• Anatolijs Gorbunovs mieru un prieku rod dārza un mājas sakopšanas darbos

    Atpūta
    Gita Vīksne
    20. februāris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: F64
    «Šobrīd viņš vairs nav aktīvs sabiedrībā gājējs,» par bijušo politiķi saka viņa kādreizējā palīdze Kārina Pētersone.

    Kārina Pētersone labi pazīst Gorbunovu, jo daudzus gadus bijusi viņa labā roka – strādājusi par Anatolija palīdzi. Gorbunovs bija Latvijas Republikas Augstākās Padomes priekšsēdētājs un Saeimas priekšsēdētājs, bijis arī ministru amatos. Par šo laiku Kārina kā līdzautore uzrakstījusi grāmatu "Valstsvīrs Anatolijs Gorbunovs".

    «Arī svinīgas pieņemšanas viņam netīk apmeklēt. Viņam labāk patīk pasēdēt tuvu draugu lokā, parunāties un, ja var, arī uzdziedāt. Taču šobrīd svinēt īsti neļauj veselība,» Gorbunova 80. jubilejas priekšvakarā sacīja viņa.

    Pētersone atminas – kādreiz gan Anatolijam paticis saaicināt kolēģus un sarīkot kādu pasākumu pie dabas.

    «Tā prātā palikusi partijas «Latvijas Ceļš» malkas talka Tīreļu mežniecībā, pēc kuras piknikā gan darba lietas izrunājām, gan jautri pačalojām. Atceros, ka Augstākās Padomes laikā un, Vides ministriju vadot, viņš mēdza savā medību istabā sarīkot kopējas vakarēšanas savai komandai, šoferus un apsardzes puišus ieskaitot.

    Tur pulcināja arī "Latvijas Ceļa" kodolu partijai kritiskā brīdī. Šādās sanākšanās viņš parasti ir sabiedrības dvēsele, aktīvs runu teicējs un jokainu stāstu meistars,» atceras viņa.

    «Šobrīd Anatolijs vairs nav aktīvs sabiedrībā gājējs un vairāk meklē ikdienišķas nodarbes, kur redzams darba rezultāts. Protams, seko pašmāju un starptautisko notikumu dramaturģijai. Bet mieru un prieku rod dārza un mājas sakopšanas darbos.

    Lielākais gandarījums, ka aktīvā darba cēliena noslēgumā viņam ir izdevies kopā ar dēlu sakopt vienu nelielu Latvijas daļu – saimniecību netālu no Zaubes, kur ganās baltie gaļas lopi. Un domas aizvien vairāk atgriežas sākotnē – Latgales pusē –, kuras cilvēki un skaistā daba ielikuši viņa dzīvei stiprus pamatus,» teic Kārina.

    «Cilvēku cieņu Anatolijs Gorbunovs ir iemantojis ar savu nosvērtību, godīgumu un pieticību, bet man gribētos uzsvērt viņa diplomāta un demokrāta talantu, arī stipro intuīciju. Un novēlēt stipru veselību,» saka Pētersone.

    «Viņš savukārt vairāk nekā iepriekš izjūt pateicību pret visiem, kas garajā dzīves ceļā viņu balstījuši un bijuši līdzās. Un uzsver – tas ir skaisti, ka mēs Latvijā esam tik dažādi ar savu pieredzi un uzskatiem. Bet aicinu visus būt vienotiem savā uzticībā Latvijai!» vēsti no jubilāra nodod viņa.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē