• Aktrise Mudītes Šneidere: Pēc ziņas par dēla aiziešanu mūžībā mani nekas vairs nevar satriekt

    Sabiedrība
    Evija Kalnbērza
    9. jūnijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: NO IZDEVNIECĪBAS ŽURNĀLS SANTA ARHĪVA UN FACEBOOK
    Skotijā tika kremēts aktieru Harija Liepiņa un Mudītes Šneideres vienīgais dēls. Māte no viņa varēja atvadīties tikai domās…

    Aprīļa beigās rakstniece Mudīte Šneidere saņēma traģisku ziņu – viņas dēls Āris Liepiņš, kas pēdējos 17 gadus dzīvoja un strādāja Skotijā, ir miris. Tāpat kā savulaik viņas vīrs – leģendārais aktieris Harijs Liepiņš – arī dēls mūžībā devās pēkšņi. Todien viņš bija savā darbavietā Skotijā, lielveikalu ķēdes Tesco noliktavā, un Ārim apstājās sirds.

    Pirms divām nedēļām Mudīte PDz pastāstīja: «Tieši šodien viņu atdeva ugunij… Tagad sēžu pie iedegtas svecītes. Iepriekšējā svētdienā man jau atbildīgie cilvēki ziņoja, kad tas notiks. Tagad jāgaida ziņas, kad uz Latviju tiks attransportēta urna ar viņa pelniem. Tas viss velkas jau vairāk nekā mēnesi…»

    Pārskatot dēla pēdējās fotogrāfijas, aktrise spriež: «Nez kāpēc viņš gribēja izskatīties vecāks nekā bija patiesībā – ar sirmu bārdu.» Ārim bija 59 gadi.

    Kad Mudītes mājās ieradās policisti, lai pavēstītu, ka Āra vairs nav, šķita – pasaule vienā mirklī sagrūst. Āris bija Mudītes tuvākais cilvēks, viņas galvenais atbalsts gan emocionāli, gan materiāli.

    Tagad Šneidere teic: «Pēc ziņas par dēla aiziešanu mūžībā mani nekas vairs nevar satriekt. Šobrīd draugu un paziņu atbalsts visdažādākajā veidā man ir milzīgs un necerēts. Tas ir saviļņojoši, un jūtos kā ietīta siltā apkārtējo labvēlības segā.»

    Kad Āris nomira, paziņu lokā paklīda runas, ka pie vainas bijusi vakcīna pret Covid-19, ko viņš saņēmis. Ārsti viņa mammai šo versiju neapstiprināja.

    Nesen Mudītei Šneiderei draugi atsūtījuši dziesminieka Kaspara Dimitera sacerēto kompozīciju Āra piemiņai – Līnijdeja pasaules ļaunīšiem. Savulaik gan Āra, gan Kaspara vecāki – Vija Artmane un Artūrs Dimiters – bija kolēģi Dailes teātrī. Kaspars dziesmai izveidojis aizkustinošu videoklipu, kurā izmantojis sava tēva pagājušā gadsimta sešdesmito gadu vidū filmētos dokumentālos kadrus. Tajos Āris vēl kā zīdainītis iemūžināts kopā ar saviem slavenajiem vecākiem pludmalē.

    Veltījuma dziesmas vārdi gan ir visnotaļ divdomīgi.

    «Kaspars savā ļoti garajā dziesmā pauž, ka Āris, saņemot vakcīnu pret kovidu, vairs nav starp mums. Āris nevienu nenosodīja, tomēr neieredzēja sazvērestības piekritējus un reizēm publicēja sociālajos tīklos savus sarkastiskus izteikumus par to. Taču savā būtībā Kaspars ir labdabīgs cilvēks ar savu īpašo pasaules redzējumu.

    Lieli draugi viņi nebija, bet zinu, ka sociālajos tīklos sazinājās, un Āris jau bija pilns mīlestības un atvērts komunikācijai,» teic Liepiņa mamma.  

    Mudīte PDz atklāj: kad dēla pelni nonāks Latvijā, urna tiks apglabāta blakus viņa tēvam aktierim Harijam Liepiņam Raiņa kapos.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē