• Apinis par Pavļutu: Es nemāku spēlēt klavieres, bet viņš nemāk medicīnu

    Veselības aprūpe
    Gita Vīksne
    Edgars Orlovs
    Edgars Orlovs
    13. novembris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: F64
    Novembra sākumā Saeima balsoja par neuzticības izteikšanu veselības ministram, kurš mediķiem un slimnīcu īpašniekiem piedraudējis ar mobilizāciju un nav spējis tikt galā ar vakcinācijas procesu. Kā šo situāciju vērtē bijušais veselības ministrs Pēteris Apinis?

    Mediķis, sporta entuziasts un TV24 raidījuma Dr. Apinis vadītājs Pēteris Apinis bija veselības aizsardzības ministrs 1995. gadā.

    Tagad viņš PDz pauž: «Ko es darītu Pavļuta vietā? Mēs esam pārāk atšķirīgi – es nemāku spēlēt klavieres, bet viņš nemāk medicīnu, tāpēc pieņemam pretējus lēmumus. Es vienkārši neietu strādāt par pianisma ministru!»

    Apinis uzsver, ka Latvijas Ārstu biedrība, Slimnīcu biedrība, Māsu asociācija, Ģimenes ārstu asociācija, Veselības darbinieku arodbiedrība un daudzas citas organizācijas ir visu pateikušas par Pavļuta zināšanām, spējām un varēšanu medicīniskās palīdzības organizēšanā.

    «Es balsoju kopā ar Ārstu biedrības valdi par neuzticības izteikšanu Pavļutam. Un mums bija simtprocentīgs balsojums.

    Pirms tam mums bija gara diskusija, vai jāatbild tikai Pavļutam. Domas dalījās starp neuzticību veselības ministram un visai valdībai.

    Vairākums nolēma, ka Pavļutam.

    Tiek ieguldīti milzīgi resursi, lai mediķu domas par ministra atrašanos amatā mainītos. Tik milzīga darbība! Ja šo darbību ieguldītu vakcinācijas procesa sakārtošanā, ambulatorā dienesta un ģimenes ārstu dienesta pastiprināšanā, kā arī slimnieku loģistikas sakārtošanā, visas šīs problēmas būtu atrisinātas, un mums būtu ļoti labi panākumi,» spriež Apinis.

    «Es Pavļutam to jau pateicu – ja pēkšņi viņš paliek amatā, tad viņam uzreiz jāķeras pie divām lietām: jāstiprina cilvēku veselība, ļaujot sportot, un jāveicina smēķēšanas atmešana. Un noteikti jāstiprina ambulatorais dienests,» tā Apinis.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē