• Aizsaulē devusies politiķa Jāņa Dombravas māte Elita

    Sabiedrība
    Santa.lv
    Santa.lv
    13. maijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Facebook
    Ar skumjo ziņu Nacionālās apvienības Visu Latvijai! – Tēvzemei un Brīvībai/LNNK valdes loceklis dalījies sociālajā vietnē Facebook.

    Elita Dombrava Evarte dzimusi 1956. gada 4. jūnijā. Strādājusi kā žurnāliste, karjeras mentore, talantu vadītāja, lektore, grāmatu un scenāriju autore.

    Darbojusies Nacionālā apvienība Visu Latvijai!-Tēvzemei un Brīvībai/LNNK.

    Jānis Dombravs savā Facebook kontā vēsta:

    "Uz pasaules neesmu redzējis otru tik izturīgu cilvēku, kurš neskatoties uz grūtajiem apstākļiem ir spējis sasniegt nospraustos mērķus…

    Mamma neuzauga ģimenē, kur viss tika pasniegts uz paplātes. Daudz biežāk bija jāsastopas ar mēģinājumu aplauzt viņas spārnus lidojumā pretim sapņiem, nevis saņēma atbalstu no ģimenes puses, bet neskatoties uz to viņai izdevās dzīves laikā iegūt divus maģistra grādus – žurnālistikā un pedagoģijā. Viņa pierādīja savas spējas žurnālistikā, strādājot vairākos izdevumos, kā arī pati izveidoja vairākus žurnālus, tostarp jauniešu iecienīto Tīņu stilu. Ar savu darbu žurnālistikā viņa deviņdesmito gadu sākumā iekļuva Latvijas ietekmīgāko cilvēku saraksta augšgalā. Mūža nogalē regulāri publicēja rakstus portālā Latvuda.lv. Mamma bija arī divu grāmatu autore: Radošais mārketings un Kā atmodināt radošumu. Da Vinči gēns.

    Vēlāk viņa savas zināšanas lika lietā, lai vairākās augstskolās un koledžās pasniegtu lekcijas. Jaunatne – mūsu tautas nākotne viņai vienmēr bija būtiska, tāpēc karjeras noslēgumā viņa saprata, ka lielāku devumu viņa var sniegt, palīdzot jauniešiem atrast sevi, sniedzot karjeras konsultācijas.

    Kopumā viņa nostrādāja 45 no 64 dzīves gadiem, nepaspējot izbaudīt bezrūpīgas vecumdienas pensijā…

    Karjeras laikā bija grūti brīži, kad darba devēji nesamaksāja algas, kad firmas pārmaiņu laikā bankrotēja. Bija ļoti grūti, bet viņa nečīkstēja. Viņa mums parādīja, ka padoties ir aizliegts, ir jāiet uz jauniem mērķiem, nevis jāvaimanā par zaudēto.

    Kopš bērnības mamma bija sapņojusi, ka viņai būs divi, stalti dēli, uz kuriem varēs paļauties un kuri viņu pavadīs, ejot pa ielu. Šis mērķis viņai piepildījās. Neskatoties uz to, ka viņai izjuka attiecības ar cilvēku, kuru viņa ilgi saglabāja sirdī. Viņa nenokāra galvu, bet rūpējās par mums vairāk nekā par sevi. Viņa bija mana un brāļa lielākais atbalstītājs. Mēs vienmēr zinājām, ka, lai cik grūti būs, viņa mūs atbalstīs.

    Viņa sapņoja par dzīvi pie jūras. Caur dēliem šis sapnis viņai piepildījās. Viņai ļoti tuva bija Saulkrastu jūrmala un Kursīšu akmeņainā pludmale. Žēl tikai, ka mammai bija lemts tik īsu brīdi atpūsties ar savu ģimeni. Vienmēr bija darbs un aizvien jauni projekti.

    Mamma bija ļoti izturīga. Viņai darbs bija nozīmīgāks par dažādām saslimšanām.

    Kamēr pasaule vairījās saslimt ar Covid-19. Mammai strauji pasliktinājās veselības stāvoklis. Daudzi bezjēdzīgi ārsti uzstādīja greizas diagnozes.

    Šī gada februārī vērsos pie sava klasesbiedra-ārsta, kurš teica, lai steidzami vedu mammu pie viņiem uz Stradiņiem. Rezultātā, tika konstatēti vairāki, tālu attīstījušies vēži bez konkrētas lokācijas. Ārstēšana nebija iespējama. Neviens nedeva cerības, ka atlikusī dzīve varētu būt ilgāka par dažām nedēļām, bet kopā ar mammu nospraudām vairākus mērķus, ko ir jāpaspēj izdarīt. Neskatoties uz ļoti straujo vēža turpmāko attīstību. Mamma turējās un soli pa solim kopā izdevās piepildīt nospraustos mērķus.

    Es vēlos teikt paldies visiem līdzcilvēkiem, kuri centās mammai palīdzēt un uzturēja iespējami labu noskaņojumu. Jūsu atbalsts mammai nozīmēja daudz. Vislielāko paldies es vēlos teikt savam brālim Oskaram – paldies Tev par izturību šai smagajā laikā!

    Aukstajos mēnešos mamma bija nospraudusi pārdrošu mērķi – siltā laikā iet pastaigāties ar mazbērniem un kopā aiziet līdz jūriņai. Viņa to sagaidīja. Brīdī, kad ķermenis bija jau tuvu sabrukumam pirmajā, patiesi siltajā dienā mums izdevās aiziet līdz jūriņai. Viņa savu bija piepildījusi. Divas dienas vēlāk viņa aizvēra acis uz mūžīgiem laikiem, bet mūsu mīļā mamma vienmēr būs ar mums. Viņa turpinās dzīvot caur dēliem un trim mazmeitiņām. Viņa turpinās dzīvot caur jauniešiem, kuriem viņa iedeva ticību sev. Viņa turpinās dzīvot caur rakstu darbiem, kurus viņa ir atstājusi nākamajām paaudzēm," ierakstu noslēdz Dombrava.

     

    Elita Dombrava Evarte (04.06.1956.-12.05.2021.) Uz pasaules neesmu redzējis otru tik izturīgu cilvēku, kurš…

    Posted by Janis Dombrava on Trešdiena, 2021. gada 12. May

     

    Mums tuvi cilvēki ir bijuši tie, kuri ir palīdzējuši mums izveidoties par tādiem, kādi mēs esam šodien. Mana mamma…

    Posted by Janis Dombrava on Trešdiena, 2020. gada 26. augusts
    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē