• Anna Panna par Sporta pils dārziem: Kad vēl būs iespēja pilsētas centrā rušināties pa kāpostiem

    Dārzs
    Anastasija Kuzminova
    26. jūnijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Instagram
    Par iespēju galvaspilsētā parušināties īrētās dobēs ir sajūsmā 150 rīdzinieku, kuri pieteicās sociālā eksperimentā kļūt par dārzniekiem.

    Pērn pilsētvides entuziasti 2007. gadā nojauktās Rīgas Sporta pils ēkas vietā, kur gadiem ilgi aiz sētas auga zāle, krūmi un nu jau arī koki, ķērās pie teritorijas sakopšanas, sākot attīstīt bezpeļņas projektu Sporta pils dārzi. Samaksājot piecus eiro gadā, jebkurš rīdzinieks dārzu teritorijā var iekārtot savu dobi kastē, kur audzēt to, kas pašam ienāk prātā. Nu jau kastēs aug redīsi, gurķi, pat tomāti un arbūzi.

    20 000 kvadrātmetru platība ilgu laiku ir pamesta novārtā, jo teritorijas īpašnieks – igauņu uzņēmums Rotermann Square – nekādi nespēj sākt iecerētās biroja ēkas būvniecību. Paredzēts, ka dārziņi pilsētas centrā būs divus gadus. Bonuss šādiem dārziņiem ir arī tas, ka teritorijas viducis atvēlēts kopāsanākšanai dārznieku pulkā. Drīzumā teritorija būšot atvērta arī ciemiņiem, kuri varēs apskatīt, kas kuplo pilsētas dārzkopju dobēs.


    «Kad vēl būs iespēja pilsētas centrā rušināties pa kāpostiem, ja ne tagad? Ar meitu Hannu esam pilnīgas iesācējas, bet, neskatoties uz to, izskatās, ka raža būs,» sociālajos tīklos pauž kulināre Anna Panna.

    «Tā ir mana pirmā pieredze dārzniecībā, tādēļ rezultāti vēl nav spoži. Nav saprašanas, ar ko sākt, kas var izaugt. Bet kopumā tā ir forša vieta eksperimentam. Šādi zaļi projekti uzlabo cilvēku omu un veselību. Kopiena ir superīga – visi ir draudzīgi un sirsnīgi,» teic kulināre, piebilstot: cer, ka līdzīgas vietas parādīsies arī citur Rīgā.

    «Protams, ka var aiziet uz tirgu un visu nopirkt. Es tā laikam izdarīšu, jo, visticamāk, man nekas neizaugs. Vispār tur stāsts nav par ražu. Es to uztveru kā jaunu pieredzi sev un manai trīsgadniecei,» stāsta Anna. «Tur ir foršāk nekā centra parkos, kas ir pilni ar sportotājiem – nav, kur pledu izklāt! Tādēļ es ātri noreaģēju un pieteicos brīvai vietai ar trim kastēm,» par iekopto dārziņu pauž Anna. Kulināre cer drīzumā sagaidīt savu garšaugu ražu un sadabūt rokā zemeņu stādus, ko iestādīt.

     

     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     

    A post shared by Anna Panna (@annapannalv)


     

     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     

    A post shared by Anna Panna (@annapannalv)


    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē