• Alekss Dubass palīdz krieviem bēgt no karošanas

    Karš
    Zane Piļka- Karaļeviča
    25. oktobris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Alekss Dubass.
    Foto: No privātā arhīva
    Alekss Dubass.
    Iekrātās bonusa jūdzes aviokompānijā Aeroflot radio dīdžejs izmantojis, lai iegādātos lidmašīnas biļetes tiem Krievijas iedzīvotājiem, kas vēlējās pamest valsti, lai bēgtu no karošanas Ukrainā.

    Kad septembra beigās Krievijas diktators Vladimirs Putins izziņoja daļēju mobilizāciju bruņotajos spēkos, tūkstošiem krievu puišu, vīriešu un viņu ģimeņu izvēlējās bēgt no valsts. Lidojumu biļetes vienā virzienā tika izpirktas rekorda ātrumā. Ar katru dienu maksa par iespēju bēgt palielinājās, un drīz jau biļešu cenas bija tādas, ka liela daļa Krievijas iedzīvotāju tās nemaz nevarēja atļauties nopirkt.

    Radio dīdžejs Alekss Dubass ilgus gadus strādāja Krievijas radiostacijā Sudraba lietus, bet pēc Krievijas uzsāktā kara Ukrainā atgriezās Latvijā. Redzot, kas notiek valstī, kuru viņš vēl nesen uzskatīja par mājām, viņam ienāca prātā lieliska doma. «Es daudz ceļoju, bieži lidoju, tāpēc bija uzkrājies milzīgs skaits aviokompānijas Aeroflot bonusa jūdžu. Tā nu sagadījās, ka laikā, kad Putins paziņoja par mobilizāciju, kārtoju savu kastīti ar šobrīd nu jau bezjēdzīgām Krievijas bankas, sporta klubu, veikalu kartēm. Starp tām bija arī Aeroflot jūdžu karte. Ziņās tobrīd par to vien runāja, ka aviobiļešu cenas Krievijā uzkāpušas debesīs. Cilvēki centās bēgt no mobilizācijas visos iespējamos veidos. Iedomājos – ja cilvēks nevēlas tikt nogalināts un – galvenais – negrib nogalināt citus, es varu viņam palīdzēt,» atceras Alekss. Viņš sociālajos tīklos ievietoja ziņu, ka gatavs par savām iekrātajām bonusa jūdzēm nopirkt biļetes tiem, kas bēg no negribētas dalības karā. «Pienāca ļoti daudz vēstuļu.

    Cilvēki lūdza iegādāties biļetes vienalga uz kurieni, lai tikai aizbrauktu,

    – Turciju, Ēģipti, Armēniju, jebkuru Krievijas pilsētu, kas atrodas netālu no Kazahstānas, Gruzijas, Uzbekistānas robežas. Rakstītāji skaidroja arī savus iemeslus, piemēram: «Esmu rezerves virsnieks, nevēlos piedalīties šajā kaunā. Palīdziet!» Vai arī: «Manam vīram izdevās paspēt aizbēgt uz Turciju. Mēs ar meitiņu vēlamies būt kopā ar viņu. Nopērciet mums biļetes!»,» stāsta dīdžejs. Alekss saņēmis ap 100 lūgumu. «Visiem šiem cilvēkiem vajadzēja biļeti tikai vienā virzienā. Man izdevās nopirkt 16 biļetes. Taču domāju, ka patiesībā pat vairāk, jo sāku saņemt vēstules no tādiem kā es, kam bija iekrājušies arī šie bonusi. Savedu viņus ar tiem, kuriem tie noderēja.

    Tas aizņēma diezgan daudz laika, jo ar katru bija jāaprunājas pa telefonu, jāizvēlas lidojums, jāievada pases dati. Kas gan ir laiks un neērtības, ja varu palīdzēt kādam izvairīties no kara šausmām vai pat nāves?» teic Dubass.

    Vairāk lasiet žurnālā «Privātā Dzīve»!

    • Skutelim un Brokai dienesta romāns? Aktrise jau šķīrusi laulību.
    • Kā pēc nelaimes dzīvo rakstniece Nora Ikstena? Dzimšanas dienu nosvin ar dakteriem.
    • «Šovā bija reāla pārslodze,» Balode izstāsta, kāpēc pameta Dejo ar zvaigzni.
    • Eirovīzija kļuvusi vēl dārgāka, Latvija brauks! Puntulis: "Šī konkursa nozīmība ir pārvērtēta."
    • Dubass krieviem palīdz bēgt no karošana.
    Privātā Dzīve nr43

     

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē