• Aldis Kalniņš izgudrojis elektrisko mopēdu – tas maksā tikai 3300 eiro

    Radošas idejas
    Gita Vīksne
    24. jūnijs, 2021
    1 komentārs

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Facebook
    Bijušais komiķis pārdošanā izlicis savu izgudrojumu – bezceļu elektrisko mopēdu, ko savulaik sācis būvēt, kad meita pieprasījusi motorolleru.

    Zinātkāres centra Zili brīnumi vadītājs, bijušais humora šova Savādi gan zvaigzne Aldis Kalniņš vairākus gadus veltījis, lai realizētu paša izsapņotu spēkratu, kurš būtu vienkāršs, ērts un spētu ātri pārvietoties pa Rīgas ielām. «Jaunais ceļu un bezceļu mopēds Bee Electric ir klāt,» prieku par sapņa realizāciju sociālajos tīklos neslēpj Aldis, kas nupat vērtējumam nodevis pirmos paša būvētos elektriskos mopēdus.

    Tie spēj attīstīt līdz pat 25 kilometri stundā lielu ātrumu un ar vienu bateriju var nobraukt līdz pat 40 kilometriem. Pirmo četru braucamrīku cena – 3300 eiro katrs,» informēja Aldis.

    Bijušais komiķis atzina, ka interese par spēkratiem viņam nākot no opja un tēva. Bērnībā Aldis braucis motokrosā, vēlāk nodarbojies arī ar BMX riteņbraukšanu, taču galveno grūdienu jaunā spēkrata tapšanā pirms vairākiem gadiem devusi paša meita Helēna Krista Kalniņa.

    Viņas vēlme pēc motorollera Aldi pamudinājusi būt radošam un ķerties klāt pie elektriskā braucamrīka būvniecības. Meita, kas nākusi pasaulē Alda attiecībās ar TV producenti un režisori Ilzi Lasmani-Broži, pašlaik jau ir 18 gadu veca – motorollers viņai vairs nav aktuāls. Tā vietā viņa priekšroku devusi laivai, ar kuru apceļojusi vairākas Latvijas upes. Helēnas piedzīvojumiem jau otro sezonu var sekot līdzi LTV1 raidījumā Pa straumei.

    «Helēna ir labsirdīga, asprātīga un patiesa. Lai aizstāvētu savas un citu tiesības, viņa mēdz būt spuraina un dažkārt arī lecīga. Helēna ir uzticams draugs un lielisks ceļabiedrs, kas māk gan parūpēties par citiem, gan radīt jautrību, gan saorganizēt un sakārtot lietas,» par viņu vēstīts TV raidījuma aprakstā.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    1 komentārs

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē