• Atlaiž Ekstrasensu cīņu vadītāju, kurš esot saņēmis naudu par priekšā teikšanu

    Ekstrasensu cīņas
    Zane Piļka-Karaļeviča
    Zane Piļka-Karaļeviča
    18. decembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Instagram
    Mistikas un burvestību apvītais Krievijas šovs Ekstrasensu cīņas jau atkal iekļuvis skandālā – padzīts viens no ilggadējiem raidījuma vadītājiem, kurš esot saņēmis naudu, atlases kārtā sakot priekšā pareizās atbildes. Atlaistais apgalvo, ka tiek apmelots un savu taisnību grasās meklēt tiesā.

    Atlaiž par priekšā teikšanu

    Nu jau kādu laiku šova Ekstrasensu cīņas, kas pastāv 13 gadus, vadītāja godā vairs nav iluzionista Sergeja Safronova, kura karjera tautas mīlētajā raidījumā aprāvās pēkšņi.

    «Raidījuma milzīgā popularitāte veicina arvien lielāku šarlatānu rašanos. Tā veicina to ļaužu skaitu, kas vēlas kļūt par raidījuma dalībniekiem, izmantojot negodīgus līdzekļus. Programmas komanda nekad nav pakļāvusies pierunāšanai, nav reaģējusi uz draudiem un nav ņēmusi naudu ne no viena ekstrasensa, kura spējas tiek pārbaudītas.

    Sergejs Safronovs ir atlaists no Ekstrasensu cīņām par mēģinājumu apmānīt projekta kolektīvu, palīdzot vienam no pretendentiem atlases kārtā izpildīt uzdevumus.

    Konkrētais pretendents 21. sezonas dalībnieku sastāvā neiekļuva,» vēstīts raidījuma oficiālajā komentārā. Safronovs gan uzskata, ka ir apmelots un grasās apmelotāju sūdzēt tiesā.

    Ekstrasense Alīna Verdiša, kas kļuvusi par šovmeņa kapraci, lēš, ka Safronovam tiesā nav nekādu variantu, jo viņa ir pārliecināta – sagādātie pierādījumi Safronova atmaskošanai ir nepārprotami.

    Noplūdinājis pat ziņas par kolēģiem

    Pirms kāda laika ekstrasense Alīna Verdiša savā blogā nāca klajā ar atzīšanos, ka Safronovs no viņas saņēmis naudu, pretī piesolot palīdzību atlases uzdevumos un nonākšanu jaunākajās Ekstrasensu cīņās.

    Verdiša savu vārdu patiesumu paspilgtināja, publiskojot gan šova atlases laika saraksti ar Safronovu, gan zvanu ierakstus, pat bankas pārskaitījumu izrakstus un noplūdināto informāciju par šova uzdevumiem. Ja var ticēt Verdišai, iluzionista palīdzība nav bijis lēts prieks. Piemēram, par pārbaudījumu, kurā ekstrasensiem jāsajūt, kas slēpjas aiz aizslietņa, Safronovs prasījis 900 000 rubļu (ap 9000 eiro). Savukārt pārbaudījumu, kurā dalībniekam jāatrod automašīnas bagāžniekā paslēpts cilvēks, iluzionists novērtējis ar 200 000 rubļu (ap 2000 eiro).

    Kādas tik viltības slavenais šova skeptiķis neizdomāja tam, lai iegūtu naudu!

    Noteikt to, kurā rindā stāv automašīna ar tajā paslēptu cilvēku, varējis pēc tā, kurā rokā Safronovs tur paslēptā skatītāja personisko mantu. Mašīnas krāsu varējis pateikt pēc tā, uz kura pirksta viņš virpina gredzenu… Bet ar aizslietni vadītājs daudz galvu nelauzīja – pirms pārbaudes uzdevuma sīki un smalki Verdišai izstāstīja, ka aiz tā slēpjas diriģents un orķestris, kuru viņš diriģē online režīmā. Sergejs esot noplūdinājis arī informāciju par saviem kolēģiem, izstāstot privātās dzīves notikumus, lai, tos atklājot, ekstrasense varētu atstāt spilgtāku iespaidu.

    Kopā Verdiša šova vadītājam esot samaksājusi pusotra miljona rubļu, bet finālā tā arī nav iekļuvusi. Pirms atmaskošanas viņa vēl mēģinājusi ar iluzionistu visu atrisināt mierīgā ceļā, pieprasot atdot naudu, taču Safronovam atradās simtiem atrunu.

    Safronovs čakarējis arī Puriņu

    Populārajā šovā piedalījās arī vairāki latvieši. Viens no viņiem – šamanis Ivo Puriņš – PDz teic, ka Safronovs no viņa nav mēģinājis izspiest naudu. Puriņš gan saskāries ar negodīgu rīcību no raidījuma veidotājiem, tas licis aizdomāties par to, ka šovam ir scenārijs un uzvarētājs sen jau skaidrs. «Vairākas reizes bija tā, ka pārbaudījuma laikā pasaku pareizo atbildi, bet raidījumā to neparāda.

    Viņi visu samontē tā, kā pašiem ir izdevīgi, izrauj vārdus no konteksta,» stāsta Ivo.

    Vai no dalībniekiem viņš nebija dzirdējis runas, ka vietu šovā iespējams nopirkt? «Protams, mēs grupā daudz par ko runājām un daudz par ko spriedām. Bet nevaru visu šovā notikušo jums atklāt, jo man bail, ka tas var vērsties pret mani. Es nevarēju protestēt, ka producenti rāda visu tā, kā viņiem iepatīkas, jo biju parakstījis astoņu lappušu garu līgumu, kādu paraksta visi 12 šova dalībnieki.

    Tajā melns uz balta rakstīts, ka tas ir šovs un televīzijas producentu lēmumi nav apstrīdami. Arī muldēt par to, kas iekšienē notiek, mums nav atļauts, jo sods par to ir 3 miljoni rubļu. Jums ir tāda nauda, ko par mani samaksāt? Man nav!» saka šamanis.

    Runājot par Safronovu, Puriņš teic, ka iluzionists nav patīkams cilvēks, tāpēc neesot brīnums, ka daudziem ekstrasensiem ar viņu nereti veidojas konflikti. «Pēdējā pārbaudījumā, pirms man iedeva melno konvertu, parādīju virzienu, kur iet, bet, kad pārbaudījums beidzās Safronovs apgalvoja, ka esmu rādījis pavisam citā virzienā. Tiem cilvēkiem, kas tur stāvēja un visu vēroja, bija burtiski mutes vaļā, to visu dzirdot. Uz Safronovu kļuvu riktīgi škrobīgs. Nu, tu vari mani čakarēt ar jautājumiem, bet sagrozīt faktus un melot – tas jau ir par daudz,» atzīst Ivo.

    Atrasts duraciņš, kurš pataisīts par grēkāzi

    «Tas būtu muļķīgi uzskatīt, ka Safronovs viens tur kūrēja visas tās netīrās naudas lietas. Savām acīm redzēju, kādi šova tapšanā iesaistīti resursi. Katru atlases epizodi vienlaikus filmē sešas kameras. Tur bija TĀDA mašinērija, ka viens pats Safronovs bīdīt savas intereses nu nekādi nevarētu. Nav iespējams, ka viens taisa sūdus, bet visi pārējie ir ļoti godīgi, kuri neko neredz, neko nedzird un neko nesaprot,» uzsver Ivo.

    «Ir acīm redzams, ka atrasts viens duraciņš, tā saucamais streločņiks, kuru pataisīt par grēkāzi un kuru nav žēl ziedot, jo šovam ir jāturpinās.»

    «Tāpēc, lai pēc šī skandāla kaut kā atgrieztu šova reputāciju un tas spētu pastāvēt arī turpmāk, tika pieņemts lēmums, ziedot Safronovu. Tas ir līdzīgi kā Zolitūdes traģēdijas lietā, kur par streločņiku tika pataisīts Sergets, bet visi pārējie tika cauri sveikā,» notikušo skaidro Puriņš.

    Lai gan redzamas šova netīrās aizkulises, Puriņš nenožēlo, ka tajā piedalījies. «Tā bija lieliska pieredze. Un ne jau visi, kas tur piedalās ir blēži. Ir ļoti daudz tiešām spējīgu ekstrasensu. Šovā satiku daudz vienreizīgu cilvēku, ar kuriem joprojām uzturu kontaktu, arī ar rīdzinieku Doktoru Maiklu. Ekstrasensu cīņas bija kapitāls piedzīvojums, ko atcerēšos līdz mūža galam,» atzīst Ivo Puriņš.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē