• Šobrīd

    weather img

    Rīga +11°C

    Aktieris Edgars Pujāts kūpina zivis: Galvenais ir čutene – to nevar iemācīties

    Zane Piļka-Karaļeviča
    Zane Piļka-Karaļeviča
    9. jūlijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No privātā arhīva
    Tā vien rādās, ka grila sezonu Latvijā šovasar nomainīs kūpināšanas bums. Katram ir savs noslēpums un knifs, kā tikt pie smeķīgas zacenes.

    Populārais Liepājas teātra aktieris zivis prot ne tikai nocopēt, bet arī kūpināt.

    «Kūpināšanas iemaņas man ir jau no bērnības, jo gaļu kūpināja gan vecāmamma, gan mamma. Taču tieši zivis kūpināt man iemācīja sievastēvs,» atklāj aktieris.

    «Manuprāt, tā ir tāda jušanas lieta. Ir jābūt tā saucamai čutenei, un to nevar iemācīties. Vai nu tā ir, vai nav,» secina viņš.

    «Pirms ķerties klāt zivju kūpināšanai, pāris gudrību tomēr ir jāzina, citādi gala rezultāts nebūs baudāms.

    Piemēram, es nezināju, ka sākumā savērtajām zivtiņām ir jānožūst.

    Kūpinātava jāiekurina, jāuztaisa vilknīte un jāpagaida, kamēr tās nožūs. Kad redzi, ka zivis palikušas blāvas, durtiņas var taisīt ciet un kūpināt, kā ierasts,» atklāj Pujāts.

    Viņš savu ģimeni, kurai pavisam drīz pievienosies vēl viena atvase, lutina arī ar kūpinātu vistu un dārzeņiem. Pie lepnas kūpinātavas viņš ticis, pateicoties kolēģim. «To man izgatavoja Liepājas teātra metālmākslinieks Aivars Vamzis. Viņš ir baigais meistars!» saka Edgars.  

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

     

    Veselība - Parūpējies par savu sirdi!

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Privātā Dzīve

    Vairāk

    Ieva

    Vairāk

    Mans Mazais

    Vairāk

    Māja un Dārzs

    Vairāk

    AutoBild.lv

    Vairāk

    Astes

    Vairāk

    Klubs

    Vairāk

    Santa+