• Aktrise Suvorova vairs nevar samaksāt rēķinus: Katrs rīts man sākas ar raudāšanu…

    Sabiedrība
    Gita Vīksne
    Edgars Orlovs
    Edgars Orlovs
    Zane Piļka- Karaļeviča
    27. janvāris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: F64
    Enerģētikas krīze Latvijā sāk uzņemt apgriezienus, bet jau tagad rēķini par komunālajiem pakalpojumiem uzšāvušies debesīs. Pat miljonāri rauc pieres, domājot, kā ietaupīt, bet tie, kuriem jāiztiek vien no nelielās pensijas, – kur aizņemties un ko pārdot.

    «Katrs rīts man sākas ar raudāšanu, domājot, ko darīt ar rēķiniem, kuri nav samaksājami,» saka skatuves māksliniece, kas mīt divistabu dzīvoklī.

    Pensija humoristei Jolandai Suvorovai ir 330 eiro, un viņa nezina, kā lai sedz komunālos maksājumus, kas pieauguši mežonīgā ātrumā. «Man ir divistabu dzīvoklis. Tikko saņēmu kārtējo rēķinu. Pirms mēneša bija 107 eiro, tagad ir 220. Domāju, vai vismaz pusi varēšu samaksāt, jo maize un piens jau arī kļuvuši dārgāki… Un ko darīt ar otru pusi? Aizņemties naudu no kāda, iztirgot savas mantas?

    Vēl jau pienāks elektrības rēķins, par gāzi… Iedeva pensionāriem 20 eiro, bet tas ir smieklīgi. Ierosinu, lai šajā apkures sezonā iedod nabadzīgajiem pensionāriem 50 eiro, bet aprīlī, ja ir parādi, 200 eiro. Par to pat uzrakstīju atklātu vēstuli, atbildi gaidu joprojām.

    Un tas labklājības ministrs, kurš avīzē izteicās, ka arī pensijām sāk trūkt naudas… Kā nav naudas? Visi taču saka, ka tās ir papilnam! Man jau šķiet, ka viņš tik domā par to, lai pensionāri mirtu kā mušas, un tad jaunajiem naudas paliks vairāk. Mirst jau arī,» pikta ir Jolanda.

    Skatuves māksliniecei ir ideja, ko darīt šajā situācijā: «Lai varas pārstāvji un ierēdņi sev samazina algas, nevis katru gadu tikai pieliek un pieliek. Citādi pensionāram pieliek gadā 14 eiro, bet paši sev – 400. Un lai visi sāk strādāt! Citādi aizeju uz sociālo dienestu, un tur dāmītes ar špiļkām staigā apkārt ar kafijas tasi un bulciņu, bet pabalsta lūdzējiem jāgaida rindā… Beidzot taču saprotiet, pie varas esošie, ka jums nesanāk neko izdarīt, lai iedzīvotājiem palīdzētu. Dodiet vietu ekonomistiem, juristiem, kuri saprot, kas jādara,» pukojas Jolanda.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē