• Armands Simsons un Pēteris Sproģis ievilina sievas aukstā ūdenī

    Peldēšana
    Gita Vīksne
    14. novembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No privātā arhīva, Instagram
    Divi Latvijā zināmi vīrieši šajā rudenī iedvesmojuši sievas izbaudīt aukstuma peldi.

    Veselīgs paradums

    «Tas palīdz mazināt bezmiegu, depresiju un locītavu sāpes,» pārliecināta ir mācītāja sieva.

    «Šajā rudenī pavisam neplānoti sanāca turpināt vasarā regulāros skrējienus līdz jūrai un arī peldi,» PDz atklāj kādreizējā Latvijas baptistu draudžu savienības bīskapa Pētera Sproģa sieva, sešu bērnu mamma Marta Marija Sproģe.

    «Pēc piecu kilometru distances noskriešanas radās dabiska vēlme ieiet aukstā jūras ūdenī.

    Nekad agrāk nebiju domājusi baudīt peldes aukstā ūdenī, lai gan vīrs beidzamos gadus to dara regulāri.

    Nezinu, cik ilgi turpināšu, bet pagaidām man ļoti patīk izjūtas ķermenī pēc šādas peldes. Kopā ar skrējienu tās sniedz ļoti labu sajūtu. Skrienu arī kopā ar vīru un bērniem. Esam ieklausījušies arī speciālistu ieteikumos par šādām peldēm.

    Tām ir pozitīva ietekme – ir labāka pašsajūta, jo tās palīdz uzlabot asinsriti, vielmaiņu, imunitāti, mazināt bezmiegu, depresiju, astmu, muguras un locītavu sāpes, kā arī  paaugstināt organisma noturību pret aukstumu, lai gan vēl pirms dažiem gadiem man bija aukstuma alerģija. Arī psiholoģiski šāda aktivitāte norūdot pret stresa situācijām ikdienā. Tad jau redzēs, cik ilgi šogad turpināšu to darīt, bet tagad jau ar nepacietību gaidu nākamā rīta skrējienu līdz jūrai,» atklāj Marta.

    Svētdienas rītu rituāls

    «Noķēru labo fīlingu, kas pārņem pēc peldes,» pēc iegremdēšanās dīķa dzestrajos ūdeņos PDz atzīstas TV raidījuma Superbingo vadītāja sieva.

    «Kad vīrs pagājušajā rudenī pēkšņi nolēma reizi nedēļā doties ziemas peldē, tas man nebija nekāds pārsteigums. Armands bieži pavelkas uz jaunām aktivitātēm,» PDz smaidot atzīst TV raidījuma Superbingo vadītāja Armanda Simsona sieva un četru bērnu mamma Iveta. Viņa gan nedomāja, ka pati jau pēc gada vīram šajās peldēs varētu pievienoties. «Kad viņš piedāvāja man pamēģināt, teicu – lai iet ieskrieties!

    Kāda gan no manis ziemas peldētāja, ja man pat vasarā ūdens šķiet pārāk auksts?

    Tā tas arī palika, un es devos līdzi vīram, būdama atbalstītāja, kas stāvēja krastā, satuntulējusies desmit apģērbu kārtās,» atceras Iveta.

    «Bieži vien kaut ko izdaru spontāni, bez ilgas plānošanas un minstināšanās. Tā pirms gada tapa mani tetovējumi, lai gan pirms tam teicu – man tādu nekad nebūs! Bet tagad ir un ir ļoti smuki. Līdzīgi bija ar aukstuma peldēm. Pagaidām gan tās ir bijušas tikai divas reizes – divas svētdienas, kad esmu pievienojusies vīram. Taču plānojam to padarīt par svētdienas rīta rituālu. Daļēji pie vainas ir mana vīra māsa, kura arī šogad to sāka darīt. Skatoties uz viņu, pie sevis domāju – pag, ja jau Baiba var, arī man ir jāpamēģina. Nevēlējos nevienam neko pierādīt, vienkārši pamēģināju un noķēru labu fīlingu,» atminas Iveta.

    «Esmu dzirdējusi, ka pirms šādām peldēm iepriekš vēlams rūdīties vēsā dušā. Manuprāt, to vispār nevar salīdzināt. Mēģināt iet aukstā dušā ir pavisam citādi. Iespējams, tādēļ no maniem mēģinājumiem rūdīties aukstā dušā čiks vien ir sanācis,» pieredzē dalās viņa. «Pirms peldes zem klajas debess nedaudz iesildos – sākumā palēkāju un tad koncentrējos uz mierīgu un dziļu elpošanu. Pirmās salst pēdas un plaukstas, tāpēc plaukstas turu ārā, bet pēdas ūdenī aktīvi kustinu.»

    «Neslēpšu – saņemties pirmajā reizē nav viegli, taču, kad ūdens jau ir pāri pleciem, ir brīnišķīgi. Otrajā reizē ir vieglāk, jo zini, kā būs, kuriem momentiem jātiek pāri, lai noķertu visas foršās izjūtas. Jāņem vērā, ka šobrīd mūs vēl lutina vasarīgs rudens. Kā jutīšos, kad paliks vēsāks, nezinu, bet ceru, ka nenobīšos,» pasmaida Iveta.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē