• Andris Keišs Polijā notēlo Ulmani: Latvijā kritiķi varēs pasmaidīt

    Kino un TV
    Evija Kalnbērza
    7. novembris, 2021
    1 komentārs

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No privātā arhīva
    Jaunā Rīgas teātra aktieris atgriezies no Polijas, kur vienā no valsts skaistākajām pilsētām Vroclavā filmējās Latvijas prezidenta Kārļa Ulmaņa lomā.

    «Nīderlandiešu režisora Diederiks van Roijens astoņu sēriju garā filma Mantinieks, kas nedaudz atgādina mūsu filmu Emīlija. Latvijas preses karaliene, ir stāsts par slavenu holandiešu bagātnieku, kurš pēc Otrā pasaules kara izputēja. Viņš bija dzimis Rīgā, dzīvoja Nīderlandē, bet bieži brauca uz Rīgu un draudzējās ar Latvijas prezidentu Kārli Ulmani. Scenārijā bija iekļauta epizode ar Ulmani. Un tieši man viņi uzticēja prezidenta lomu,» PDz stāsta aktieris Andris Keišs.

    Viņš apgalvo, ka visbrīnišķīgākais bijis tas, ka epizodē, kurā filmējās, visām ārzemju zvaigznēm bija jārunā latviski. «Pat slavenākais filmas aktieris Gijs Šoltens van Ašats, kurš atveidoja bagātnieku, filmas epizodēs runāja latviski,» teic Andris.

    Aktieris smej, ka joprojām nav īsti sapratis, kāpēc tieši viņš izvēlēts Ulmaņa atveidošanai.

    «Vienīgais – varbūt man sejas ovāls ir kā Ulmanim, bet viņš gan bija mazs, drukns vīrs atšķirībā no mana garā un, atļaušos teikt, arī slaidā auguma. Frizūru grimētāji mēģināja piedzīt, lai tā būtu līdzīga, bet, ja nu šī filma atnāks līdz Latvijai, tad kritiķi varēs pasmaidīt par šādu Ulmaņa interpretāciju,» nosaka Andris.

    Viņš atklāj arī vēl kādu interesantu faktu: «Lai aktieri precīzi runātu tekstu latviski, viņiem bija nepieciešams latviešu valodas treneris jeb koučs. Gijs man teica – tūlīt atbrauks mana trenere Dace –, un pēc brīža satiku režisori Daci Pūci. Ļoti priecājāmies par negaidīto tikšanos filmēšanas laukumā Polijā!»

    Savu triju dienu ilgo ceļojumu uz ārzemēm kopumā Andris novērtē kā gana ražīgu.

    «Pirmajā dienā piemērīju parūkas un smokingu, otrajā filmējos, bet trešajā dienā braucu uz Varšavu. Tur bija pirmizrāde Polijā slavenākā režisora Patrika Vegas filmai Mazā pasaule, kurā arī es nofilmējos vienā ļaunā raksturlomā. Tā ka man sanāca arī mazi svētki!» uzsver populārais aktieris.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    1 komentārs

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē