• Aktieris Juris Lisners nosvin 61. jubileju: 50 gadu vecumu uztvēru ļoti sāpīgi

    Sabiedrība
    Gita Vīksne
    1. oktobris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: DMITRIJS SUĻŽICS (F64)
    «Piekrītu Allai Pugačovai, kas reiz teica – vajag mazāk rīt!» PDz saka aktieris, kurš septembra sākumā nosvinēja 61. dzimšanas dienu, un atzīstas, ka šobrīd ir lieliskā fiziskā formā.

    50 gadu jubileju uztvēra sāpīgāk

    «Neslēpšu, ka 50 gadu vecumu uztvēru ļoti sāpīgi, bet 40 gados gan vēl jutos kā jauns puišelis. Savukārt tagad – 60 gados ar mazu astīti – esmu labā fiziskā formā,» PDz saka Nacionālā teātra aktieris Juris Lisners.

    5. septembrī viņš atzīmēja 61. jubileju.

    «Dzimšana dienu nosvinēju šaurā ģimenes lokā. Pakļāvos ģimenes vēlmei, un devāmies uz jauno vegānu restorānu Kozy Eats. Lai gan neesmu ne veģetārietis, ne vegāns, esmu gatavs šad tad pamēģināt ko neierastu. Neēst gaļu, zivis un pienu tagad ir ļoti moderni.

    Es cenšos būt moderns cilvēks, tāpēc kopā ar ģimeni nobaudīju vegānisku svētku maltīti.

    No restorāna brīnumainā kārtā iznācu ar sāta sajūtu. Man kā gaļēdājam ikdienā prasās nopietnāki ēdieni, taču kā īpašu pasākumu šāda restorāna apmeklēšanu varu ieteikt arī citiem,» atzīst Lisners.

    Ar ēdienu aktierim ir īpašas attiecības.

    «Varu ļoti ātri pieņemties svarā par desmit un pat vairāk kilogramiem. Un tikpat ātri no tiem atbrīvojos. Piekrītu Allai Pugačovai, kas reiz teica – vajag mazāk rīt!» sirsnīgi smejas viņš. 

    Garo brīvdienu prieki

    Uz Latvijas Nacionālā teātra skatuves Lisners spēlē jau 42 gadus. «Man nav bijis skaļu piedāvājumu no citiem teātriem, tādēļ neesmu pat apsvēris – kā būtu, ja darbotos citā kolektīvā. Tikai nesen uzzināju, ka mani reiz gribējis angažēt Dailes teātris. Tas bija laikā, kad vēl skaitījos jaunais aktieris. Tāds es esmu – ja jūtos kādā vietā labi, neredz jēgu to mainīt,» saka viņš.

    Arī viņa ikdienu ietekmējis Covid-19 pandēmijas laiks. «Tas man iedeva tādas brīvdienas, kādu attiecīgajā laikā parasti aktieriem nav. Pavasaris teātros ir viens no darbīgākajiem brīžiem, bieži vien aktieriem nekam nav laika, taču nu tas bija un daudz.

    Kādi man bija plāni! Kā remontēšu dzīvokli, kā izlasīšu daudz grāmatu… Beigās no iecerētā paveicu gandrīz neko, toties lieliski atpūtos.

    Aizbraucu uz laukiem, pamakšķerēju, daudz laika pavadīju ar sievu,» priecājas Lisners.

    Uz jautājumu, vai jau sanācis spēlēt izrādēs ar zālē izretinātiem skatītājiem, Juris atbild: «Nē. Tas mani sāpinātu. Saprotu, ka tā jādara, jo vienkārši vajag, taču tas man nepatīk. Šaubos arī, vai tas patīk skatītājiem. Ja man būtu teikšana, es liktu mazliet nogaidīt un tad, kad drīkstēs, aicinātu – gāziet riņķī teātri!»

    Kolonijas darbinieka dēls

    Lisners ir redzams Mārtiņa lomā jaunajā TV3 seriālā Nemīlētie. «Spēlēju noziedznieku. Iepriekšējā seriālā UgunsGrēks biju izmeklētājs, bet tagad – apsūdzētais,» saka aktieris. «Cietumā man nācies pabūt vairākkārt. Es domāju – filmēšanas laikā,» nosmej Juris.

    Kā aktieris viņš bijis gan Brasas, gan Matīsa cietumā.

    «Mana bērnība pagāja Cēsu kolonijā (Cēsu audzināšanas iestāde nepilngadīgajiem – PDz), jo tur strādāja mans tēvs. Tur pavadīju bērnību, un, pateicoties šai vietai, kļuvu par aktieri. Noskatīju daudzus tēlus, kurus tagad varu izmantot, filmējoties seriālos,» saka Lisners.

    Vaicāts par aktualitātēm Latvijas Nacionālajā teātrī, viņš pavēsta: «Šobrīd notiek intensīvs mēģinājumu process. Man darbs teātrī atsāksies 22. septembrī ar režisora Valtera Sīļa jaunu lugu un jauniem partneriem.»

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē