• Ādamsons atklāti par aiziešanu no Saskaņas: Esmu neērts pašreizējai varai

    Politika
    Edgars Orlovs
    Edgars Orlovs
    15. septembris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: F64
    Pagājušajā nedēļā Saeimas deputāts, kurš atrodas apcietinājumā par iespējamu spiegošanu Krievijas labā, izstājās no Saskaņas partijas un Saeimas frakcijas.

    Pagājušajā nedēļā apritēja trīs mēneši, kopš 10. jūnijā Sociāldemokrātiskās partijas Saskaņa viens no redzamākajiem politiķiem, bijušais iekšlietu ministrs Jānis Ādamsons piedzīvoja kratīšanas mājās un darbavietā un tām sekojošu apcietināšanu.

    Valsts drošības dienestam attiecībā uz Ādamsonu ir aizdomas par vairāk nekā 40 epizodēm, kad deputāts varētu būt nodevis kādu informāciju Krievijai. Ādamsons esot sūtījis gan publiski pieejamus dokumentus, arī likumu grozījumus, informāciju par armijas iepirkumiem un budžetu, gan sniedzis ziņas pēc valsts austrumu robežas apmeklēšanas, informējis par Baltijas asamblejas nostāju pret Nord Stream 2.

    Iespējams, šo ziņu nodošanai viņš izmantojis savu parlamenta datoru. Par šādu noziegumu var piemērot brīvības atņemšanu līdz desmit gadiem.

    Gan Ādamsons, gan Valsts drošības dienests līdz pagājušajai nedēļai par šo lietu klusēja. Nu Saeimu sasniedzis deputāta iesniegums, ka viņš izstājas no partijas un frakcijas. Tajā Ādamsons uzsver, ka vienmēr savas domas izteicis skarbi un tieši.

    «Pieņemu, ka tāpēc esmu neērts pašreizējai varai. Tā nebauda tautas uzticību, bet savu kļūdu piesegšanai meklē ārējos ienaidniekus. Par vienu no tādiem tagad esmu padarīts es,» uzsver deputāts.

    Viņš apgalvo, ka nav savai tautai darījis neko sliktu, nav neko pārkāpis, un darīs visu, lai to pierādītu tiesā. Viņš arī pateicas partijas biedriem un izstāšanos no Saskaņas pamato ar vārdiem: «Labi apzinos, ka pastāv risks man inkriminētās apsūdzības izmantot kā ieganstu, lai vērstos arī pret manis pārstāvēto partiju un tās frakciju Saeimā. Nevēlos dot pastāvošajai varai tādu iespēju.»

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē