• Aktiera Edgara Pujāta ģimenes piejūras paradīze Nīcas pagastā

    Dzīve laukos
    Evija Kalnbērza
    4. janvāris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Mārtiņš Zilgalvis (F64)
    Aktieris kopā ar ģimeni šo trauksmaino laiku pavada savā lauku īpašumā Nīcas pagastā, kur lēkā truši, līksmi skraida suņi un skan bērnu čalas.

    Lielā māja vēl top

    Parasti ap šo laiku Liepājas teātra aktiera Edgara Pujāta ikdiena rit spraigi – viņš uzstājas gada nogales koncertos un spēlē izrādēs. Šogad ir miers un klusums. Ārkārtējās situācijas laiku viņš ar savējiem pavada lauku īpašumā Mazdzintarniekos. «Svētkus pavadīsim ģimenes lokā, uzcepsim pīrādziņus, āra cepeškrāsnī pagatavosim cepeti. Pats arī nākšu par Ziemassvētku vecīti. Jācer, ka puikas neatpazīs,» pasmaida aktieris.

    Vēsturiskā guļbaļķu ēka, ko pirms gandrīz 20 gadiem Edgars iegādājās, tagad nojaukta. Atstāts vien skurstenis. Nākotnē šeit plānots uzcelt jaunu ģimenes māju, pagaidām ieklāta pamatu pirmā kārta. Vecais skurstenis tiks saglabāts, vien jāuzlabo. Tagad tas kalpo kā dizaina elements, pie kura uzstādīta svētku egle. Edgars ar sievu Martu un dēliem Roju Kristeru un Marku Eliotu dzīvo nelielā pagaidu mājiņā, kas tiek apsildīta ar elektrību. Viņiem netrūkst nekā – ir virtuve, divas istabas un visas nepieciešamās komunikācijas.

    Bērnu pieskatītājs un pavārs

    Pusi dienas Edgara sieva Marta ir darbā – dodas uz Liepāju, kur strādā veikalā Top-Shop. Tikmēr Edgars saimnieko pa mājām, pieskata jaunākos dēlus un lielajā katlā gatavo ģimenei pusdienas. Aktieris stāsta – maltīti ģimenei viņš lielākoties gatavo ārā uz dzīvas uguns, jo tā garšīgāk. Dienā, ka PDz viesojās aktiera mājās, viņš lielajā čuguna katlā pagatavojis plovu.

    Pie Edgara ciemojās arī vecākais dēls Kristaps Pujāts, kurš pirms daudziem gadiem spoži sevi parādīja muzikālo talantu šovā OKartes skatuve 2. Tagad viņa ikdiena lielākoties paiet Rīgā, kur Kristaps strādā par kurjeru. Taču arī mūziku nav atstājis novārtā. Latvijas Radio 2 bieži skan tēva dziedātā dziesma Iedegsim sveces ar Kristapa mūziku un vārdiem. «Sākotnēji tā nebija domāta kā Ziemassvētku dziesma.

    Taču tad iedziļinājos vārdos un atskārtu – nu, īsta svētku dziesma ar šodienai tik zīmīgiem vārdiem,» teic viņš.

    Kādu laiku tēvs un dēls kopā snieguši koncertus, bet ārkārtējās situācijas dēļ apstājies arī tas.

    Mazajiem brāļiem Rojam Kristeram un Markam Eliotam Mazdzitarniekos ir īsta paradīze – visu dienu viņi var pavadīt svaigā gaisā, vien nedrīkst pazust no vecāku redzesloka. Kopš vasaras puikām ir savi mīluļi  – vesela trušu ģimene! «Bērni dikti gribēja zaķīšus – paņēmām divus, bet vienu nejauši suns nokoda… Tad paņēmām vēl vienu, sadzima mazuļi, un tagad mums kopā ir 13 garauši,» stāsta Edgars.

    Cerēja uz balli 50. jubilejā

    Nākamgad 11. un 12. februārī aktieris bija iecerējis ar koncertu Liepājas teātrī nosvinēt savu 50. dzimšanas dienu. «Tagad jau nav zināms, kā būs…» spriež Pujāts. «Mēģinājumu process teātrī vēl notiek, un cerams, nākamgad varēsim atkal spēlēt izrādes. Monoizrāde Tas arī viss, kur spēlēju, jau ir gatava.  Janvārī plānoti mēģinājumi pie režisora Dž. Dž. Džilindžera,» stāsta Edgars. Lai gan neziņa ir mokoša, Pujāts saka – rokas klēpī salicis nesēž.

    «Mājās jau arī darbu netrūkst. Mūsu pagaidu mājā jāuztaisa remonts, jāzāģē dēļi.» Šonedēļ viņam būs vēl kāds jau mazliet aizmirst darbiņš.

    «Biju nolēmis vairs nekad neiet par Ziemassvētku vecīti, biju pat sadedzinājis tērpu!

    Kas to būtu domājis, ka atkal pienāks tādi laiki, ka jāiet… Daži piedāvājumi man ir. Mājās iekšā, protams, neiešu, tikai pagalmā. Toties tagad man atkal ir pilns ekipējums, ieskaitot masku. Rokās man būs brieža rags.»

    Kad nepieciešams uzmundrinājums, Edgars dodas uz jūru. Tā ir tikai desmit minūšu gājiena attālumā, jau pagalmā dzirdama viļņu šalkoņa. Edgars iemanījies peldēties arī ziemā – viens mirklis, un tu jau esi sasmēlies dzīvesprieku un mundrumu! Ja vēl šajā pelēcībā spoži uzspīd saule, tad dzīve rādās pavisam skaista.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē