• Aktierim Imantam Skrastiņam elegants piemineklis ar Dzejnieka cilindru

    Sabiedrība
    Evija Kalnbērza
    26. aprīlis, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Vladislavs Proškins (F64)
    Aktieris Imants Skrastiņš būtu svinējis 80. dzimšanas dienu. Pirms diviem gadiem viņš aizgāja no šīs pasaules, un viņa brālis Guntis Skrastiņš jubilejā Imantu pieminēs Pirmajos Meža kapos, kur tagad slejas skaists piemineklis.

    Aktiera Imanta Skrastiņa brālis aktieris, dziedātājs un raidījuma Latvijas sirdsdziesma vadītājs Guntis Skrastiņš PDz pastāstīja – brāļa 80. dzimšanas dienā viņš dosies uz kapsētu. Imanta Skrastiņa mūža mājās tagad ir skaists, no akmens veidots piemineklis, uz kura uzsēdināts cilindrs. Guntis atklāj – piemineklis uzlikts pagājušajā vasarā, tieši pirms brāļa vārdadienas, kas ir 1. jūlijā.

    «Mums ģimenē tā vienmēr bijusi svēta lieta – aiziet uz kapiem. Kad Imants vēl bija dzīvs, gan vecāku, gan paši savās dzimšanas un vārda dienās gājām uz kapsētu pie mātes un tēva. Tagad es iešu arī pie Imanta,» saka viņš.

    Guntis Skrastiņš par brāli ir 13 gadus jaunāks, un abiem bija tuvas un uzticības pilnas attiecības. Imanta nāve pēc ilgstošas slimības 2019. gada septembrī jaunākajam brālim bija smags pārdzīvojums. Kad mūžībā pāragri aizgāja Skrastiņu mamma, Imants uzņēmās rūpes par Gunti – viņš bieži ņēma brāli līdzi uz teātri, un Guntis arī izvēlējās šo profesiju.

    Abi, kamēr vien Imantam smagajā slimošanas laikā vēl pietika spēka, ik dienas sazvanījās un dzedzīgi apsprieda jaunākos notikumus sporta pasaulē.

    «Imantam esam uzlikuši skaistu pieminekli. Ilgi domāju par tā ideju, gribējās, lai tas būtu saistībā ar izrādi Spēlē, spēlmani!,» teic Guntis.

    Spēlē, spēlmani! ir Jaunatnes teātrī 1972. gadā Pētera Pētersona iestudētā izrāde ar Čaka dzeju, kur Imantam Skrastiņam bija galvenā – Dzejnieka loma. To uzskata par Imanta mūža nozīmīgāko lomu. Piemineklis izkalts no laukakmens, un pie tā strādāja akmeņkalis Artis Kerliņš – labs Gunta paziņa, kurš darinājis arī balvas raidījuma Latvijas sirdsdziesma aptauju uzvarētājiem.

    «Viņš perfekti realizēja manis izstāstīto ideju,» gandarīts ir Guntis. «Mums ir viens tuvs un labs draugs, kurš savulaik atbalstīja arī aktiera Edgara Liepiņa pieminekļa uzstādīšanu. Imanta bērēs viņš sacīja – viņam bijuši divi draugi – Edgars Liepiņš un Imants Skrastiņš – un apsolīja, ka arī Imantam būs tāds piemineklis,» stāsta viņš. Aktieris labdara vārdu neatklāj, taču, iespējams, tas ir Ventspils mērs Aivars Lembergs. Savulaik tieši viņam presē Imants Skrastiņš pateicās par iespēju izveidot pieminekli aktierim Liepiņam. Lembergs ar kundzi bija arī Skrastiņa pavadītāju vidū.    

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē