• Aktrise Raimonda Vazdika atrod jaunu nodarbi — veido komiskas dārzeņu figūras

    Izklaide
    Evija Kalnbērza
    1. aprīlis, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Facebook
    «Citi dejo, dzied un lasa, bet man panesās cits vaļasprieks,» PDz saka aktrise Raimonda Vazdika. Pirms gatavo maltīti, viņa no ēdamlietām veido figūriņas un instalācijas.

    Tāpat kā citiem viņas kolēģiem, arī Raimondai šobrīd darba nav. Ja koronavīrusa pandēmija mums būtu metusi līkumu, tad martā viņa kopā ar dziedātāju Ievu Akurateri un mūziķi Ilzi Grunti kāptu uz skatuves ar muzikālu programmu Trīs māsas un neatvairāmais HARMS. Austrumu robeža, tāpat kā citas kultūras vietas, savas durvis ir slēgusi līdz 14. aprīlim. Tāpēc jārod prieks pavisam vienkāršās nodarbēs.

    «Mana draudzene ar mazbērnu atsūtīja fotogrāfiju, kur viņa bija uztaisījusi kartupeļu vīriņus. Es pretī – naivisma stilā veidotu kartupeli salātu svārkos un ar gurķu jostiņu un cepurīti,» PDz stāsta Raimonda.

    «Sen nebiju izjutusi tādu radošu pacēlumu,» darbodamās ar mājās pieejamām izejvielām, atzīstas viņa.

    «Līdz šim nebiju ļāvusi vaļu savai fotogrāfes kaislei. Tagad jāsāk tik kadrēt,» teic aktrise. «Nebūšu gluži Guntars Račs, kas katru dienu sacer dzejoli, bet es iedomājos, ka varētu katru dienu nofotografēt ēdienu kaut kā īpaši. Tā kā ēdiena fotografēšana vispār nav nekas jauns, nolēmu to darīt netradicionāli,» stāsta Raimonda. Pirms izmanto pārtikas produktus ēšanai, viņa ar tiem radoši padarbojas.

    «Piemēram, uztaisīju melno rutku ar tanku uz griķu fona,» priecājas viņa un atzīst – šobrīd teju par deficītu kļuvušie griķi mākslā lieti noder. «Taisu ainavas no griķiem. Izrādās, tie ir vizuāli ļoti skaists materiāls.»

    Radoši izpausties Raimonda varēšot līdz pat Lieldienām, un, lai izvēdinātu galvu, aktrise dodas garās pastaigās gar jūru. «Nopelnīt nevaru neko, un bažas rada tālākā nākotne. Taču es sev aizliedzu uztraukties par lietām, ko nevaru ietekmēt,» atklāta ir viņa.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē