• Aktrise patversmē adoptē kaķīti: Cilvēkiem, kad dodas uz patversmi, nevajadzētu lolot ilūzijas

    Mājas mīluļi
    Zane Piļka-Karaļeviča
    Zane Piļka-Karaļeviča
    26. decembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Facebook
    Pirmajā adventē aktrises ģimene deva mājas strīpainai kaķenītei.

    «Ziemassvētku gaidīšanas laikā īpaši gribas darīt labus darbus un iepriecināt kādu nelaimīgu dvēselīti,» PDz teic Ieva. Kaķenīte aktrises ģimenē nonāca no patversmes Labās mājas. «Man mājās jau pirms tam dzīvoja divas kaķenes. Diemžēl viena nieru mazspējas dēļ nomira… Mūsdienās šāda saslimšana esot katram piektajam kaķim, un par to es biju ļoti izbrīnīta. Tas ir viens no izplatītākajiem kaķu mirstības cēloņiem. Lai kaķenei, kura bija pieradusi nemitīgi čupoties ar otru, nebūtu skumīgi pēc draudzenes aiziešanas, mēs ar vīru pieņēmām lēmumu dot pajumti kaķītim, kurš ļoti ilgojas pēc mājām,» stāsta aktrise.

    Strīpaine nav pirmais dzīvnieks, kurš Eklonu ģimenē adoptēts no patversmes Labās mājās. «Mūsu pirmā kaķene arī nāk no šīs patversmes. Kad bija pieņemts lēmums par vēl viena kaķa ņemšanu, sazvanījām patversmi, lai pieteiktu vizīti, jo saistībā ar Covid-19 ierobežojumiem dzīvnieku adopciju iepriekš jāsaskaņo.» Kad Ieva un Elvings atbrauca, darbinieki sāka taujāt – kādas krāsas kaķi vēlas, ar kādu raksturu, cik vecu.

    «Teicām – tam visam nav nozīmes! Kurš sirdī iekritīs, to ņemsim. Pirms septiņiem gadiem mēs paņēmām absolūti asociālu kaķeni, bet mūsu ģimenē kļuva par īstu mīļdzīvnieku.

    Jāsaprot, ka visi kaķīši, kas tur nokļuvuši, ir ar savu skumjo dzīves bagāžu.

    Tāpēc cilvēkiem, kad dodas uz patversmi, nevajadzētu lolot ilūzijas, ka visi kaķi uzreiz skries pretī, murrās un vēlēsies ielīst klēpī. Tā nenotiek – rokās neviens tik viegli nedosies. Kaķītis ir pašiem cilvēkiem jāsocializē, jāpieradina,» skaidro viņa.

    Jaunā ģimenes mīlule ir aptuveni sešus septiņus mēnešus veca, un ģimene tai deva vārdu Feja. «Viņa ir ļoti gara un tieva, tāpēc saucām viņu par Efeju, bet saīsinājumā viņa kļuva vienkārši par Feju. Viņa labi iejutusies mūsu mājās. Vecākā kaķene viņu arī ir pieņēmusi, abas jau tusējas kopā. Viss ir kārtībā!»

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē