• Aktieris Ainārs Ančevskis adoptē staltu suņu senioru

    Mājas mīluļi
    Gita Vīksne
    25. februāris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Facebook
    Nacionālā teātra aktieris kopā ar ģimeni adoptējis dzīvnieku patversmes Ulubele sirmo suņa kungu – astoņus gadus veco Lordu.

    «Es nezinu, vai mēs atradām viņu vai Lords mūs,» par stalto džentlmeni ar sirmo vaigubārdu, kuru šā gada sākumā uzņēma savā ģimenē, saka Nacionālā teātra aktieris Ainārs Ančevskis.

    «Lords ienāca mūsu ģimenē, un ir tāda sajūta, ka viņš ir daļa no mums. Varu mācīties no Lorda to anormālo mieru, kas mīt viņā. Viņš ir mūsu ģimene,» uzsver aktieris.

    Lords dzīvnieku patversmē Ulubele dzīvoja kopš 2017. gada augusta. Atrasts Vecrīgā bez reģistrēta mikročipa un informācijas par saimnieku, viņš patversmē sasniedza seniora vecumu – 8 gadus. Vienam potenciālajam adoptētājam viņš šķita par lielu, citam – par vecu… Pagājušā gada izskaņā Ančevska ģimene izlēma, ka viņu mājā laiks ienākt četrkājainam draugam. Virtuāli caurskatot Ulubele iemītnieku stāstus un raksturojumus, viņi palika pie diviem kandidātiem – abi bija seniori ar lielu stāžu dzīvnieku patversmē.

    Taujāts, kāpēc priekšroku devis tieši sunim gados, Ainārs neslēpj – kucēni tiek ātri adoptēti, bet viņš vēlējies dot mājas kādam, kuram ir mazākas izredzes pie tādām tikt.

    30. decembrī aktieris ar ģimeni pirmo reizi aizbrauca uz Ulubeli, lai klātienē iepazītos ar suņiem. Pēc garas sarunas ar patversmes darbiniekiem un ilgas pastaigas ar Lordu aktierim viss bija skaidrs. 2. janvārī Lords devās uz savām jaunajām mājām Vecumniekos. Suns ar Ančevsku ģimenes izvēli bija mierā un uzreiz droši kāpa mašīnā. Labestīgs un uzmanīgs pret cilvēkiem, rāms un vieds – tā Lordu raksturo viņa saimnieks.

    Ņemot talkā kārumus un lielu mīlestību, Ančevsku ģimene Lordam palīdzējusi apgūt jaunās dzīves mācības – drīkst iet mājā un dzīvoties istabās, bet grāmatas un bērnu rotaļlietas nav labākie objekti graušanai, drīkst izrādīt savu pieķeršanos un vēlmi tikt samīļotam, bet jāpamana un jārespektē mazākie, lai ar savu auguma spēku nejauši nenostumtu malā. Atšķirībā no kucēna seniors gan nepārsteidzot saimniekus ar sagrauztām mantām vai istabā atstātām čupiņām. Ančevskis nebeidz vien brīnīties, kādēļ šis lieliskais suns tik ilgi nodzīvojis patversmē.

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē