies par aktiera veselību, jo viņš piedzīvoja infarktu. Diabēts un problēmas ar sirdi viņu nomocīja vairākus gadus, un jau tā trauslo veselību krietni sašūpoja konflikti ar Vitalinu. «Viņa uzvedās nožēlojami. Viņa ir zagle, nevis cilvēks,» komentējot attiecības ar Vitalinu, lakonisks bija Džigarhanjans. Togad viņš slimnīcā nonāca piecas reizes.

    Ar jauno sievu pianisti Vitalinu aktieris laulībā nodzīvoja vien gadu. 2017. gadā sākās ilgs un skandalozs šķiršanās process.

    Vienīgais mantinieks – audžudēls?

    Dažas stundas pēc vīra nāves Vitalina medijiem paziņoja, ka Armena nāvē esot vainojami viņa tuvinieki – bijusī sieva Tatjana Vlasova, kuru Džigarhanjans savulaik pametis Vitalinas dēļ, un viņas dēls Stepans. Viņi esot turējuši aktieri mājās gluži kā cietumā.

    Izskanējušas baumas, ka Džigarhanjans un Vlasova esot vēlreiz apprecējušies, taču aktiera tuvs draugs Arturs Sogomonjans tās noliedza. Viņš gan apstiprināja, ka savas dzīves nogalē Armens un Tatjana esot dzīvojuši saticīgi – kā vīrs un sieva. Par to liecina arī fotogrāfijas sociālajos tīklos.

    Blakus Tatjanai viņš pēdējā dzīves gadā izskatījās mundrs, saposies un apmierināts.

    «Trīs gadu laikā viņš pārvērtās par rīcībnespējīgu cilvēku ratiņkrēslā, nevienu neatpazina un bija pilnībā nošķirts no pasaules. Pat ienaidniekam nenovēlētu tādu dzīvi, kāda bija viņam,» pauda Vitalina. Viņa apgalvoja, ka pēc laulības šķiršanas attiecības ar Armenu neesot beigušās, un abi vēlējušies saglabāt kontaktu. Taču radinieki Armenam esot atņēmuši telefonu, lai viņš nesazinātos ar Vitalinu.

    Pianiste ir pārliecināta – ja vien radinieki nebūtu atņēmuši viņas bijušajam vīram darbu un iespēju iziet cilvēkos, viņš tik ātri kaulainajai vis nepadotos. Audžudēls apgalvo, ka aktieris savas dzīves pēdējos gados baudījis vislabāko aprūpi un ārsti darījuši visu, lai uzlabotu Armena veselību. «Esmu dzirdējis, ka sākušās spekulācijas no tā saucamās sievas uz stundu. Viņas vārdiem ticēt nav vērts,» piebilda Stepans.

    Tiešo mantinieku Armenam nebija. Viņa vienīgā meita Jeļena nomira 1987. gadā, saindējoties ar tvana gāzi. Apprecoties ar Vitalinu, aktieris uzrakstīja testamentu un visu savu mantu novēlēja jaunajai sievai. Tas gan, sākoties šķiršanās kaislībām, tika mainīts.

    Aktierim tuvu stāvoši cilvēki presei atklājuši, ka Džigarhanjana vienīgais mantinieks esot viņaaudžudēls Stepans. Tā esot ierakstīts testamentā. Aktiera bijusī juriste gan pauž, ka Stepanam tikšot tikai autortiesības, bet vairāki dzīvokļi Maskavā jau pirms Džigarhanjana nāves esot pārrakstīti citiem. Armena audžudēls to sauc par baumām.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē