• Aktieris Andris Bērziņš: Svētku ir krietni par maz, tāpēc svinēšu arī 1. februāri

    Svētki
    Edgars Orlovs
    Edgars Orlovs
    26. janvāris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Par godu svētkiem kāds draugs Andrim uzdāvinājis stori, kas kļuva par svinību galveno delikatesi.
    Foto: No privātā arhīva
    Par godu svētkiem kāds draugs Andrim uzdāvinājis stori, kas kļuva par svinību galveno delikatesi.
    Aktieris ar sievu, ievērojot pareizticīgo tradīcijas, pagājušajā nedēļā jau otro reizi nosvinēja 2022. gada iestāšanos. Plāno to darīt arī trešo reizi – 1. februārī, kad sāksies ķīniešu jaunais gads.

    Pēc vecās laika skaitīšanas sistēmas 2022. gads iestājās naktī no ceturtdienas uz piektdienu, un aktieris ar sievu Inesīti, kuri pieņēmuši pareizticību un pēdējos gadus stingri ievēro pareizticīgo paražas, to godam nosvinējuši. Jau Vecā Jaungada dienā nopirkuši pudeli laba šampanieša, apbraukājuši sev mīļas vietas un izdzēruši pa biķerītim dzirkstošā, bet pašu Jaungada vakaru pavadījuši mājās.

    Šajā drūmajā laikā, kad visapkārt par vakcīnām un kovidu tik runā, sapratām, ka esam pelnījuši gadumiju nosvinēt arī pēc vecā kalendāra.

    PDz teic Andris Bērziņš, kurš nesen iekūlies nepatikšanās, jo bez kovida sertifikāta izklaidējis pansionāta iemītniekus. Viņam gan bijis negatīvs tests, bet ar to neesot gana. «Mums viss ir labi, veselība turas. Arī aizejošais gads bijis samērā labs. Dievs par mums rūpējas,» saka aktieris.

    «Svētkos telefonus nolikām malā un visu laiku veltījām tikai sev. Pasēdējām pie galda, paskatījāmies Jaungada svinēšanas raidījumus krievu televīzijās,» janvāra sākumā PDz stāstīja Bērziņš.

    «Protams, arī īpaši sapucējāmies. No dzīvām dvēselēm apkārt nebija neviena cita, ja neskaita stori, kas līdz brīdim, kad kļuva par mūsu svētku mielasta galveno sastāvdaļu, bija itin dzīvelīga. Mušas un odi jau sen nolikuši karoti, bet peles un žurkas mūsu mājas nav iecienījušas,» nosmej Andris.

    Cienastā bijuši arī dārzeņu un meža velšu marinējumi, kurus aktieris ar sievu sagādājuši jau rudenī. Vecā Jaungada naktī abi ar Inesīti palikuši nomodā ilgāk nekā parasti. «Ko tik ilgi sadarījām, to es bez signāla uzlikšanas neteikšu. Bet mums bija labi, un tas ir svarīgākais,» nosmej Andris un sola tikpat lustīgi divatā svinēt vēl: «Svētku ir krietni par maz, tāpēc svinēšu arī 1. februāri, kad pēc ķīniešu kalendāra pa īstam sāksies Tīģera gads!»

    Gaidot gadumiju, apbraukātas iemīļotas vietas un baudīts šampanietis.
    Gaidot gadumiju, apbraukātas iemīļotas vietas un baudīts šampanietis.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē