• Aktieris Ģirts Krūmiņš par homoseksuālismu: Man ir grūti ar šī fakta pieņemšanu

    Komēdija
    Gita Vīksne
    11. septembris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: DMITRIJS SUĻŽICS (F64), FACEBOOK
    Augusta izskaņā pirmizrādi piedzīvoja latviešu komēdija Tizlenes. Uz pirmo seansu kinolentes galvenie varoņi ieradās kopā ar saviem pašiem tuvākajiem cilvēkiem.

    Režisores Martas Elīnas Martinsones komēdijā Tizlenes aktierim Ģirtam Krūmiņam uzticēta fizkultūras skolotāja Drukšņa loma. Uz pirmizrādi viņš ieradās kopā ar draugu mākslinieku Akselu Bruku, kurš aktīvi darbojas jauno mākslinieku apvienībā GolfClayderman. Tā ir veidojusi scenogrāfiju un kostīmus vairākām teātra izrādēm un butaforijas filmām.

    «Jā, man ir draugs,» par savu homoseksuālo orientāciju Ģirts pirmo reizi atklāti runāja pagājušā gada intervijā žurnālam IEVA.

    Ģirts un Aksels kā pāris pirmo reizi atklāti stāstīja par savām attiecībām Satori sarunu īpašajā videointerviju un rakstu sērijā Sarunas ar ģimenēm. Tajā tiek apzināts, cik dažādas ir Latvijas ģimenes un ar kādiem izaicinājumiem mūsdienās jāsaskaras, piemēram, viendzimuma pāriem.

    Ģirts un Aksels intervijā atklāj, ka attieksme pret homoseksuāliem vīriešiem Latvijā esot uzlabojusies – viņi nebaidoties staigāt pa Rīgas ielām, sadevušies rokās.

    «Man vienkārši gribas dzīvot tā, ka es neslēpju to, kas es esmu,» saka Ģirts.

    Viņš arī norāda, ka vēl joprojām mācoties pieņemt to, ka ir homoseksuāls.

    «Man ir grūti ar šī fakta pieņemšanu. Pateikt sev, kas es esmu, un pieņemt to. Kad beidzu Teātra fakultāti, mans pirmais draugs bija Normunds Naumanis. Mēs apgrozījāmies draugu vidē, kurā es neesmu jutis ne apspiešanu, ne to, ka man būtu jāizliekas. Problēmas man bija iekšēji. Jo, protams, Teātra fakultātē, bija kaut kādi jociņi par gejiem, iesmiešana par to. Es šādos brīžos iekšēji sarāvos. Man likās – kā lai es to pasaku? Man nav neviena, kas varētu mani atbalstīt.

    Tajā laikā – 70., 80. gados – ar mani neviens par seksualitāti nerunāja. Tolaik es domāju, ka viss ir slikti. Manī vienkārši bija kaut kāds mutulis, pārdzīvojumi un depresija,» Satori sarunu videointervijā stāsta Ģirts.

    Ar Akselu viņš iepazinies pirms trim gadiem iestudējuma Kas ir Silvija? pirmizrādē. Aksels atnācis uz svinībām pēc izrādes apsveikt Ģirtu ar vīna pudeli. «Viņš bija ļoti pretimnākošs. Nevaru izskaidrot, kas notika, bet kopš tā laika mēs esam kopā,» saka Ģirts. Pāris arī atklāj, kā ikdienā viens otru iepriecinot – Ģirts Akselam dāvinot ziedus, bet Aksels Ģirtam gatavojot skaistas brokastis.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē