• Āboltiņi pārdot savu Rīgas māju; hipotekārā kredīta mēneša maksājums — 1444 eiro

    Sabiedrība
    Edgars Orlovs
    Edgars Orlovs
    5. augusts, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: F64
    Latvijas vēstnieces Itālijā, Maltā, Albānijā un Sanmarino un viņas vīra uzņēmēja ģimenes īpašums Rīgas klusajā centrā šovasar izlikta pārdošanā.

    Nesen nekustamo īpašumu pārdošanas portālā City24 ievietots sludinājums, ka nekustamo īpašumu firma Arco Real Estate pārdod lielisku īpašumu pilsētas centrā, Ieroču ielā. Fotogrāfijās bija skatāms un no apraksta secināms, ka māja pieder bijušās Saeimas priekšsēdētājas Solvitas Āboltiņas un viņas vīra Jāņa Āboltiņa ģimenei.

    «Īpašumā ir divas neatkarīgas mājas, kas atrodas uz 766 kvadrātmetrus liela zemes gabala. Galvenā dzīvojamā māja 211,7 kvadrātmetru platībā ar pirti atrodas īpašuma pagalmā. Dzīvojamās mājas pirmajā stāvā izvietota viesistaba ar kamīnu, izolēta virtuve, pirts telpa un tualete. Mājas pagrabstāvā izveidota atpūtas telpa nesteidzīgām sarunām. Trīs izolētas guļamistabas ir mājas otrajā stāvā, viena no tām ar atsevišķu garderobes telpu,» teikts sludinājumā.

    Dzīvojamā māja ar kopējo platību 56 kvadrātmetri un 73,5 kvadrātmetrus plašā saimniecības ēka, kurā ir garāža divām automašīnām, esot ar divām neatkarīgām ieejām – gan no Ieroču ielas, gan no pagalma. Mājā ir divas izolētas istabas, virtuve un vannasistaba.

    «Īpašums lieliski piemērots divām ģimenēm, kuras vēlas dzīvot blakus, bet neatkarīgi viena no otras,» uzsvērts sludinājumā. Īpašumam ir savs privāts pagalms, pieejamas visas pilsētas komunikācijas un gāzes apkure. Tas tiek pārdots par 430 000 eiro. Mājas pirkšanai iespējams ņemt arī hipotekāro kredītu, tad mēnesī būs jāmaksā vismaz 1444 eiro.

    Latvijas vēstniece Itālijā Solvita Āboltiņa nevēlējās komentēt lēmumu pārdot māju.

    Kad pirms nepilniem diviem gadiem viņa devās pildīt vēstnieces pienākumus Itālijā, viņa atzina, ka šis darbs būs liels pārbaudījums ģimenei, jo ar vīru Jāni uz tik ilgu laiku šķirti nav bijuši nekad. Solvita uz Itāliju aizbrauca kopā ar meitu Annu, kas tur sāka mācības vienā no starptautiskajām skolām, kur izglītojas diplomātu bērni. Jānis savukārt palika Latvijā ar dēlu Artūru, kura mērķis tolaik bija pabeigt skolu Latvijā un trenēties, lai dienās varētu būt Latvijas basketbola izlasē.

    «Es palikšu Latvijā, jo patlaban apstākļi man neļauj braukt līdzi. (..) Taču nekad nesaku nekad. Pagaidām padzīvosim lidmašīnā,» pirms diviem gadiem PDz sacīja Jānis Āboltiņš.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē