• Aktrisei Zanei Vaļickai-Pētersonei pasakains komandējums uz siltajām zemēm

    Atpūta
    Gita Vīksne
    21. jūnijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Instagram
    Aktrise nesen atgriezusies no Tenerifes, kur botāniskajā dārzā piedzīvojusi sirreālas izjūtas.

    «Nedevos uz Tenerifi izklaidēties – tas bija darba brauciens,» par ceļojumu uz Kanāriju salām PDz stāsta aktrise Zane Vaļicka-Pētersone.

    «Braucu pie saviem audzēkņiem uz Tenerifi. Jau vairākus gadus strādāju Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikumā, uz Spāniju devos, lai apciemotu mūsu skolas viesmīlības pakalpojumu nodaļas bērnus, kas Erasmus + programmas laikā stažējas Tenerifes restorānos un kafejnīcās. Brauciena mērķis bija noskaidrot, kā viņi tur jūtas, cik apmierināti ar latviešu darbu Tenerifē ir viņu priekšnieki,» atklāj Zane.

    Atsauksmes bijušas lieliskas. «Viņi strādā labi, ir zinoši un komunikabli,» stāsta viņa. Kādā brīvā pēcpusdienā aktrisei izdevies baudīt arī Tenerifes eksotiku.

    «Aizgājām uz botānisko dārzu, un mani pārņēma sajūta, it kā es būtu nokļuvusi grāmatā Alise Brīnumzemē. Jutos bezgala maza, jo apkārt bija patiešām iespaidīga izmēra augi. Izdevās arī nogaršot vietējos apelsīnus – bija ļoti gardi, ar Latvijā nopērkamajiem nevar pat salīdzināt,» atminas Vaļicka-Pētersone.

    Pirms došanās uz Tenerifi viņa jau bija saņēmusi otro vakcīnu pret Covid-19, tomēr, atgriežoties Latvijā, Zanei bija jāievēro pašizolācija. «Man pietrūka burtiski piecas dienas, lai skaitītos pilnībā vakcinēta,» stāsta Zane.

    Lai varētu uzturēties Tenerifē, viņai ielidojot bija jāuzrāda negatīvs Covid-19 tests, un tur pašizolācija aktrisei nebija jāievēro.

    «Lai gan tur ir plus 30 grādi, atrodoties sabiedriskās vietās un arī vienkārši ejot pa ielu, bija jālieto sejas maska.

    Tādā karstumā tas nav diez ko patīkami, taču cilvēki sejas maskas godprātīgi nēsā un noņem tikai brīdī, kad ietur maltīti kafejnīcā.

    Tenerifē viesus apkalpo arī iekštelpās. Kad ieradāmies, kafejnīcas strādāja līdz vienpadsmitiem vakarā, bet mūsu viesošanās laikā darba laiku pagarināja līdz diviem naktī,» atceras Zane.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē