• Aigars Nords gatavojas maratonam: Par kopēju masu startu ir jāaizmirst

    Sabiedrība
    Gita Vīksne
    27. marts, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No izdevniecības Žurnāls Santa arhīva
    «Tas bija pamatīgs emocionāls belziens,» sākoties skriešanas sezonai, atmiņās par pērn pēdējā brīdī atcelto Rīgas maratonu gremdējas direktors. Bet tas neliedz viņam rūpēties, lai jau šogad maratons atkal varētu notikt.

    Pat nemēģināja prasīt kompensācijas

    «Mūsu komandas stiprā puse ir pozitīvu ideju radīšana un nešana pasaulē, tāpēc atturējāmies no bezjēdzīgas enerģijas tērēšanas, pandēmijas laikā mēģinot izsist kompensācijas. Turklāt atklātajā valdības sēdē izskanējušie teksti skaidri liecināja, ka valdība izdarītu visu, lai nekas nevienam nebūtu jākompensē. Ja uz šo visu paskatāmies ironiski, tad Latvijā kaut ko kompensē tikai un vienīgi lauksaimniekiem…» par pagājušā gada oktobrī dienu pirms iecerētā maratona starta atcelto skriešanu pa Rīgas ielām teic Rimi Rīgas maratona direktors Aigars Nords.

    Viņš pateicas ilglaicīgajiem maratona atbalstītājiem un Rīgas domei par atbalstu šajā tautas sportam ļoti kritiskajā laikā un atzīst, ka šogad maratona rīkotāji jau laikus sapratuši, ka ierastajā laikā – maijā – tas nevarēs notikt.

    «Datumos, kad sākotnēji tika plānots maratons, domājam radīt kaut ko jaunu un, cerams, interesantu visiem kustēties gribētājiem.

    Mūsuprāt, tā būs inovatīva jauna iespēja pasportot klātienē, izmantojot kovida drošu risinājumu un vidi, kā arī ievērojot spēkā esošos ierobežojumus. Sīkāk par visu ziņosim jau pavisam drīz,» PDz apgalvo Aigars Nords.

    Par masu startu jāaizmirst

    Lai gan joprojām pasaule nespēj tikt galā ar pandēmiju, vismaz šobrīd Aigaram un viņa komandai ir iecere, ka pēc gada pārtraukuma Rīgā maratons būs un skriet varēs pa noteiktu distanci. Šā gada Rimi Rīgas maratons klātienē iecerēts 28. un 29. augustā.

    «Maratona datumu plānojam ciešā sadarbībā ar ārvalstu partneriem – trases mērītājiem, laika uzskaites veicējiem, citiem starptautiskajiem maratoniem, kā arī, protams, pilsētas notikumiem. 2021. gada rudens sezona solās būt ļoti piesātināta, tāpēc ar augusta datumu drīzāk vēlējamies atklāt rudens sezonu, nevis censties iespraukties pa vidu desmitiem citu sacensību vai sezonas izskaņā cerēt uz tiem skrējējiem, kas palikuši pāri,» skaidro maratona direktors.

    Reģistrāciju maratonam plānots atklāt piecus mēnešus pirms pasākuma – 29. martā. «

    Pirmoreiz mūsu vēsturē, jau uzsākot reģistrāciju, dalībniekus brīdināsim, ka maratons tiks apzināti izkliedēts gan laikā – nedēļas nogales garumā –, gan pilsētvidē. Arī starts un finišs tiks organizēts atsevišķi, jo izkliedētā starta princips ļauj epidemioloģiskos riskus samazināt līdz minimumam. Kamēr Latvijā un pasaulē plosās koronavīruss, par kopēju masu startu ir jāaizmirst,» pārliecināts Aigars.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē