• Gurni, skatiens un neizskaidrojamais — kas iekārdina vīrieti

    Sekss
    Ilze Klapere
    Ilze Klapere
    10. janvāris, 2023
    1 komentārs

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    «Sieviete ir skaista plika, tas ir arī viss!» – tā savulaik dziedāja grupas Bet bet puiši. Jā, nu kāpēc gan ne, ir jau arī! Bet vēl, kas vēl patīk vīriešiem? Ko viņi pamana? Kādas nianses?

    Vai zināt, kādi ir populārākie ieraksti google meklētājā, kad sāk rakstīt: «kas vīrietim…»? Tālāk nemaz nevajag censties, jo topa tēmas jau rindojas pašas! Un tās ir: kas vīrietim patīk sievietē? Kas vīrietim patīk gultā? Kas vīrietim nepatīk sievietēs? Tikai pēc tam seko «kas vīrietim jāzina par sievietēm?» un tā tālāk.

    Skaidra lieta, interese mums ir. It kā jau neesam muļķes un kaut ko ja ne stabili zinām, tad nojaušam par vīriešu patikšanu un nepatikšanu. Un tomēr.

    Cik nav rakstīts un lasīts par to, ka sievietes pucējas citu sieviešu un sevis pašas dēļ… Bet, lai ko teiktu teorijas, praksē tu atkal grozies pie spoguļa, uzvelc vienu blūzīti, pārvelc otru, beigās tomēr izvēlies to smuko kleitiņu, par kuru esi saņēmusi visvairāk komplimentu. Pēc tam piestrādā pie kurpju izvēles, rotām, kosmētikas, frizūras… Jo gribas patikt! Protams, pašai sev un radīt skaudību citās sievietēs, bet visvairāk tomēr – patikt vīriešiem. Par spīti tam, ka vīriešiem visas tās detaļas un centieni neesot būtiski, ka viņi pamanot tikai kaut kādu koptēlu… Ko tad īsti viņi pamana?

    Vai tiešām tīra bioloģija?

    Turpinot meklējumus interneta plašajās dzīlēs, atrodami arī vairāki raksti, kuru autori atsaucas uz dažādiem pētījumiem par šo tēmu. Piemēram, healthyway.com izlec raksts ar pretenciozu nosaukumu Pievilcības zinātne. 8 lietas, ko vīrieši meklē sievietēs. Aiziet, palūkosim, ko tad izpētījuši!

    Raksta vadmotīvs ir šāds – tas, kam vīrieši pievērš uzmanību sievietēs, ir izskaidrojams tīri bioloģiski. Proti, gandrīz katrs ir piedzīvojis to otra cilvēka pievilcības maģiju, kas kājas pārvērš vatē, sirdi iepukstina straujāk, vēderā iegriež karuseli un galvā – patīkamu apjukumu. Un, kas interesanti, nereti šīs sajūtas, kuras rodas pret kādu, šķiet neizskaidrojamas un varbūt pat absurdas. Kā tā? Viņa/viņš taču nemaz nav mans tips! Kāpēc tik ļoti pievelk?

    Tālāk raksta autori piesauc pētījumus, kas vēsta – pievilcība un iekāre pret kādu nav nejauša! Izrādās, pat tad, ja vīrietis to neapjauš, viņš meklē sievieti noteiktam mērķim. Jā, viņš var domāt, ka vienkārši medī meiču patīkamam vakaram un varbūt arī nākamajam randiņam, bet – paldies evolūcijai! – zinātnieki izpētījuši, ka neapzināti viņš meklē partneri, ar kuru varētu palīdzēt cilvēcei turpināties. Pateicoties šim iedzimtajam dzinulim, lūk, kas un kāpēc pievelk vīriešus!

    1. Līnijas un gurni. Sievišķīgas auguma aprises, izteikta gurnu līnija – tie nav tikai izgudroti skaistuma standarti, tās vienkārši ir pazīmes un signāls vīrietim, ka šī ir sieviete, kurai daba devusi acīmredzamas spējas kaislīgi mīlēties, ieņemt, iznēsāt un dzemdēt bērnus.
    2. Simetrija. Kā to saprast?  Pavisam vienkārši – samērīgi sejas vaibsti un proporcionāls augums gluži vienkārši smadzenēm ir vieglāk uztverama informācija, tāpēc vīriešiem pievilcīgākas šķiet simetriski veidotas sievietes. Bet, kā zināms, simetrija ir visai sarežģīts jēdziens, to var pielāgot dažādām formām, laukumiem utt.
    3. Gari izlaisti mati. Vai vīriešiem pievilcīgākas šķiet sievietes ar gariem matiem? Jā! Ne tikai šis pētījums, arī neskaitāmi citi to apliecina. Kāpēc? Jo mati, kas plīvo, šūpojas, viļņojas, sievietei kustoties, vīrietim izskatās veselīgāk un pievilcīgāk. Izņēmums – ja sievietei piemīt vairākas citas pievilcības kvalitātes un vīrietis jau jūtas iekārdināts, tad matu garums, krāsa un citas nianses top mazsvarīgas.
    4. Sarkana krāsa. Izrādās, ne tikai Homo sapiens vīriešu kārtas cilvēkiem, bet arī daudzu dzīvnieku sugu tēviņiem patīk sarkana krāsa. Iespējams, tas saistīts ar sieviešu ciklu, piemēram, mērkaķu mātītes ovulācijas periodā iegūst sarkanu krāsu dibena rajonā… Viss ģeniālais ir vienkāršs – krāsojam lūpas, meitenes!
    5. Sievietes smarža. Vīrieti piesaista sievietes smarža. Ne jau Dior vai Chanel… Nē, tā ir ķermeņa dabiskā smarža, kuras vaininieks ir hormoni – feromoni. Pētnieki apgalvo, ka atkarībā no tā, kurā sava cikla periodā sieviete atrodas, viņa vīriešiem var šķist vairāk vai mazāk pievilcīgāka. Nu, ko – ja gribi iekārdināt vīriešus, dodies uz balli cikla vidū!
    6. Starojošas acis. Gandrīz 100% vīriešu dažādos pētījumos ir vienisprātis par galveno seksuālo sievietes ķermeņa daļu – tās ir acis! Ne jau tikai tāpēc, ka acis ir dvēseles spogulis! Šajā pētījumā uzsvars cits – izrādās, vairums vīriešu vairāk piesaista sievietes ar skaidrām, tīrām, starojošām acīm, jo – atkal – tādas liek domāt, ka sieviete ir veselīgāka.
    7. Lūpas. Tas, ka sarkanas, jau noskaidrojām. Bet tikpat vēlams, lai lūpas būtu arī pilnīgas. Jo pilnīgākas un izteiksmīgākas, jo tas ir vīrietim kārdinošāk un liecina par sievietes sievišķību (attiecīgi – veselīgumu, spēju ieņemt, dzemdēt utt.).
    8. Balss. Jā, arī balss ir seksuāls orgāns. Izpētīts, ka vīriešus vairāk iekvēlina sievišķīgas (augstākas) balss īpašnieces. Iemesls atkal, protams, no vairošanās sērijas – izpētīts, ka, estrogēnu līmenim krītoties, ar gadiem sievietes balss tonis pazeminās un kļūst dziļāks, dobjāks, paužot – neesmu vairs tik jauna (auglīga).

    Viss tikai bioloģiski? Protams, ir jau sava, iespējams, pat liela daļa taisnības tajā visā. Tomēr tie zinātnieki reizēm ļoti garlaicīgi formulē interesantas lietas, tāpēc ļausim izteikties mūsu pašu vīriešiem, kuri, stāstot par sieviešu pievilcību, lieto saprotamus sarunvalodas vārdus, tādus kā iekvēlina, iekārdina, uzbudina, norauj jumtu, aizver širmi

    Vīrieša skatījums

    Meitenes, pamēģiniet kaut reizi pajautāt saviem pazīstamajiem vīriešiem kaut ko šādu: klau, kas vīrietī raisa iekāri? Ja tas būs jūsu draugs vai vīrs, visticamāk, viņš sāks smaidīt, ķers ap vidu un čukstēs: ko tu gribi zināt, kas tad nu (un acīs jau redzams, ko viņš grib), es nezinu, ko lai tev atbildu, nu, nāc, ejam, es tev labāk parādīšu!

    Bet, ja tas nav tas partneris, tad stiprajam dzimumam nav nemaz tik viegli sievietei pateikt, kas viņu pievelk un uzvelk – bez banālajām «garas kājas, blondi mati, skaists augums». Te būs dažu kungu atbildes.

    Vīrieti iekārdina acīm redzamais

    Kaspars (45), biznesā līdz ausīm, precējies:

    «Ja sieviete ir maiga, nav bravūrīga, drīzāk mazlietiņ kautrīga, bet ir ļoti smaidīga, viņu noteikti ievērošu, pretēji uzskatam: jo skaļāka, jo pamanāmāka.

    Vai varu aprakstīt situācijas, kad vīrietis iekāro sievieti? Nē, nevaru. Tādas varbūt eksistē sievietēm, vīriešus uzrunā vienkārši acīm tverams skaistums. Pirmām kārtām sievietei jābūt blakus, pietiekami tuvu un, ja viņa vēl pieskaras… Kas mani uzvelk? Skaidrs, ka visvairāk man patīk kaila sieviete. Pat tad, ja viņa diezgan atklāti vai pat uzbāzīgi atkailinās… Bet – tas tā, tīri par iekāri runājot, nevis iemīlēšanos.

    Jā, un sievietes jau pieprot arī apģērbties tā, lai īsti neko neredzētu, bet tik un tā vilinātu vīriešu acis…

    Iztēli raisa apģērbs, kas rosina fantazēt. Piemēram, dekoltē. Tur iztēlei vietas daudz atkarībā no dekoltē dziļuma. Savukārt bītlene iztēli neraisa. Ja vien zem tās nekā nav… Ā, atcerējos ainu no filmas Pamatinstinkts, kur Šerona Stouna sakrustoja kājas, un visi veči labi redzēja, ka viņai nav apakšbiksīšu. Tas tā uzvelk, ka maz neliekas!»

    Ja aromāts atgrūž, tur nekā nebūs!

    Kristiāns (32), neprecējies pleibojs:

    «Kas iekārdina? Es sievietes skenēju vizuāli. Pirmkārt, seja. Nav svarīgi, lielas vai mazas krūtis, – tam nav nozīmes. Bet dibena formai gan ir! Otrkārt, ļoti svarīgs ir aromāts. Varētu šķist, ka tas ir būtisks tikai sievietei, veicot izvēli starp večiem, taču – nē, es arī tam pievēršu uzmanību. Reiz bija meitene, kura pati piedāvājās, un, lai gan man tas visai labi patiktu, es atteicu, jo viņas ķermeņa aromāts mani atgrūda. Tur vairs neko nevarēja padarīt.

    Treškārt, iespējams, galvenokārt – prāts. Tas, manuprāt, ir seksīgākais sievietes ierocis. Ja nav sarunas un tās turpinājuma, pat visskaistākā sieviete man pārstāj būt interesanta. Nu, un vēl, protams, nozīme ir matiem, lūpām, plaukstām, žestiem, balsij un smaidam. Nianses jau atklājas, esot kopā.»

    Vīrietim patīk banālas lietas. Bet gadās izņēmumi!

    Aleksandrs (42), precēts ierēdnis, estēts:

    «Mani uzbudina skaistas, seksīgas, koptas, pašpārliecinātas sievietes. Reizēm arī kautrīgas, sarkstošas, bet skaistas tik un tā.

    Un tajā pašā laikā man, baigajam estētam, reiz ir bijis arī tā, ka sekunžu laikā norauj jumtu viena ne parāk izteiksmīga, smēķējoša (kas principā man riebjas!) studente ar netīriem nagiem! Jā, un tā, ka biju gatavs krist ceļos uz slapja trotuāra, cik ļoti viņu iekāroju… Un mums bija arī nenormāli labs sekss, kaut principā viņai piemita viss, kas man nešķiet seksīgi, – novalkāta veļa, spalvainas kājas, izspiedušās ribas un kārns dibens.

    Nākamajā rītā bija pat pretīgi, bet tas, cik stipri es viņu tajā mirklī gribēju un cik labs bija pats sekss…

    Otras tik spilgtas reizes manā dzīvē nav bijis. Tas laikam tāds neizskaidrojams fenomens, jo pārsvarā es un, pieļauju, ka arī citi vīrieši, ievēroju un iekvēlinos uz vidējo aritmētisko – simpātiska, smaidīga, droša, ar noslēpumu. Bet! Manī raisās iekāre, ja sieviete ir upuris un es iekarotājs. Uzvedinoša attieksme ir mans mušpapīrs, bet tālāk gribu vadīt es. Un, starp citu, ne vienmēr vīrieti izvēlas sieviete. Dažas meitenes mani var ilgi izvēlēties un tā arī nedabūt!»

    Ieinteresē, ja sieviete pazīst savu augumu

    Harijs (52), mākslinieks, šķīries:

    «Visupirms – tās ir acis. Sieviete, kas ar acīm prot spēlēties un runāt, mani ja ne iekvēlina, tad ieinteresē pilnīgi noteikti. Otrs, ko ievēroju, ir – kā viņa iznesas. Kā apietas ar savu ķermeni, cik labi apzinās savu graciozitāti, kāda ir gaita…

    Man ir bijis tā, ka iekāroju sievieti, viņas žestu savaldzināts: kā viņa žestikulē, cik seksīgi pieskaras matiem, kā noliek roku uz galda…

    Tālāk uz mani strādā arī tas, cik prasmīgi sieviete uzkrāsojusies (ja neprot, labāk tad nevajag nemaz), un, protams, arī apģērbs. Bet ne jau, cik modīgs tas ir, kādi zīmoli un vai pasākumam atbilstošs. Nē, mani ieinteresē tas, ja redzu, ka sieviete labi pazīst savu ķermeni, ja viņa ir prasmīgi izcēlusi savus dotumus un tikpat prasmīgi ar apģērba palīdzību pietušējusi ne tik veiksmīgās līnijas. Esmu pat novērojis, ka tās sievietes, kuras pārliecinoši prot ģērbties, ir krietni atbrīvotākas gultā, jo acīmredzami viņas nenomāc iedomāti kompleksi par savu izskatu.

    Jā, runājot tieši par seksu, – sieviete var izpildīt nezin ko un mēģināt ielēkt sarežģītākajās seksa pozās, bet, ja es nejūtu, ka viņai tas tik tiešām patīk pašai un tieši ar mani, viss, tas nosit iekāri uz līdzenas vietas.

    Vēl man patīk, ka sieviete eksperimentē. Reiz man bija draudzene, kura vismaz divreiz mēnesī mainīja matu krāsu vai griezumu, un tas mani padarīja traku! Jutos drusciņ tā, it kā pārgulētu ar citu sievieti, tas bija uzbudinoši.»

    Pievilcības nianses ir netveramas

    Toms (36), reklāmists, ir draudzene:

    «Ja sievieti nepazīstu, tad mani iekārdina viena lieta – acu skatiens. Koķets un pārliecinošs skatiens ir tieši tas, kas man liek ievērot, vēlāk atcerēties un aizdomāties par to sievieti. Tikai pēc tam seko kopējais vizuālais tēls, uzvedība, pēc kā cenšos novērtēt un iztēloties. Tātad – manis iekārdināšanas recepte ir vienkārša: dzirkstele acīs, viegls flirts un, protams, svarīgi, lai pati sieviete šķistu pievilcīga.

    Man var iepatikties dažādas sievietes – atšķirīga miesasbūve, matu krāsa utt. Laikam jau svarīgi, kā sieviete prot sevi pasniegt. Tas varētu būt atslēgas vārds. Un tam pievienojas vēl viena būtiska kvalitāte – tā kā esmu pret sievieti godīgs, man ļoti gribas, lai arī viņa ir godīga un nemelo – ne iepazīstoties, ne vēlāk. Mānīšanās, meli ir iekāres nositēji numur viens

    1 komentārs

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē