• Advokāta Linarda Muciņa meita — talantīga dizainere

    Izklaide
    Anastasija Kuzminova
    2. janvāris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    No kreisās: Liene un Ilze Muciņa
    Foto: F64, NO PRIVĀTĀ ARHĪVA
    No kreisās: Liene un Ilze Muciņa
    Advokāta vecākā atvase Ilze izvēlējusies modes pasauli – skolojās un strādāja dizaina jomā ārzemēs un ar labiem panākumiem atrādīja savu tērpu kolekciju Rīgā.

    Advokāta Linarda Muciņa un viņa sievas Ingas kuplajā ģimenē trīs no piecām atvasēm aizrāvušās ar modi. Meitas Ilze, Liene un Elza apvienojušas talantus dažādās jomās un nodibinājušas savu zīmolu, kas nosaukts ģimenes uzvārdā – Mucina. Dizainere šajā trijotnē ir vecākā meita Ilze, kas studē Latvijas Mākslas akadēmijā, un jau pirms pāris gadiem izveidoja savu pirmo tērpu kolekciju. Elza atbild par grafiskajiem risinājumiem, bet Liene ir koordinatore, dekorētāja un loģistikas vadītāja.

    PDz Linardu Muciņu sastapa jauno modes mākslinieku konkursa Merengue skatē. Tajā tika izrādīta arī Ilzes Muciņas kolekcija Laika sprīdis. Jaunās dizaineres veikumu atzinīgi novērtēja žūrija, un dāvanā Muciņa meita saņēma iespēju parādīt savus darbus modes žurnālā.

    Advokāts sarunā ar PDz pastāstīja – Ilze jau agrā bērnībā vēlējās kļūt par modes dizaineri.

    «Viņa absolvēja Liepājas Dizaina un mākslas vidusskolu. Vēlāk aizbrauca uz Itāliju, kur trīs gadus studēja modes dizainu Starptautiskajā mākslas universitātē Florencē. Turpat arī stažējās pasaulslavenos zīmolos Iceberg un Sasch. Vērtīgu pieredzi viņa guva Bangkokā, kur strādāja par dizaineri, vadīja arī ar modes dizainu saistītus kursus Taizemē. Kad Ilze atgriezās mājās, sāka mācības Latvijas Mākslas akadēmijā. Šogad viņa pabeigs bakalaura studijas un plāno iestāties maģistrantūrā,» atklāj viņš. Advokāts lepojas, ka reiz no Ilzes saņēmis dāvanā viņas šūtu mājas žaketi ar samta atlokiem un labprāt to valkā.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē