• Aleksandra Kurusova vada batutu fitnesa nodarbības: Es visu laiku uzmanu savu svaru

    Fitness
    Evija Kalnbērza
    24. jūnijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: ĢIRTS OZOLIŅŠ (F64)
    Deju pasniedzēja jau mēnesi Grīziņkalnā vada ļoti lecīgas nodarbības, kas vairo ne tikai prieku, bet arī veselību un skaistumu.

    PDz deju pasniedzēju un TV šova Dejo ar zvaigzni pirmās sezonas uzvarētāju Aleksandru Kurusovu sastapa Ghetto Games sporta kompleksā. Tur viņa zem klajas debess sākusi vadīt batutu fitnesa nodarbības.

    «Divus gadus pastrādāju Singapūrā, kur vadīju deju studiju, taču ļoti gribējās mājās. Pandēmijas dēļ tur pagājušā gada sākumā visu slēdza, un, atgriezusies Latvijā, sāku vadīt deju nodarbības tiešsaistē. To daru vēl aizvien,» stāsta Aleksandra. Tā kā fiziskā slodze šajā laikā nebija tik intensīva kā Singapūrā, Aleksandra meklēja jaunas iespējas izkustēties.

    «Es visu laiku uzmanu savu svaru, jo man ir tieksme uz korpulenci. Nevaru ēst visu, ko vēlos, un nesportot. Kad vēl bija atvērtas sporta zāles, regulāri devos uz fitnesa klubu. Kad arī tās aizvēra, pasportoju mājās. Tomēr tam ne vienmēr pietika laika un apņēmības. Par laimi, atklāju sev batutu fitnesu, sāku iet uz nodarbībām, un drīz vien man piedāvāja pašai tādas vadīt,» atceras Kurusova.

    Viņa šo izaicinājumu pieņēmusi, un, tā kā daudzu gadu pieredze fizisko nodarbību vadīšanā deju pasniedzējai jau ir, vajadzējis vien padziļināti izpētīt visu pieejamo informāciju par batutu fitnesu.

    Tagad Aleksandra sparīgi lēkā uz batuta trīs dienas nedēļā un ir ļoti apmierināta. Tas viņai ir gan darbs, gan lieliska fiziskā slodze.

    Jau trešo reizi pie Aleksandras uz nodarbību atnācis dziedātājs un kulinārijas šova La Dolce Vita ar Roberto vadītājs Roberto Meloni. Aleksandra un Roberto 2008. gadā bija arī muzikālajā apvienībā Pirats of the Sea un pat piedalījās Eirovīzijā! Tagad abi smejas, ka atkal varētu startēt Eirovīzijā, tikai šoreiz ar grupu Batuto.

    Pēc treniņa Roberto PDz atzīst: «Aleksandras enerģija ir lipīga! Ar šīm nodarbībām esmu trāpījis desmitniekā. Nupat bija trešā, un jūtos lieliski. Pirms tam gāju uz tabatas un intervāla treniņa nodarbībām un man radās problēmas ar ceļgaliem. Savukārt batutu fitness labi trenē elpošanu, un man tas ir svarīgi dziedāšanai.»

    Aleksandra stāsta: batuta treniņā mazāk tiek traumētas potītes, ceļgali un jostasvieta. Šāda lēkāšana uztur muskuļus tonusā, attīsta kustību koordināciju, uzlabo asinsriti, nāk par labu sirdij un esot lielisks palīgs cīņā ar celulītu un lieko svaru. Dodoties uz šādu nodarbību, ieteicams vilkt sporta apavus ar stingru zoli un tādus, kas stingri apņem potīti.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē