• Aizrunājas pat par pašnāvībām. Šovbiznesa skandāls vēršas plašumā

    Sabiedrība
    Zane Piļka- Karaļeviča
    2. marts, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Stiliste Žanna Dubska.
    Foto: F64
    Stiliste Žanna Dubska.
    Naida vilnis pagājušajā nedēļā gāzās pār šova «Stila patruļa» stilistu Aleksandra Pavlova un Žannas Dubskas galvām. Pārmetot viņiem apaļīgu sieviešu aizvainošanu, dragkvīns Amuna Davis pārcentās tik ļoti, ka līdz sirds dziļumiem sāpināja populāro stilisti Žannu Dubsku.

    Dragkvīns rupji nogāna stilistus

    Pagājušajā nedēļā uzmanības centra nonāca šova «Stila patruļa» sērija, kurā modes dizainers Aleksandrs Pavlovs sievietei iesaka notievēt, lai izskatītos jaunāka, un dāmām ar lieko svaru pamāca iegādāties liela izmēra somu, lai aiz tās paslēptu sava auguma aprises. Šie padomi satracināja dragkvīnu Amunu Davi jeb Dāvi Ķimeni.

    «Nespēju noticēt, ka šovā vecs izkāmējis gejs var pateikt sievietei, ka viņa ir neglīta, resna, ka viņai vairāk jākrāsojas,» sašutis sociālajos tīklos bija viņš. «Viņi vienkārši apsaukā sievietes. Kā pēc tam jūtas šie cilvēki, redzot šīs sērijas? Kāds viņiem to ir pajautājis?» taujāja Dāvis un norādīja, ka šādi grēkojot arī stiliste Žanna Dubska.

    «Kādēļ tas pretīgais Aleksandrs un Žanna cenšas visiem ieskaidrot, ka apaļums ir kaut kas pretīgs? Tev pašai kuņģis karājas pāri biksēm, un tu vēl atļaujies apsaukāt citas sievietes?» instagramā pauda viņš.

    «Jūs nespējat iedomāties, ko šie vārdi var nodarīt cilvēkiem, viņus tas var novest līdz pašnāvībai.

    Arī es savulaik jau biju izdomājis, kur un kā to darīšu,» sacīja viņš. Dāvis ieteica padzīt Žannu un Aleksandru no šova un aicināja viņus atvainoties tā varonēm. Dāvja sacītais raisīja lielu rezonansi, un cits pēc cita sociālajos tīklos parādījās viedokļi un ironiski joki par populāro stilistu padomiem.

    Žanna: Viņš mani noniecināja kā sievieti

    «Pirmajā mirklī, kad ieraudzīju Dāvja safilmētos «storijus», man nāca smiekli. Pasmējos par «vecajiem vepriem», kā viņš mūs ar Aleksandru nosauca. Mani uzjautrināja arī tas – «kuņģis, kas karājas pāri biksēm», jo pati esmu apaļīga, un bieži rādu sevi kā piemēru, lai atrastu skaistus apģērbus sievietēm ar puncīšiem, apaļiem dupsīšiem vai ķīseļveidīgām krūtīm, kādas mēdz būt pēc bērnu barošanas vai vecumdienās. Pasmaidīju pat par Dāvja eidžismu un ieteikumu man uztaisīt 360 plastiskās operācijas, lai piesegtu grumbas. Līdz zināmai robežai tas bija smieklīgi,» žurnālam «Privātā Dzīve» atzīst Žanna.

    «Kad Dāvis ķērās pie personīgiem apvainojumiem, sāka noniecināt mani kā profesionāli, kā sievieti, man vienkārši gribējās visu pamest. Sāku aizdomāties, vai mans darbs vispār ir vajadzīgs, bet tad sapratu – man taču ir augstākā izglītība, divi doktora grādi un 37 gadu stāžs profesijā, kas daudziem palīdz atrast savu tēlu un uzlabot dzīvesprieku,» uzsver stiliste.

    «Taču vistrakāk bija, kad šis cilvēks sāka aizvainot manu kolēģi Aleksandru Pavlovu, graut viņa reputāciju, vairākkārt atkārtojot, ka viņš ir gejs.

    Tas ir apbrīnojami, ka Dāvis, pats būdams netradicionālas orientācijas, šādi uzbrūk Aleksandram, kuram ir sieva un meitas. Viņas noteikti jūtas šausmīgi, ka šādi kāds apvaino viņu tēti un vīru. Bija sajūta, ka atgriezušies padomju laiki un runā nevis jauns cilvēks, bet retrogrāds vecis, un no viņa mutes nāk sociālistiskās pagātnes atraugas,» pauž Žanna.

    «Dāvis it kā piesedzas ar taisnīgumu un godīgumu, bet uzbrūk vecākiem cilvēkiem, saukājot viņus par krunkainiem vepriem. Es no sava vecuma nekad neesmu kautrējusies. Un vai tas, ka esmu veca, nozīmē, ka esmu slikta stiliste, par kādu viņš mani nodēvēja?» sarūgtināta par dzirdēto ir Dubska. «Man ir augstākā izglītība šajā profesijā, es tajā strādāju 37 gadus. Man ir doktora grāds un liela psiholoģiskā sagatavotība šim darbam.»

    Žanna uzsver – viņai nekad nav bijis nodoma šovā kādu sievieti aizvainot. «Esmu mīlošs cilvēks, un to zina visi, kuriem ar mani bijusi kāda darīšana. Ja gribu aizrādīt vai ieteikt, pirms tam pajautāju cilvēkam, vai varu to darīt kameru priekšā. Es pajautāju, vai drīkstu viņam pieskarties. Šajā pārvērtību šovā mēs parādām, ka arī ar apģērbu dzīvē var daudz ko mainīt, var harmonizēt savu ārējo izskatu. Līdz ar stila un imidža maiņu daudziem paveras jauni apvāršņi. Un to saka dalībnieces, kuras ir piedalījušās raidījumā,» uzsver Žanna. «Lieliski saprotu, ka vieni aizrādījumus uztver mierīgāk, citam ar to ir grūtāk. Iespējams, kādai dalībniecei kāda mana replika, izrauta no konteksta, varētu šķist nepatīkama. Ja tā ir bijis, esmu gatava šim cilvēkam atvainoties,» teic viņa. «Taču man nepatīk, ka Dāvis šādas lietas izmanto savas popularitātes celšanai. Viņš ir atradis lielisku veidu, kā ātri to izdarīt. Un tas ir patiesi nožēlojami,» uzskata Žanna.

    Dāvja dēļ iedzīvojas veselības problēmās

    «Skatoties uz Dāvi, redzu cilvēku, kuram ļoti sāp, kurš ir ļoti nelaimīgs. Varbūt tā ir kāda bērnības trauma vai traģēdija, jo viņā virmo šausmīgs naids, tolerances trūkums, iekšējs aizvainojums tieši pret atšķirīgiem cilvēkiem,» spriež Žanna. «Mēs daudzi jaunībā esam apsaukāti. Mani, piemēram, sauca par «kalbasņicu», jo ļoti mīlēju doktordesu. Bija nepatīkami, bet smieklīgi. Pusaudžu gados daudzi līdzīgu iemeslu dēļ ir domājuši par pašnāvību, un es nebiju izņēmums. Nevienam neesmu to teikusi, bet arī man ap kaklu jau bija cilpa… Tagad to atceros ar smaidu, bet tobrīd tā bija milzu traģēdija. Tāpēc jūtu līdzi visiem – jauniem un veciem, resniem un tieviem –, kurus sāpina,» tā stiliste.

    «Dāvi labi pazīstu. Mums raibi gāja Parīzē, kurp kopā devāmies šova «Četri uz koferiem» laikā. Četrās dienās viņš mani sagrāva pamatīgi. Pēc ceļojumā piedzīvotā uzzināju, kas ir psihosomātika, ka ar to var sagraut veselību,» atklāta ir Žanna. «Pirmo reizi piedzīvoju tādu stresu, kāds bija, būdama blakus tik toksiskam cilvēkam kā Dāvis,» nopūšas viņa un piebilst: «Ir briesmīgi redzēt, ka viņš turpina graut cilvēkus un dara to mērķtiecīgi.»

    Žanna, darbojoties sociālajos tīklos, arī agrāk ir saskārusies gan ar kritiku, gan neglaimojošiem komentāriem, taču šoreiz tie patiešām sāpinājuši: «Grūti neņemt to galvā, jo esam tikai cilvēki. Tādi paši kā citi. Naids, kāds šobrīd gāžas pār manu un Aleksandra galvu, ir briesmīgs. Dāvis varēja piezvanīt un pateikt savu kritiku man personīgi, bet tas jau viņam nav vajadzīgs… Viņa mērķis ir izraisīt kolektīvo naidu.»

    4. martā no plkst. 17–19 (https://www.dubskastyle.com/color-lv) notiks Žannas Dubskas lekcija «Par jauno pieeju krāsu mākslai» – modes prognozes 2023.-2025. gadam ar praktisko demonstrāciju par to, cik viegli šodien atrast savas krāsas.

    Citas interesantas ziņas lasiet jaunākajā žurnāla «Privātā Dzīve» numurā!

    • Linda Mūrniece atkal brīva: «Laikam satieku nepareizos vīriešus.»
    • Sandis Ozoliņš Valentīndienā sadala mantu. Viņam – bizness, sievai – mocis un pulkstenis
    • «Man ap kaklu jau ir bijusi cilpa...» Šovu zvaigzne Amuna Davis stilisti Dubsku noved līdz izmisumam
    • Kristians Brekte Mākslas akadēmijā ierodas ar šauteni
    • Eirovīzijas cerības Sudden Lights. Kas viņi ir?
    • Rajecka un Andrejeva atklāti par sieviešu draudzību
    • Slavenību atmiņas un asaras kara gadadienā
    Privātā Dzīve nr09/2023

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē