• Ar Covid-19 saslimis Arnis Račinskis: Visi noliedzēji var droši mani apciemot, man nav žēl padalīties

    Sabiedrība
    Gita Vīksne
    13. decembris, 2020
    4 komentāri

    Drukāt

    Saglabāt

    «Traģikomiski, ka esmu tā balss, kas veikalu skaļruņos atgādina: «Rokas, ziepes, divi metri!», bet pats iekritu, jo nelietoju masku,» PDz saka grupas Laika suns solists. Viņš saslimis ar Covid-19.

    Piecas stundas vēdinātā telpā

    «Pirms nedēļas studijā ierakstījām Ziemassvētku dziesmu,»  PDz pastāstīja mūziķis un ierakstu studijas Mute īpašnieks Arnis Račinskis. Pēc trim dienām viņš saņēma ziņu – vienam no mūziķiem atklāts Covid-19. Arnis uzsver – līdz šim rūpīgi ievērojis ieteikumus koronavīrusa ierobežošanai.

    «Esmu arī tas, kurs ierunājis Slimības profilakses un kontroles centra paziņojumu par rokām, ziepēm un diviem metriem. Manā piemājas rimītī tas tiek atskaņots nepārtraukti. Labi zinu, kas darāms, lai izvairītos no saslimšanas.» Parasti studijā allaž tikusi ievērota distance, lietotas sejas maskas un vēdinātas telpas.

    «Iespējams, tā būtu arī šoreiz, ja vien mēs būtu svešinieki. Komunicējot ar nepazīstamiem cilvēkiem, likt sejas masku un ievērot distanci jau esam pieraduši.

    Taču mēs bijām seni draugi un paziņas – septiņi Latvijā labi zināmi mūziķi. Maskas diemžēl nelietojām,» atzīst viņš.

    «Tobrīd šķita pat mazliet muļķīgi teikt – hei, velkam maskas! Bijām nevis vieglprātīgi, bet vienkārši uz brīdi jutāmies normāli. It kā būtu atgriezušies 2019. gadā, kad nekāda Covid-19 vēl nebija. Nebijām ilgi tikušies, gribējās aprunāties, iedzert kafiju. Vienā telpā pavadījām četras piecas stundas. Neviens neizskatījās saguris, nešķaudīja un neklepoja. Bijām darba spējīgi un prieka pilni. Un elpojām vienu un to pašu gaisu.»

    Septiņās dienās septiņi sasirgušie

    «Svētdien saņēmu telefona zvanu – viens no mūsu kompānijas ir Covid-19 pozitīvs. Cik zinu, inficējās triviālā veidā – no kontaktpersonas, sava kaimiņa. Tāpēc, ja vien iespējams, nebrauciet ar liftiem!» iesaka Arnis. «Pirmdien pozitīvus Covid-19 testa rezultātus saņēma vēl divi, trešdien – ceturtais. Naktī uz ceturtdienu tādu rezultātu saņēmu es, un tad arī pēdējais no mūsu kompānijas,» atklāj viņš. «To, cik efektīvi vīruss pielīp no it kā vesela cilvēka, uzzināt šādā veidā, protams, ir bezgala muļķīgi. Īpaši mums, jau četrdesmitgadniekiem,» teic Arnis.  

    «Šobrīd nejūtos slims. Man nav temperatūras. Tikai vakaros ir sajūta, ka esmu viegli apaukstējies.

    Pāris reizes nošķaudos, noklepojos,» stāsta mūziķis. «Tomēr no mūsu septiņnieka katram ir citāda slimības gaita. Viens jau pirms testa veikšanas naktīs nevarēja pagulēt, jo bija sajūta, ka lauž muguru. Otram bija temperatūra un uz laiku pazuda oža. Galvenais, kas jāpatur prātā, – šis, es atvainojos, sūds, ir ļoti lipīgs. Tādēļ nēsājiet maskas! Ja mums tās būtu bijušas, pieļauju, mēs visi nesaslimtu.»

    Vīrusa noliedzējus aicina ciemos

    «Dzīvoju viens un kopš svētdienas esmu pašizolācijā. Ēdienu pasūtu ar piegādi. Ārpus mājas devos tikai uz Covid-19 testu. Turp braucu ar auto,» stāsta Arnis. Viņš priecājas, ka pēc dziesmas ieraksta neapciemoja radiniekus.

    «Tikpat labi varēju aizbraukt pie vecākiem, nezinot, ka esmu inficēts. Tieši tā ikviens var pievienot aizgājēju statistikai kādu senioru,» atgādina viņš. «Visi Covid-19 noliedzēji var droši mani apciemot. Man nav žēl padalīties. Šī ir mana dusmu reakcija par tiem idiotiem, kas apšauba vīrusa eksistenci, sejas masku lietderību un to, ka ik dienas Latvijā tiek veikti tik daudz testu,» paziņo Arnis.

    4 komentāri

    Ineta Ozola
    Ir vīrieši, kas gadiem jau pie pirmā puņķa un nelielas temperatūras raksta testamentu, bet gripa- tas jau ir pasaules gals... Vīruss ir. Tāpat kā visi citi vīrusi. Ir lipīgs. Tāpat kā visi citi vīrusi. Dažiem nepaveicas un nomirst. Tāpat kā no visiem citiem vīrusiem. Turieties un neslimojiet! Un, ja savādāk šķiet, ka pasaulei gals ar šo vītusu klāt- gaidiet vakcīnu, drīz būs!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē