• Apzog deputātes Ineses Andersones muižu – zaudējumi vismaz 10 000 eiro

    Sabiedrība
    Anastasija Kuzminova
    9. decembris, 2020
    1 komentārs

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Facebook
    Rīgas domes deputātes ģimenes nesen iegādāto Ķimales muižu iecienījuši garnadži. Zagļi īpašumā paviesojušies jau divreiz.

    «Atkal kāds ir mēģinājis ielauzties muižā. Šoreiz palika ārpusē. Un kādēļ? Lai paņemtu naglas, urbi un mūsu mieru un prieku? Lūdzu, respektējiet muižu! Tās ir mūsu mājas,» novembrī vēstīja deputāte Inese Andersone.

    Jūnijā viņa ar vīru Kimu nolēma glābt no sabrukšanas Ķimales muižu Kuldīgas pusē. Viņi to iegādājās ar domu izveidot svinību vietu un viesnīcu. 1600 kvadrātmetru plašo ēku pāris nopirka par 120 000 eiro, lēšot, ka remontdarbos ieguldīs vēl 300 000. Būdama vides aktīviste, Inese priecājās, ka varēs ne tikai atdzīvināt 1624. gadā celto arhitektūras pērli, bet arī nākotnē piedāvāt jaunas darbavietas.

    Ķimales muižā notikušas talkas un ballītes, valdījusi draudzīga un jauka atmosfēra. Pēc vienas šādas sanākšanas tās īpašniekiem bija lieli zaudējumi. «Toreiz uzrīkojām Ķimales muižas draugu ballīti 120 cilvēkiem. Agrāk muižā bija skola, tādēļ sanāca teju kā salidojums. Viss bija forši – jauka atmosfēra, dejas, gardumi, bet, iespējams, kādam tur bija citi nodomi.

    Tāda, lūk, sakritība – pēc ballītes nozuda mana vīra vērtīgais motocikls.

    Tas bija pavisam jauns, izmantots vien kādas divdesmit trīsdesmit reizes. Bija nepatīkami, jo tas bija zaudējums 10 tūkstoš eiro vērtībā. Saprotam, ka moci, visticamāk, vairs neatgūsim. Noteikti uzdarbojās profesionāli zagļi, jo man tā šķiet mistika – kā var tik īsā laikā aizvest smagu motociklu?» neizpratnē ir Andersone.   

    Muižu pieskatīja apsardzes uzņēmums, un, kad nostrādājusi signalizācija, apsardze ieradusies un ziņojusi, ka viss esot kārtībā. «Tobrīd mēs bijām Rīgā. Nākamajā dienā aizbraucām uz muižu un secinājām, ka nozagts motocikls. Tā mūsu romantiskais stāsts ar mums tik mīļo Kuldīgu bija nepatīkami izjaukts. Pagāja laiks, līdz atguvām entuziasmu darboties atkal. Gribējām investēt un palīdzēt reģionā, bet, kad notiek šādas lietas, zūd vēlme… Tomēr esam jau tikuši tam pāri,» atzīst Inese.

    «Šobrīd mēģinu risināt situāciju ar apsardzes uzņēmumu, jo viņi savu vainu notikušajā neredz un atsakās kompensēt zādzību, lai gan līgumā ir punkts par apdrošināšanu 50 tūkstoš eiro vērtībā,» PDz atklāj politiķe.

    Šobrīd lietu izmeklē Valsts policija, bet Inese, uzklausījusi Kuldīgas pagasta iedzīvotāju stāstus par kādu kriminālo grupējumu, kas nodedzinot auto un zogot traktorus, ir sadugusi. «Šī situācija mums atgādināja, ka jābūt modriem.

    Pēdējo 15 gadu laikā ne reizi nebiju apzagta, bet te – gan zādzība, gan mēģinājums ielauzties.

    Tagad muižā nekā vērtīga nav, bet, kad mēs tajā ieguldīsim, man visu laiku būs jādomā, vai kāds atkal neielīdīs un neiznesīs ārā mēbeles. Man šķita, ka dzīvojam drošā sabiedrībā. Tagad vairs tā neliekas. Domājam uzstādīt kameras un izveidot žogu, lai sevi kaut kā pasargātu.»

    1 komentārs

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē